Нове покриття на стадіоні «Кремінь-Арена» з'явиться не раніше серпня

5.06.2019, 14:33 Переглядів: 5 519

  

Кременчуцька команда «Кремінь» шукатиме вирішення з цієї ситуації

Футбольний клуб «Кремінь» достроково виконав завдання, й за 2 тури до закінчення чемпіонату, гарантував собі місце у Першій лізі. «Синьо-білі» встигли до відпустки порадували вболівальників двічі. Також «Кремінь» обіграв «Минай» став абсолютним чемпіоном Другої ліги та отримав золоті медалі та перехідний красень кубок. Слабким місцем для нашої команди є штучне покриття стадіону «Кремінь-Арена», яке за десяток років вже втратило свої якості. Воно й не дивно, адже навіть й десяток натуральних полів не витримають того навантаження, яке переносить штучне покриття «Кремінь-Арени». За день на стадіоні проводять з десяток тренувань юні футболісти академії «Кремінь», проходять турніри та чемпіонати, як серед дітей так і дорослих. Поле постійно зайняте зранку до вечора, навіть іноді доводиться одне поле ділити між двома групами дітей, щоб провести навчання.


Покриття потребує заміни, тому було прийняте рішення замінити його за рахунок обласного бюджету. З бюджету Полтавщини були виділені кошти на два штучних покриття для «Кременя» та «Ворскли». Спочатку планували провести тендер в середині квітня, згодом наприкінці травня, але станом на 5 червня тендер так і не оголосили.


Нове покриття побачимо не раніше серпня


- Обіцяють найближчим часом провести тендер, – повідомив «Телеграфу» директор МФК «Кремінь» Андрій Недяк. – Якщо тендер відбудеться, то це місяці через два (можна замінити покриття – ред.). Якщо наприкінці серпня покладуть нове покриття, то це добре.


Для того, щоб грати в Полтаві чи Олександрії клубу необхідно домовлятися. «Кремінь» поки не веде перемовини щодо можливості проведення домашніх ігор в цих містах. Клуб розраховує провести кілька перших ігор на виїзді.



- 7-8 турів провести на виїзді. Цього часу якраз вистачить для заміни покриття. Це час якраз до кінця серпня – початок вересня. Спаде спека й якраз проведемо 7-8 турів вдома у Кременчуці, – додав Андрій Недяк.


Тендер на закупівлю нового покриття проведуть разом з полтавським.


- Був у Полтаві. У «Ворсклі» роблять дренажне покриття… готують поле. Вони якраз довго не могли визначити яка організація займеться цим, – зазначив директор «Кременя».


 


Проект реконструкції «Кредмашу» чекає... 


Директор Міського футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк розповів, що залишилося лише зробити проект в частині пожежної охорони, яка зачіпає металоконструкції.



Щоб завершити проект реконструкції необхідно додаткове фінансування з міського бюджету. На жаль, віце-мер Руслан Проценко, який опікується питанням спорту не зміг відповісти, в якому розмірі необхідне дофінансування з міського бюджету та коли будуть виділені кошти на завершення проекту реконструкції.


 


«Кременю» нададуть 2 поля для тренувань


У спілкуванні з тренерським штабом директор клубу Андрій Недяк запропонував два варіанти стадіонів для тренувань.


- Я тренерам сказав: «Де ви хочете тренуватися, щоб не виникало питань?». У тренувальний процес не вмішуюся, моя задача запитати за результат. Якщо треба тренуватимуться на стадіоні «Кремінь-Арена, якщо потрібно натуральне покриття – вкатаємо газон на «Кредмаші», щоб воно було рівним, – повідомив Андрій Недяк.


 


У команд були питання до старого штучного покриття


Чи виникнуть питання у Професіональної футбольної ліги до «Кременя», якщо наша команда зіграє у Першій лізі на штучному покритті «Кременчуцький ТелеграфЪ» поцікавився у президента ПФЛ Сергія Макарова.


 


- Наскільки мені відомо, «Кремінь» зараз буде замінювати покриття на своєму стадіоні. Клуб розуміє, що на тому покритті, яке зараз є, вони не зможуть грати – воно застаріле й потребує заміни. Тому ми дамо їм звичайно якийсь термін й будемо робити кілька стартових матчів в гостях на виїзді й дамо максимально часу на модернізацію свого стадіону. Якщо не встигнуть, то значить будуть грати на якихось нейтральних полях. Це (стадіон – ред.) для клубу є дійсно слабким місцем, - зауважив Сергій Макаров.


- Покриття для стадіону «Кремінь-Арена» буде з заводу штучних полів ФФУ?

- Поки не відомо. Ще не відбувся тендер.


За словами Сергія Макарова, у команд були питання до старого штучного покриття, тому з новим покриттям не має виникати питань у команд у Першій лізі. 


«Кілька стартових матчів зіграють на виїзді… якщо не встигнуть провести модернізацію стадіону – гратимуть на нейтральних полях»


Президент ПФЛ Серій Макаров повідомив, що із задоволенням приїде до Кременчука на перший домашній матч, щоб особисто подивитися на нове покриття на стадіоні «Кремінь-Арена».


Для «Черкащини-Академії» робочий варіант стадіону в Черкасах


«Черкащина-Академія» обіграла «Суми» й повернулася Першу лігу. У черкащан також штучне покриття, але проблема в тому, що воно нестандартних розмірів, а з владою Черкас довгі перемовини приводили в глухий кут.


- Сергій Дмитрович, у разі якщо «Черкащина-Академія» також пройдуть у Першу лігу, чи виникнуть проблеми у них зі стадіоном?
- У них теж… Поле на тому стадіоні нестандартних розмірів. Саме тому вони не могли грати на ньому 2 роки назад, коли грали у Першій лізі. У Другій лізі дещо м’якіші правила. Вони зараз розглядають Черкаси – центральний стадіон Черкас, який повністю задовольняє вимоги Першої ліги. Поки робочий варіант Черкаси.


До ПФЛ надійшов лише один лист від клубу про зняття з чемпіонату


«Мир» з Горностаївки може припинити виступи у Другій лізі. Такі заголовки заполонили інтернет ще до закінчення чемпіонату. Всеукраїнські ЗМІ писали, що рішення про припинення участі в професійних турнірах гравцям повідомили на зборах команди. Розмови залишаються на рівні розмов поки немає документів, які це підтверджують.


- Наразі до ПФЛ надійшов лист від «Миру» про зняття з чемпіонату, - відповів на питання про те, чи знімається якась з команд Першої та Другої ліги президент ПФЛ .


Старт сезону знову перенесли через вибори


- Стартує чемпіонат орієнтовно 28 липня. 21 липня відбудуться вибори до Верховної Ради України, тому довелося дещо змістити старт чемпіонату, – додав президент ПФЛ Сергій Макаров.


Нагадаємо, що весняну частину чемпіонату також доводилося коригувати через проведення виборів Президента України. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх