У Кременчуці гіршає якість води: на її очистку на день планують витрачати 205 тисяч гривень

20.06.2019, 13:01 Переглядів: 5 793 Коментарів: 4

 

У воді фіксують зниження розчиненого кисню та збільшення марганцю. Через це зараз на очистку води витрачають 25 тисяч гривень на добу, а у липні ця цифра може зрости до 205 тисяч гривень

На червневому засіданні сесії Кременчуцької міськради мають розглянути питання щодо виділення майже додаткового мільйона гривень (995 640 грн) для «Кременчукводоканалу». Ці кошти потрібні для закупівлі 10 тонн порошкоподібного активованого вугілля.


Як стало зрозуміло з пояснювальної записки до проєкту рішення, яка знаходиться на сайті Кременчуцької міськради, потрібно придбати додаткові реагенти для очистки води, якість якої погіршується.


- За даними поточного лабораторного моніторингу якості води у джерелі централізованого питного водопостачання – Кременчуцькому водосховищі – з 19.05.2019 року фіксується зниження розчиненого у воді кисню нижче 4,0 мг/дм3. На цьому фоні протягом кінця травня-початку червня поточного року відмічається погіршення якості води та підвищення концентрацій марганцю та аміаку. Органолептичні параметри якості води (присмак, запах) на даний момент спостерігаються без суттєвих змін, - йдеться у пояснювальній записці.


На сайті «Кременчукводоканалу» у розділі «Якість питної води» є інформація щодо якості питної води з 11 по 18 червня. Згідно з цими показниками, нормативне та фактичне значення марганцю, каламутності, запаху/присмаку перебувають на одному рівні. Хлор вільний залишковий та хлор зв’язаний залишковий майже на рівні.


 


Але подібна ситуація може погіршитися наприкінці червня – в середині липня 2019 року. За таких умов, як говориться у пояснювальній записці, на міській водоочисній станції (ВОС) буде задіяний режим посиленого реагентного очищення води з відповідним графіком посиленого лабораторного контролю.


На даний час поточні витрати підприємства на реагенти для забезпечення очистки води тільки на ВОС до нормативних вимог складають 25 тис грн/добу. Очікувані розрахункові витрати підприємства в «особливий» період будуть складати орієнтовно 205 тис грн/добу.


При цьому, за даними бактеріологічних досліджень хіміко-бактеріологічної лабораторії підприємства, вже спостерігається локальне бактеріологічне погіршення стану окремих водопровідних ділянок та резервуару чистої води на Правобережжі. Для профілактики подальшого мікробного забруднення питної води підприємство почало режим дохлорування гіпохлоритом натрію, що також збільшує витрати підприємства.


Пояснювальну записку можна завантажити тут poyasnennya.doc [29,5 Kb] (cкачиваний: 11)  

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: kvk.pl.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
20 червня 2019 13:25

О, так це ж шанс підвищити тариф!


20 1
26
20 червня 2019 13:46

Этот тариф нужно понижать, т.к. под видом питьевой воды, нам поставляют техническую, которая стоит копейки!!!
Они жалуются, что много тратить нужно. Жаль их (сарказм).

Пусть немного потратятся, с них не убудет. Но не факт, что вода при этом лучше станет.


14 0
1 088
20 червня 2019 15:00

Как бы там не былобы, но пусть выделяют деньги на доочистку, можно съэкономить на цветочках, на которые выделили 5 лямов, а так может чуть вода чище будет.

* Ведь всёравно умельцы с Горисполкома, если захотят, то распилят бюджет, а так хоть пусть на очистку потратят.

Вот.


7 1
0
20 червня 2019 15:28

Цитата: Angel737

Как бы там не былобы, но пусть выделяют деньги на доочистку, можно съэкономить на цветочках, на которые выделили 5 лямов, а так может чуть вода чище будет.

* Ведь всёравно умельцы с Горисполкома, если захотят, то распилят бюджет, а так хоть пусть на очистку потратят.

Вот.

Не переживайте. Мэр и деньги выделит, что б разложить по карманам, и на цветочках закопает ещё с десяток миллионов, и тарифы не забудет поднять


10 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх