Будинок у Кременчуці три доби без газу: у мерії так і не вирішили, як запобігти тотальним відключкам

11.07.2019, 18:33 Переглядів: 3 800 Коментарів: 1

  

Історія з відключками повторюється: ПрАТ «Кременчукгаз» наполягає на актах про розмежування мереж. У мерії ж достеменно не можуть визначитися: хто ж має підписувати ці документи, якщо в будинку не створене ОСББ?

До редакції надійшов лист від мешканки будинку у пров. Гвардійському, 3. Вона скаржилася на дії ПрАТ «Кременчукгаз», яке третю добу тримає будинок без газу.

 


«За адресою пров. Гвардейский, 3 вже три доби відсутнє газопостачання, мешканці не мають змоги приготувати їжу. Всі у розпачі! Не відомо коли відновлять, тому що у газовиків немає доступу до всіх квартир, власники роз'їхалися: хто на море, а хто на заробітки, і тепер решта мешканців повинні чекати, доки ті повернуться додому. Зверталися у мерію, там сказали що це приватне підприємство, і вони впливу на них не мають, а за телефоном 104 нам відповіли, що доки всі квартири не перевірять, то постачання не відновлять,» - написала Вікторія.


Якраз цього дня віце-мер з комунальних питань скликав у своєму кабінеті нараду з питань відключення газу в будинках. Адже ситуація повторюється: спочатку газовики відключають будинок на перевірку щільності газопроводів. А потім не підключають, доки не будуть підписані акти розмежування мереж та угоди на обслуговування газового обладнання.


Обмін «люб'язностями»

Нарада у пана Декусара вийшла досить емоційною. Прийшли депутати Олександр Кальченко, Оксана Піддубна, представники департаменту ЖКГ, головний інженер ПрАТ «Кременчукгаз» Болеслав Грабовський.

Основна суперечка під час наради точилася між депутатом Кальченком та Болеславом Грабовським. Так, Кальченко наполягав, що до 2016 року обслуговування мереж входило в тариф, і перш, ніж вимагати акт розмежування, ПрАТ «Кременчукгаз» має привести мережі до ладу і потім передати їх на баланс співвласникам.


Болеслав Грабовський парирував: мережі обслуговувалися відповідно до регламентів, і вони в задовільному стані.


- Передати з балансу на баланс я не можу, бо в нас цих мереж ніколи на балансі не було, - зауважив він.


Олександр Кальченко натомість зауважив: тоді «Кременчукгаз» повинен укласти угоду зі співвласниками на використання мереж будинку і платити за це.


- Ваше словоблудие начинает надоедать! - у розпал промови Кальченка відреагував Грабовський.


Кальченко продовжував вимагати комплексного техобслуговування мереж. І сторони суперечки знову покидалися «люб'язностями».


- Передайте нормально! - звернувся Кальченко до Грабовського щодо мереж.


- Ви своє розуміння узгоджуєте зі здоровим глуздом? - відповів питанням Грабовський.


- Я узгоджую, а ви хитруєте та дурите! - сказав Кальченко.


Будинок на Гвардійській таки підключать, але хто підпише документи?

Депутат Оксана Піддубна у розпал суперечки кілька разів повертала до головного питання: будинок на Гвардійській уже зараз сидить без газу. Це не ОСББ, будинок обслуговує керуюча компанія. Які умови його підключення? І якщо «Кременчукгаз» вимагає акти розмежування мереж, то хто зараз має їх підписати?


Ірина Зеркалій, керівник житлового відділу ДЖКГ, заявила, що співвласники будинку мають провести збори, визначити уповноважену людину. Піддубна зауважила, що тоді підключення газу затягнеться принаймні на 14 днів — доки скликатимуть такі збори. А газ людям потрібен тут і зараз.


Директор департаменту ЖКГ Іван Москалик каже, що юристи опрацьовують питання: чи може підписати акти розмежування мереж від будинків, де не створені ОСББ, ЖЕП «Автозаводське» (там зберігається технічна документація) або управителі — керуючі компанії, яких визначила міська рада.


Головний інженер міськгазу погодився підключити будинок на Гвардійській, 3 — після того, як усі мешканці нададуть доступ у квартири, і газовики опресують газопровід. Натомість Болеслав Грабовський продовжує наполягати на актах розмежування мереж та договорах на їх обслуговування. Ціна питання — 3 грн з квартири щомісяця для 9-поверхівок і 5 гривень — для 5-поверхівок. Сьогодні про це розкажуть на зборах мешканцям будинку на Гвардійській, 3. 


Проговорили майже півтори години — чіткого алгоритму дій (щодо актів та угод) так і не визначили. А відтак чиновники мерії не змогли убезпечити мешканців від тривалих відключень газу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

104
12 липня 2019 07:04

А есть статья о борьбе с террористами? Газовиков признать как террористическую организацию и действовать в соответствии с законом.  Вопрос кто сегодня соблюдает эти законы? Частники лучше,хозяйственнее и т. д. А ,что в итоге? Теплосети разрушены и изношены,газовики терроризируют людей и так далее и тому.... Стоит ли стратегические объекты передавать в частные руки? А мэрия? Не имеет влияния. Так зачем такой штат содержать горду? Оставить одного хозяйственника,бухгалтера,уборщицу и Кой кого самого необходимого. Сегодня обращаешся,а в ответ : " Мы не имеем того влияния, что при союзе". Ну и зачем содержать такую власть? И власть ли? Если Мэр,так он хозяин. И земля принадлежит городу и он за всё в ответе. И всё,что на земле отчитывается перед городом и  соблюдается нормам и законам порядка ,экологии и т. д. Нет - гоним таких хозяйственников с нашей земли. А то нет рычагов.  


18 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх