«Борітеся - поборете!»: у Кременчуці відбудеться виставка живописця Віктора Цапка

10.07.2019, 12:38 Переглядів: 3 173

 

Кременчуцькі філателісти навіть випустили конверти з такої нагоди

19 липня у Кременчуцькій міській художній галереї відбудеться виставка живопису художника і поета Віктора Цапка «Борітеся - поборете!». Про це «Телеграфу» повідомив голова кременчуцької спілки Володимир Скляр. За його словами, про виставку спілка домовлялася з художником за рік і ось, нарешті, час настав. З такого приводу кременчуцькі філателісти навіть випустили 2 конверта, присвячені Віктору Цапку.


 


На відкриття виставки завітає і сам 63-річний художник, який багато подорожував Україною та довгий час жив за кордоном. Народився він Херсонській області в селі Верхні Сірогози у сім'ї коваля. Дитячі та юнацькі роки провів на Хмельниччині в селі Волиця-Польова. Після армії навчався в Одеському художньому училищі ім. Грекова. Підвищував кваліфікацію у студії Василя Ілліча Суворова у Санкт-Петербурзі, де спілкувався з такими відомими художниками, як Феодосій Гуменюк, Леонід Кулибаба, Микола Домошенко та іншими. З 1998 року жив у Канаді, за цей час мав там 5 персональних виставок та одну — у США. У 2008-му повернувся в Україну. З 2012 року живе і творчо працює на Полтавщині в селі Великий Перевіз.


 


Сьогодні його роботи головно патріотичного штибу прикрашають будинки багатьох відомих людей, а майже всі кошти, отримані від їхнього продажу, ідуть на допомогу бійцям, пораненим в АТО. Весною 2019 року у Кременчуці вийшла друком збірка його поезій «Політ над кручею».


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх