У липні в кременчужан зросла пенсія

17.07.2019, 13:30 Переглядів: 2 604

Підвищилася мінімальна пенсія, а також пенсії інвалідів війни і громадян, які мають великий стаж роботи і військовослужбовців-інвалідів — ліквідаторів аварії на ЧАЕС та інших ядерних аварій та випробувань

З 1 липня кременчужанам перерахували пенсії, повідомив Роман Ареп'єв, начальник відділу обслуговування громадян Крюківського району (сервісного центру Пенсійного фонду). Перерахунок здійснювався в автоматичному режимі.


Так, мінімальна пенсія збільшилась з 1 497 грн до 1 564 грн у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму з 1 липня. Мінімальна пенсія, таким чином, підвищилася на 67 грн. 


«Перераховано мінімальний та максимальний розмір пенсії, а також складові пенсійної виплати (надбавки, підвищення тощо), які визначаються виходячи із розміру прожиткового мінімуму», - сказано в повідомленні ПФ.


Інвалідам війни збільшений мінімальний розмір пенсійної виплати:

  • для осіб з інвалідністю І групи з 285% до 650% прожиткового мінімуму — до 10 166 грн;
  • ІІ групи – з 255% до 525% - до 8 211 грн;
  • ІІІ групи – з 225% до 360% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян — 5630 грн.

Збільшені пенсії й тим громадянам, які мають необхідний страховий стаж (чоловіки– 35 років, жінки — 30 років). Якщо власний розмір пенсій таких осіб (з урахуванням доплат та надбавок) не досягає 2000 грн, таким громадянам доплачують суми, яких не вистачає, і на руки вони отримають 2000 грн.


Також збільшені виплати військовослужбовцям (військовозобов'язаним), які стали інвалідами через участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї. Таким особам перерахунок пенсії проведено, виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2019 року (станом на 1 січня МЗП складала 4 173 грн).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх