Про економічний розвиток України і міжнародні аспекти розвитку нашої держави йшлося на зустрічі в Інституті розвитку Кременчука.

24.06.2019, 15:30 Переглядів: 1 361

 

21 червня 2019 року в ІРК відбулась зустріч з Народними депутатами України Віктором Галасюком і Віктором Вовком.

Учасники зустрічі – відомі кременчуцькі підприємці, громадські діячі, юристи, працівники місцевого самоврядування. Гості – відомі політики та державні діячі – Голова Комітету ВРУ з питань промислової політики і підприємництва, Президент Української асоціації Римського клубу Віктор ГАЛАСЮК і заступник голови Комітету ВРУ у закордонних справах, член Постійної делегації України у ПАРЄ та ОСБЄ Віктор ВОВК.


Чому ми живемо гірше європейців? Чому так важливо купувати українське для зміцнення української економіки? Чому сьогодні так важлива радикальна зміна економічної моделі, яка здатна витягнути Україну та українців з прірви? Ці та багато інших питань обговорили учасники зустрічі.

 
Модератор зустрічі директор ІРК Андрій Мельник, розвиваючи тезу щодо важливості захисту національного виробника та державної підтримки промисловості, навів негативний приклад щодо купівлі українським урядом корейських вагонів, коли КВБЗ не мав державних замовлень.


Гості розповіли, що в Сполучених Штатах Америки з 1933 року діє закон “Купуй американське”.
У такому разі гроші йдуть до бюджету рідної країни!
На цьому гаслі і Трамп до влади прийшов. А що в нас? Влада купує білоруську агротехніку замість херсонської, трамваї в Польщі замість одеських і львівських, корейські вагони замість кременчуцьких…Було підписано меморандум про придбання китайських турбін замість харківських…


Останнє вдалося призупинити. Влада повинна захищати виробника, а не створювати умови для масового виїзду українських професіоналів – фахівців, представників робочих спеціальностей, управлінців…


Пан Віктор ГАЛАСЮК вважає, що суспільство повинно визначитись що нам треба – залишити нашу державу сировинним придатком сусідніх держав, залежною від МВФ, чи розпочати радикальні реформи, модернізацію виробництва, підтримку національного підприємництва, науки і освіти…


Пан Віктор ВОВК докладно говорив про безпекові та міжнародні питання, що також викликало великий інтерес у присутніх.
Зустріч пройшла, як кажуть, “на одному подиху”: замість запланованої години гості спілкувались з кременчужанами близько двох годин.

 

Джерело: сайт комунального підприємства «Кременчуцький центр міжнародних зв'язків і економічного розвитку міста «Інститут розвитку Кременчука» Кременчуцької міської ради Полтавської області.



Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх