Голуб за ціною коня: кременчужанам показали унікальну породу

6.07.2019, 18:32 Переглядів: 11 214 Коментарів: 1

 

Знаменитих Крюківських голубів побачиш не на кожній виставці, бо птахи ці дуже ніжні, примхливі та надто цінні – голубівники не хочуть ними ризикувати. Але цього разу пощастило їх побачити

Красені-голуби, гордовиті павичі, дивакуваті цесарки та чудернацькі кури – і чубаті, і в «штанях» та інша домашня живність тимчасово поселилися на алеї парку «Придніпровський». 6 липня тут вирувала всеукраїнська виставка голубів та домашніх улюбленців «У світі тварин».


Ми теж походили алеями, розділили захоплення дітлахів і помилувалися головним екземпляров виставки – голубкою породи Крюківських. Це справжня гордість міста, зображення знаменитого голуба є на колекційних листівках та конвертах.


Не кожен раз голубівники ризикують виставляти цю рідкісну та цінну породу – надто тендітні та примхливі ці пташки. Та нам таки пощастило побачити, бо до Кременчука приїхали гості-голубівники, щоб купити Крюківських голубів для себе.


 


- Дивіться, яке гарне співвідношення: голова, корпус – усе. Це голубонька, як гарна жінка! – радіє своїй покупці голубівник з Умані.


 


Скільки віддав за голубку, не зізнається. Кажуть, що коштує такий  птах від 100 доларів і вище (хоча затяті голубівники завжди домовляються про прийнятну для себе ціну).


Кременчуцький голубівник Олександр Тертичний, який зберігає та розводить Крюківских голубів, розповів, що вивели породу козаки з Крюкова – від голубів, завезених з Османської імперії. Породу завжди цінували. Козаки могли віддати за Крюківського голуба корову, і навіть коня.


Крюківські голуби білі, у них хороші льотні якості. Особливості породи - невелика голівка та зовсім малий дзьоб – тому таких птахів важко вигодовувати. Інколи навіть не справляються батьки-голуби, і голубівнику доводиться напувати пташенят з шприца.


 


Вдячними глядачами виставки були діти. Особливо подобалося малечі гладити кроликів. Та й курей роздивлялися із цікавістю: де ж іще їх побачити у місті?


  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 088
6 липня 2019 21:00

Спасибо!


11 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх