Конопляне літо у розпалі: які наркозлочини зафіксували на Полтавщині останніми днями

20.07.2019, 09:01 Переглядів: 2 127

 

Наркотичні рослини знаходили як «городину» на подвір’ї, і висушені, і вже подрібнені у вигляді порошку

Літній сезон у самому розпалі і вирощування конопель також. Прес-служба Національної поліції у Полтавській області, 17 та 18 липня оприлюднила інформацію про наркозлочини, які зафіксували правоохоронці останніми днями. У жителів Полтавщини знаходили коноплю у різних видах: і як «городину» на подвір’ї, і висушену, і вже подрібнену у вигляді порошку.

 

Дільничі офіцери поліції та детективи під час санкціонованого обшуку домогосподарства мешканця одного з сіл Миргородського району задокументували факт вирощування 45 рослин конопель. На сайті Нацполіції йшлося, що 42-річний чоловік «на своїй земельній ділянці поміж іншої городини незаконно вирощував наркотичне зілля для власних потреб».


Другий випадок зафіксували 12 липня у місті Лубни. У ході операції «Мак-2019» правоохоронці отримали інформацію про те, що місцевий житель незаконно вирощує наркотичні речовини. Полісмени обшукали господарство 36-річного чоловіка та вилучили рослини у сухому стані, зовні схожі на коноплі.


Вилучені у чоловіків нарковмісні рослини відправлені на експертне дослідження. За обома випадками незаконного вирощування конопель правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 310 КК України. Тепер правопорушників чекає штраф 850 грн або арешт на шість місяців, у гіршому випадку – обмеження волі на строк до трьох років.

 

А у Кобеляцькому районі копи обшукали помешкання 37-річного та 33-річного місцевих жителів та виявили речовину рослинного походження, схожу на коноплю, загальною вагою близько 80 г.


Також порошок, схожий на подрібнену коноплю, знайшли і у 36-річного мешканця одного із сіл Диканського району. Чоловік пояснив правоохоронцям, що зберігав наркотичний порошок для власного вживання.


По обох фактах речові докази направили на експертизу та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань як кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Наразі триває слідство.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: Національна поліція України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх