Не словом єдиним: п’ять інноваційних дошок подарував кременчуцьким школярам депутат Костянтин Жеваго

13.06.2019, 11:00 Переглядів: 3 585

До завершення навчального року школи мікрорайону Молодіжний отримали інтерактивні комплекти для сучасного навчання

 


Цього року кременчуцьким школам мікрорайону Молодіжного є чим пишатися. Адже випускники п’яти навчальних закладів успішно впоралися із зовнішнім незалежним оцінюванням, а дев’ятикласники – з державними підсумковими атестаціями.

Тож із закінченням навчального процесу – напередодні Міжнародного дня захисту дітей – нардеп України Костянтин Жеваго традиційно не забув про школярів мікрорайону та передав їм подарунки. Цього разу – сучасні комплекти інтерактивних мультимедійних дошок, до яких входить дошка, проектор, ноутбук та ліцензійне програмне забезпечення. Подарувати та почути про успіхи і досягнення талановитих школярів і працьовитих педагогів їздила помічниця депутата Ірина Зінченко.

Цього навчального року кременчуцька школа №12 отримала 40 грамот місцевого, чотири грамоти обласного та одну – всеукраїнського значень. Весь рік вчителі із директором підтримували високий рівень знань у навчальному закладі. Гордістю цьогоріч є і те, що школа ввійшла до п'ятірки лідерів серед найкращих показників зі здачі ЗНО і посідає 19 місце у рейтингу України серед 400 навчальних закладів країни. Та величезну увагу тут приділяють і розвитку естетичного виховання у дітей та натхненному настрою поза уроками. Внести частинку краси у шкільні концерти закладу допоміг Костянтин Жеваго у 2013 році, профінансувавши капітальний ремонт актового залу.

У цьому ж році за його сприяння діти опановуватимуть музичну науку за допомогою інтерактивної дошки. А окрім цього - дивитимуться ролики, демонструватимуть презентації та аудіозаписи. І вже наступний навчальний рік звучатиме у школі по-новому - переконаний вчитель музики закладу Віктор Гамма.

«Найбільший плюс із цього подарунка - програмне забезпечення. Буває так, що встановлюють дошку, але згодом вона просто простоює без діла, адже без якісної програми її складно застосовувати на уроках. Тут же ліцензійний Microsoft office – і я радий, що з цим не буде проблем, а діти вчитимуться музичного креативу разом із новітніми технологіями», - коментує він.

 

 

 

Що не менш важливо, дошка відтворює не лише спроектовані на неї відео, виводить на екран ноутбука написані на ній слова чи приклади. Із нею можливо запускати і вирішувати геометричні, хімічні чи фізичні вправи та завдання.

Так, у школі №26 таку інтерактивну дошку, подаровану Костянтином Жеваго, вирішили встановити у кабінеті фізики. Адже завжди заклад акцентував увагу на вивченні предметів інформатики, фізики, математики, за якими й отримували хороші знання та нагороди школярі. А в інтерактивному класі проводитимуть уроки фізики, історії, громадянської освіти. Також вчителі початкових класів планують першачкам тут демонструвати приклади та вправи до програми Нової української школи.

Як задіяти біля дошки найбільше навичок, щоб завдання були цікавими учням – знає вчитель фізики 7-9 класів Олена Залюбовська. Для неї техніка, як і робота з інтерактивною дошкою - улюблена справа.

 

 

 

«Це презентації, відеоуроки, віртуальні лабораторні, розв’язування задач, уроки із застосуванням скайпу, проектна діяльність. Думаю, ми зможемо публікувати свої ролики в Інтернеті та YouTube, ділитися своїм досвідом з іншими учнями», - розповіла вона.

У школі №8 дошку планують розмістити у кабінеті англійської мови. Це вже друга дошка, подарована народним депутатом. Перша функціонує у класі з вивчення математики та історії.

«Щороку наші діти беруть участь в олімпіадах, творчих конкурсах, захисті робіт Малої академії наук. У цьому році 25 учнів здобули перемоги на місцевому конкурсі, та двоє учнів - на рівні області. Один із найкращих показників закладів освіти - успішна здача випускниками ЗНО. У цьому році шість учнів 11-х класів претендують на отримання золотих медалей. І для підтримки всього цього необхідне сучасне орієнтування в освіті та використання інноваційних технологій. Таке навчання робить його важливим, доступним та цікавим для дітей. Тож хочеться подякувати народному депутату України Костянтину Жеваго за такий чудовий подарунок, який ми використовуватимемо у своїй роботі і завдяки якому опановуватимуть знання наші діти», - прокоментувала вчитель початкових класів та мама двох школярів закладу Світлана Жежело.

Як розповіла помічник нардепа Ірина Зінченко, для Костянтина Жеваго допомога школярам завжди була пріоритетною у його діяльності, адже дати гідну якісну освіту українським дітлахам – це найкраща інвестиція у їхнє та наше майбутнє.

 

 

 

Такі дошки було закуплено наприкінці навчального року завдяки нардепу для всіх шкіл Молодіжного. Таким чином поповнюється матеріальна база усіх навчальних закладів його округу. На них навчатимуться дітки від 1 до 11 класу. Підтримка шкіл здійснюється, починаючи від 2012 року. Це і ремонти приміщень, встановлення дитячих, спортивних майданчиків, нових вікон, новорічні подарунки, закупівля канцелярських товарів для всіх першачків перед навчальним роком. Таку роботу він планує продовжувати і в подальшому, пишаючись здобутками школярів та всіляко підтримуючи ініціативи керівництва шкіл у подальшій допомозі», - розповіла Ірина.

Із подібними - впевненими намірами покращення у вивченні англійської - встановили дошку у класі іноземної мови і в Кременчуцькому ліцеї №17 «Вибір».

 

 


«Починаючи з цього року, вперше на Молодіжному запустили відкритий профіль з іноземної філології. З наступного навчального року до нас приходить багато десятикласників із різних шкіл. Із цього предмету у нас уже багато досягнень на рівні міста, області, на всеукраїнських змаганнях. І в наступному навчальному році до нас повертається програма FLEX із Америки (програма обміну майбутніх лідерів - авт.).

Тож планів у ліцею щодо такого навчання дуже багато. Адже якщо ми беремо автентичні навчальні комплекси, то до них уже додаються шикарні онлайн-ресурси, якісне програмне забезпечення, можливість проведення відео-конференцій для великого загалу. Тож ця дошка – вдала можливість для школярів усього Молодіжного, хто обирає для себе профіль з іноземної мови – отримати сучасну освіту з новітніми технологіями», - розповіла вчитель англійської мови Оксана Бондар.

 

 


У школі №31 подаровану інтерактивну дошку поки що не встановили. Але її вмонтують на стіні класу історії. Оскільки у закладі діє реалізація концепції патріотичного виховання, а також у цьому приміщенні планують готувати майбутніх випускників до здачі ЗНО.

«За останній рік у нашій школі було багато досягнень. Серед них - і призове місце в обласній олімпіаді з історії учня 9 класу. Також ми знаємо, що для дітей актуальніші зараз сенсорні поверхні, ніж звичайна дошка», - розповіла вчителька історії, заступник директора з виховної роботи Альона Прищепа.

За словами вчителів, це допоможе школярам створювати проекти, краще запам’ятовувати матеріал та йти в ногу з новітніми технологіями освіти.

Зауважимо, кожен комплект до інтерактивної дошки, подарований Костянтином Жеваго, коштує понад 60 тис грн.





Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх