На Полтавщині зафіксований спалах африканської чуми свиней

14.07.2019, 12:07 Переглядів: 2 750

 

На фермі, де померли тварини, оголосили карантин

12 липня на свинотоварній фермі СВК «Батьківщина» у селищі Котельва загинуло 16 свиней — повідомляє Управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА. Як виявилося, причиною смерті стала африканська чума свиней.


За інформацією Головного управління Держспоживслужби в Полтавській області, в ніч з 11 на 12 липня померла трирічна свиноматка та два поросятка віком 2 та 3 місяці. Всього кількість свинопоголів’я в господарстві становить 291 голова. 


По факту смерті тварин Регіональна державна лабораторія Держспоживслужби Полтавської області провела лабораторні дослідження та у патологоанатомічних зразках виявила ДНК вірусу африканської чуми свиней. Через спалах небезпечної хвороби 13 липня при Котелевській райдержадміністрації провели засідання з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, подію на фермі класифікували як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня, пов’язану з ензоотією*.


Територію СВК «Батьківщина» оголосили неблагополучним пунктом та встановили на ній карантин з 13 липня, вживаються оперативні заходи з локалізації та ліквідації збудника чуми.


*Ензооотія — спалах інфекційного або інвазивного захворювання тварин, прив'язаний до певної місцевості, а також хвороби, викликані незадовільними умовами тримання та годування тварин.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: polvet.gov.ua
Теги: карантин
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх