Чому бізнес – це добре або рецепт виживання в Україні від Цибульської

19.07.2019, 15:00 Переглядів: 3 267

 

Чомусь в нашому суспільстві прийнято вважати, що бізнес – це зло. Що в Раді сидять одні бізнесмени, а отже, дбають лише про свої інтереси. Що бізнес – це про награбував, а не про заробив. Кандидат в народні депутати від 146 округу Цибульська категорично не згодна з цією позицією та вважає, що, якщо ми не будемо підтримувати та розвивати бізнес, наша країна буде на межі існування.

 

- Малий та середній бізнес – це основа розвитку будь-якої європейської країни. Але хочу відразу розставити всі точки над «і». Я зараз говорю не про монополії, не про великий бізнес, що уникає податків, не про офшорні кампанії, що володіють бізнесом в країні, не про бізнес-прокладки, не про фірми, що задіяні в корупційних схемах. Саме такий бізнес, на жаль, в більшості представлений зараз у владі. Я за те, аби саме представники малого та середнього бізнесу, справжнього бізнесу, який про тяжку працю, про створення робочих місць та про чесну конкуренцію, мали змогу представляти інтереси людей в найвищому законодавчому органі країни, - зазначає кременчужанка. 

 

Цибульська займається бізнесом вже 5 років. ЇЇ стартовий капітал – мінімальний, який був вкладений у відкриття офісу туристичної агенції. Вона пройшла шлях від ідеї до успішно реалізованого проекту тричі. Наразі вона дає можливість заробити іншим людям, бо створює робочі місця не лише для себе. Саме тому Цибульська вирішила розказати про рецепт виживання країни, навіщо нам потрібні підприємці і чому вони ідуть в політику.  

 

- Ми багато говоримо про реформи та контроль за розподілом коштів. Але ми не говоримо про кошти, які потрібні на будь-яку реформу. Той бюджет, про який всі говорять, наповнюється, в тому числі, за рахунок відрахувань з доходів фізичних осіб. Населення міста виїжджає за кордон чи у великі міста, скорочується через смертність, старішає. Дефіцит бюджету збільшується. І ця тенденція прогресує.

 

Який я бачу вихід? Розставити правильно пріоритети розвитку держави. І, в першу чергу, дбати про тих, хто може генерувати прибутки для держави та утримувати за рахунок сплати податків соціальну сферу, медицину, освіту. А це – малий та середній бізнес. Боротьба з корупцією повинна бути постійною та йти паралельним процесом. Всі реформи, які ми впроваджуємо у країні, частково запозичені з кращих світових практик. 

 

Коли ми нарешті все ж таки звернемо увагу на малий та середній бізнес та проаналізуємо хоча б приклад сусідньої Польщі, де стався економічний бум завдяки підприємцям? – запитує  Юлія Цибульська.

 

Поляки жили гірше за нас. Але недовго

 

Зараз до Польщі на заробітки їздить шалена кількість українців. Українці працюють на заводах, фабриках, фірмах, компаніях, що створені бізнесом, не державою. В Польщі навчають бути бізнесменами і їх всіляко підтримують. Для молоді віднедавна впровадили рік податкових канікул, аби вона поверталася до країни і працювала на її користь.

 

Юлія Цибульська ініціюватиме економічну реформу. Завданням народної депутатки є те, аби для малого та середнього бізнесу були створені умови для розвитку та фінансування. Це значить, що будуть робочі місця з конкурентними зарплатами тут, на місцях. І, як наслідок, своїми руками ми будемо підвищувати власний рівень життя, а не на заробітках для сусідів.

 

Цибульська навчає кременчужан бізнесу

 

Як голова громадської організації «Інша жінка», Юлія Цибульська займається поширенням доступної освіти та можливостями для жінок.

Один із найгучніших проектів – бізнес-школа для жінок та для підлітків.

 

В проекті організації «Інша школа бізнесу» для жінок за найкращий проект учасниця отримала гроші на розвиток власної справи – центру з вивчення іноземних мов на Петрівці, де взагалі немає інфраструктури для розвитку дітей та відмінили навіть шкільний автобус. 

Все це Цибульська робить за власної ініціатити, адже розуміє, що успішна країна – відповідальність кожного з нас. Тренерками проекту були жінки-підприємці з Кременчука, які стали менторками для учасниць.

 

 

Уявіть, якщо все це запрацює на державному рівні? Якщо підприємництву навчатимуть навіть у школі? Якщо пересічних бізнесменів більше не будуть шантажувати десятками перевірок? Якщо саме вони забезпечать вам гідне місце роботи та гідну зарплату?

 

Ми - за те, аби ви поверталися та працювали вдома. Створимо для цього всі умови.

 

А обирати вам!


Автор: Політична агітація
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх