Переможець Спеціальної Олімпіади з баскетболу живе під обваленим дахом та напівзруйнованому домі

20.06.2019, 09:50 Переглядів: 3 441

 

Кременчужанин не в змозі самотужки відремонтувати будинок

41-річний Роман Михайлов живе у напівзруйнованому будинку в Крюкові. Чоловік у минулому - спортсмен, у 2007 році завоював золоті медалі на Всесвітніх Іграх Спеціальної Олімпіади 2007 в Шанхаї (Китай) з баскетболу. Роман має інвалідність, тому потребує підтримки, адже іноді навіть забуває приготувати поїсти. Як розповіла «Телеграфу» кременчужанка Дар’я, в таких умовах Роман живе не один рік.

 

- У 2018 році Роман звертався до мера Кременчука й йому з бюджету виділили 1000 грн, а ці кошти він двічі клейонкою закривав дірки даху. Соцслужба з ремонтами не допомагає. У субсидії на твердопаливні матеріали йому відмовили. Йому б дах зробити й пічку відремонтувати, – поділилася Дар’я.

 

Кременчужани в соцмережах діляться, що чоловік 4 роки назад втратив маму, яка була для нього опорою та підтримкою.


- Він мало, що може зробити сам, іноді забуває приготувати їсти… у нього 2 собаки та коти. Але це не найстрашніше, найстрашніше, що скоро обвалиться дах або стіна, не знаю, що впаде першим. Не знаю, як поступити, чи є сенс все це ремонтувати й як достукатися до влади? – написала Валентина Голуб.


За словами Дар’ї Величко також Роману відмовлено в наданні субсидії.


- Роман ходив у відділ субсидій й сказав, що у нього прописаний племінник. На словах йому відмовили в субсидії, але у домовій книзі написано, що племінник виписався з будинку кілька років тому, - додала кременчужанка.

*Спеціальна Олімпіада – це найбільша у світі програма цілорічних спортивних тренувань та змагань для людей з вадами розумового розвитку. Заснована у 1968 році пані Юніс Кеннеді Шрайвер, сестрою президента США Джона Ф. Кеннеді, Спеціальна Олімпіада стала глобальним рухом, який зараз налічує понад 2,5 мільйонів атлетів у більш як 170 країнах світу.


Спеціальна Олімпіада не є Паралімпійським рухом – це дві окремі організації, обидві визнані Міжнародним Олімпійським Комітетом (МОК). Мета Спеціальної Олімпіади – залучати якомога більше людей з вадами розумового розвитку з різним рівнем здібностей до занять спортом. Паралімпійський рух є спортом високих досягнень та надає можливості для занять спортом людям з різними відхиленнями, проте лише з високим рівнем здібностей.



Автор: Альона Душенко Джерело фото: Дар’я Величко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх