Зрада чи ні: як у Кременчуці претендентів на посади директорів шкіл ухвалювали

4.06.2019, 17:27 Переглядів: 8 741 Коментарів: 4

 

Засідання пройшло спокійно. Майже

Третього червня відбулося засідання конкурсної комісії щодо відбору на заміщення вакантних посад директорів кременчуцьких шкіл. У закладах середньої освіти міста з'явилися 22 вакантні посади керівників, адже завершилися терміни контрактів з попередніми керівниками.

 

Відповідно закону України «Про освіту», оголосили конкурс на заміщення цих посад. Претенденти подали документи, і на засіданні комісія приймала рішення щодо їхнього допуску до участі безпосередньо у конкурсі. До складу конкурсної комісії увійшли: керівники у сфері освіти Кременчука, члени трудових колективів шкіл, представники батьківської громади. Комісія розглядала кандидатури кожного претендента та шляхом відкритого голосування повинна була визначити, кого з них допустити до конкурсного відбору щодо заміщення вакансій.

 

Разом із заявою на бажану посаду директора школи педагоги подавали свою автобіографію, дипломи про освіту, мотиваційний лист, відомості про трудовий та педагогічний стажі. Переважна більшість кандидатів вже працюють директорами шкіл та мають бажання продовжити свої контракти.

 

Заяви подали на конкурсний відбір (їх розглядали по порядкових номерах шкіл) такі освітяни:

  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 — Білоножко Олена Вікторівна (раніше працювала завідувачкою ДНЗ №25);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 — Куліш Наталія Миколаївна (працює директоркою школи №3);
  • СШ І-ІІІ ступенів №7 — Павлішевська Лариса Василівна (працює директоркою школи №7);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №8 — Шаргородська Валентина Миколаївна (працює директоркою школи №8);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 — Камська Тетяна Володимирівна (працює директоркою школи №9);
  • ліцей №10 «Лінгвіст» — Мамон Наталія Володимирівна (працює директоркою ліцею №10);
  • ліцей №11 «Гарант» — Бикова Наталя Олександрівна (працює директоркою ліцею №11);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №12 — Носкін В'ячеслав Олександрович (працює методистом інформатики Кременчуцького міського науково-методичного центру);
  • КНВК: ЗОШ І ступеня №15 — ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу - Патерило Андрій Іванович (працює заступником директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №24);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №16 — Довбня Олексій Васильович (працює директором школи №16);
  • ліцей №17 «Вибір» ім. Неленя — Марченко Валентина Михайлівна (працює директоркою ліцею №17);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №18 — Шендрик Валентина Володимирівна (працює директоркою школи №18);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №19 — Пашедін Андрій Петрович (працює директором школи №19);
  • ліцей-інтернат №21 «Старт» — Деньга Олександр Анатолійович (працює директором ліцею-інтернату №21);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №23 — Ратушна Ольга Миколаївна (працює директоркою школи №23);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №24 — Фованов Валерій Акиндинович (працює директором школи №24);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №26 — Сакун Володимир Григорович (працює директором школи №26);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №27 — Касюра Сергій Володимирович (працює директором школи №27);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №28 — Трохименко Іван Миколайович (працює директором школи №28);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №29 — Бордюг Любов Володимирівна (працює директоркою школи №29);
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №31 — Гребенюк Володимир Зіновійович (працює директором школи №31).

 

Майже усім кандидатам одноголосно давали «зелене світло» та допускали до І туру конкурсного відбору. Та було і «але»: на засіданні трапилася запальна дискусія щодо одного з кандидатів на посаду директора ліцею №4 «Кремінь».

На цю посаду подали заявки одразу двоє освітян:

  • Тетяна Андріївна Одерій (раніше працювала директоркою КНВК №15)  — її кандидатуру ухвалили одразу;
  • Сергій Георгійович Джавахішвілі (працює учителем хімії у ліцеї №4).


Дискусія відбулася з приводу того, що учні ліцею №4 поїхали на олімпіаду до Росії, а учителю хімії Сергію Джавахішвілі приписали майже державну зраду, адже він готував дітей до цієї олімпіади.

 

На ім'я голови конкурсної комісії Усанової Ольги Петрівни надійшло депутатське звернення від депутата Кременчуцької міської ради Павленко Ганни Михайлівни. У ньому йшлося про те, що учнів ліцею №4 направили на півфінал Міжнародної Менделеєвської олімпіади  з хімії до Санкт-Петербургу (а фінал відбудеться у Парижі), у місто країни-агресора Росії. Допустивши це, Джавахішвілі Сергій Георгійович, за думкою депутата, вчинив аморальний та недопустимий вчинок, бо це загрожувало безпеці дітей. Педагог, який став організатором такої поїздки, не має права керувати закладом освіти.

 

До цієї думки доєднався голова громадської організації «АТО-Майдан-Кременчук» Леонід Харченко, він у гострій формі розкритикував кандидатуру  Джавахішвілі:

 

— Заступник директора з навчально-виховного процесу організовує поїздку до країни-агресора, де зараз в полоні наш кременчужанин Богдан Головаш та сотні громадян України, яких незаконно тримають там. Тепер же під загрозу поставили дітей з ліцею №4, щастя, що вони повернулися. Можливо, як викладач хімії він (Сергій Джавахішвілі — ред.) піде, але виховувати дітей, а тим більше бути керівником закладу така людина не має права. Давайте не розглядати цю кандидатуру і не створювати конфлікт.

 

Але думки присутніх щодо цього питання розділилися. Депутат Денис Терещенко, член конкурсної комісії, не погодився з Леонідом Харченком:

 

— Наша країна продовжує торгувати з Росією, мільйони українців заробляють там кошти та живуть сім'ями. Моя особиста позиція щодо відвідування всесвітньо відомого міста Санкт-Петербург: якби в мене була змога, я б відвіз у це місто увесь свій мікрорайон. Адже це культурне місто, там є чому навчатися. І якщо наші діти поїхали туди на олімпіаду, це дуже добре. Я особисто підтримую всіх учителів, які незалежно від політики роблять свою справу. Бо наші діти мають бачити інші країни, незалежно від того, як нас роз'єднують політики. Якщо у Вас є ухвали суду, СБУ щодо порушення цим чоловіком законів України, пред'явіть їх. Якщо ж це голословні звинувачення, їх приймати до відома не будемо.

 

На даний момент по питанню щодо поїздки кременчуцьких школярів до Петербургу на олімпіаду є заява в СБУ, яка розглядається, але відповіді на неї ще немає, справа не порушена.

 

Наталя Конухова, представниця трудової громади ліцею №4, також стала на захист колеги:

 

— Сергій Георгійович — розумна, емоційна і творча людина, багато часу приділяє науковій роботі з дітьми. У нас багато олімпіадніків, які привозять нам нагороди і медалі, щоб там (у Росії — ред.) не думали, що ми тут тільки їмо дітей або вішаємо людей, а що у нас є талановиті та розумні люди, з якими треба рахуватися. Я думаю, що цей кандидат може за собою повести колектив. Вважаю, що йому треба дати шанс і він себе проявить.

 

Так як юридичних підстав знімати Сергія Джавахішвілі з конкурсу ніхто не представив, голосування таки відбулося, усі проголосували за допущення його кандидатури.

 

Кандидати на посади директорів не були присутні на цьому засідання, їх про результати проінформує департамент освіти Кременчука. Потім претендентів запросять на І тур конкурсного відбору, де вони 18 червня складуть письмовий іспит. Якщо з'являться офіційні документи, які засвідчуватимуть порушення закону Сергієм Джавахішвілі, їх озвучать 18 червня.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
4 червня 2019 22:12

Где бы были и чем занимались эти два "персонажа", если бы не печально известные события 2014 года?  


31 2
938
5 червня 2019 09:17

Якби олімпіаду проводили б в Феодосії, то я так розумію що те що це окупована територія викладача б не зупинило? Ну як же - хімія це хімія, а політика це політика! - я ж правильно зрозумів?

Те ж вважаю що це не виправданий ризик

не думали, що ми тут тільки їмо дітей або вішаємо людей, а що у нас є талановиті та розумні люди

У 99,9999% думка щодо цього не змінеться, ібо учні не музейний експонат, до них не приходили щоб просто їх побачити.

 

Моя думка така що вчитель отримав величезну цукерку від росорганіщзаторів для телевізійної картинки, що розумні російськомовні (!!!) діти тікають на росію бо їх там щимлять. І не важно що це брехня, головне красива картинка для планктона


7 51
194
5 червня 2019 09:47

Цитата: почемучка

Якби олімпіаду проводили б в Феодосії, то я так розумію що те що це окупована територія викладача б не зупинило? Ну як же - хімія це хімія, а політика це політика! - я ж правильно зрозумів?

Те ж вважаю що це не виправданий ризик

не думали, що ми тут тільки їмо дітей або вішаємо людей, а що у нас є талановиті та розумні люди

У 99,9999% думка щодо цього не змінеться, ібо учні не музейний експонат, до них не приходили щоб просто їх побачити.

 

Моя думка така що вчитель отримав величезну цукерку від росорганіщзаторів для телевізійної картинки, що розумні російськомовні (!!!) діти тікають на росію бо їх там щимлять. І не важно що це брехня, головне красива картинка для планктона

100% Підтримую Таких вчетилів мітлою надо виметать за поребрік


4 48
0
5 червня 2019 22:19

 Есть официальное подтверждение того, что учитель отправил детей? Приказ по школе, распоряжение, оформленная командировка???

Кто решил, что учитель виновен???? В чём виновен? Что занимался с детьми и подготовил их на уровень международной олимпиады?

Сколько вообще детей из Кременчуга были участниками каких-либо международных олимпиад?

В конце концов, у детей есть родители. И именно они отвечают за своих детей и решают, куда им ехать или не ехать.

ИМХО


25 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх