Представляємо підвал з «аквапарком»! Челендж: покажи свій підвал у Кременчуці та оціни послугу управителів

31.05.2019, 15:01 Переглядів: 3 765 Коментарів: 2

 

Прибирання підвалів та поточний ремонт комунікацій входить в оплачувану послугу керуючих компаній. Якщо у будинку створене ОСББ, то це клопіт правління

«Аквапарк» з фонтанам

У цьому підвалі у будинку на вулиці Халаменюка, 12 (обслуговує керуюча компанія «Місто для людей.Кременчук») є підземний басейн з фонтанами. Справжнісінький тобі аквапарк. Або рай для дигерів. Та мешканці чомусь не радіють, хоча й вважають свій підвал настільки визначним, що його має побачити усе місто. 



«Не знаю, куди звертатися, бо наші служби не реагують на те, що в нашому будинку на Халаменюка, 12 підвальне приміщення в катастрофічному стані. І куди діваються наші податки на утримання будинку - невідомо... а в 4 і 5 під'їзді взагалі без протигазу не пройти, бо підвал до половини затоплений стоками з санвузла, про який я особисто вже протягом трьох років повідомляю в службу «Місто для людей», - написав мешканець.


Розповів він і про інші атракції будинку: з даху лізуть здоровенні таргани...


31 травня ми зв'язалися із заступником директора компанії «Місто для людей.Кременчук» Володимиром Кургаєвим з приводу підвалу будинку на вулиці Халаменюка, 12. Оглядати підвал поїхали працівники компанії, а за годину пан Кургаєв відзвітував: був порив труби холодного водопостачання, його ліквідували, свищ на трубі усунули - поставили хомут. Ділянку труби, яка прогнила, поміняють - уже включили до плану виконання робіт. 


Також МДЛ взаємодіє з водоканалом, який має усунути каналізаційний підпір у будинку. 


Підвал-челендж

Кременчужани доволі часто скаржаться у «ТелеграфЪ» на те, що робиться в їхніх підвалах. Для декого редакція стає останньою надією у боротьбі з управителями житла за якість послуг. До речі, будинки утримуються не за «податки», як хибно вважає наш читач, а за конкретну визначену плату управителям. Або за внески співвласників (якщо створене ОСББ).


Розуміємо, що в місті не один такий підвал, як цей. Щоб нікого не образити — пропонуємо надсилати фото ваших підвалів. Ми таки покажемо їх всьому місту! На початку опалювального сезону (коли й підвали мають бути «як лялечки»), ми підіб'ємо підсумки нашого челенджу і напишемо, хто з управителів і як реагує на скарги.


Пропонуємо мешканцям одночасно надсилати фото та скарги вашим керуючим компаніям та тримати нас у курсі перемовин. Контролювати, чи зреагували на скаргу управителі, повідомляти нас — давайте зробимо челендж разом! Бо ніяке посередництво редакції не замінить звернення, на яке вам зобов'язані надати відповідь. Звернення може бути усним, та краще надсилати письмово — у тому числі й електронною поштою. Відповідь теж (за бажанням) ви маєте право отримати на електронну пошту.


Хто-хто ваш управитель?

За новими Законами «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинках» усі власники квартир є одночасно і співвласниками будинку, його допоміжних приміщень, у тому числі й підвалів. Якщо у будинку створене ОСББ, мешканці самостійно вирішують ці питання, а за все відповідає правління та голова ОСББ. (Напевне, при такій моделі управління вам краще не надсилати фото підвалів, а одразу міняти голову правління ОСББ.)


Якщо ОСББ не створене, у співвласників теж є право вибирати управителя та укладати з ним угоду. Та якщо вони самі цього не зробили, за них угоду (на рік) укладає міська влада — виконком Кременчуцької міськради.


У Кременчуці жодне не-ОСББ не скористалося своїм правом вибрати управителя. І управителів на конкурсній основі призначила міська рада. Ними стали керуючі компанії «Житлорембудсервіс» та «Місто для людей». Конкурс відбувся 10 липня 2018 року — тобто нові-старі управителі працюють майже рік. І угода між ними та виконкомом укладалася на рік: тобто у кременчужан якраз є всі шанси змінити управителів, якщо вони погано виконують свої обов'язки. А щоб вони виконували їх добре, пишіть їм — та контролюйте!

Контакти керуючих компаній

«Місто для людей. Кременчук»

(067) 341-41-41

mdlkremenchuk@ukr.net
Надіслати звернення також можна через сайт: mdl-kremenchug.com.ua


«Житлорембудсервіс»

74-03-30, 74-05-85

grbs.kremen@ukr.net

Надіслати звернення також можна через сайт: grbs.com.ua


Що входить в обов'язки управителів

Мерія (відповідно до чинного на той час законодавства) прописала обов'язки управителів у конкурсних умовах. Прибирання підвалів (раз на рік) теж входить в обов'язки управителів, які вони мають виконувати за щомісячну плату від мешканців. Так само, як і лагодити діряві труби в підвалах та інші комунікації в будинку.


№ 

Перелік складових

Періодичність надання

1

Утримання спільного майна багатоквартирного будинку та прилеглої території, в тому числі:

 

 

1) прибирання прилеглої до будинку території та прилеглої до контейнерного майданчика для накопичення та вивозу твердих побутових відходів, утримання туалетів з вигрібними ямами (за наявності);

Не менше 6 днів на тиждень.

Прибирання і дезінфекція туалетів з вигрібними ямами

 

3) прибирання підвалу, технічних поверхів та покрівлі

 

1 раз на 1 рік

 

4) технічне обслуговування ліфтів;

постійно

 

5) обслуговування систем диспетчеризації;

постійно

 

6) технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем:

 

 

 

 

Аварійно – диспетчерська служба – у неробочі часи, вихідні та святкові дні цілодобово.

 

 

 

7) дератизація;

1 раз на рік

 

8) дезінсекція;

1 раз на рік

 

9) обслуговування димових та вентиляційних каналів

- димових

- вентиляційних

 

2 рази на рік

1 раз на рік

 

10) технічне обслуговування мереж електропостачання та електрообладнання (в т.ч. електроплит у гуртожитках), систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем (у разі їх наявності),

Щоденно, цілодобово

систем протипожежної автоматики та димовидалення – щомісяця.

мереж електропостачання та електрообладнання

 

 

 

 

11) прибирання і вивезення снігу, посипання частини прилеглої до будинку території, призначеної для проходу та проїзду, протиожеледними сумішами.

За необхідності

прибирання території призначеної для проходу та проїзду – з початком снігопаду.

Посипання протиожеледними сумішами -  не менше 30 разів на рік.

Вивезення снігу– за необхідності.

2

Поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку, в тому числі:

 

 

1) поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізації і технічних пристроїв будинків  та елементів зовнішнього упорядження, що розміщені на прилеглій до будинку території (в тому числі спортивних, дитячих та інших майданчиків);

Відповідно до вимог чинного законодавства

 

У випадку виникнення аварійної ситуації чи крайньої необхідності – негайно.

 

2) поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання (в т.ч. електроплит у гуртожитках), систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем (у разі їх наявності),

За необхідності

У випадку виникнення аварійної ситуації чи крайньої необхідності – негайно.

3

Оплата послуг щодо енергопостачання спільного майна багатоквартирного будинку, в тому числі:

 

 

1) освітлення місць загального користування і підвалів та підкачування води;

Постійно

 

2) енергопостачання ліфтів.

Постійно

4

Винагорода управителю.

 


Чекаємо на фото, відео з ваших підвалів та захоплюючі історії спілкування з управителями:

Пишіть на пошту telegraf.in.ua@gmail.com, або нашому боту в Telegram @tlgrphfeedback_bot, або у повідомбення на сторінці Facebook.


Контактні телефони редакції:

(099) 502-00-36 (Vodafone /МТС)

(068) 640-44-48 (Київстар).


Додано: 

Ситуацію зі скаргою мешканця будинку на Халаменюка, 12, прокоментував і Сергій Зінченко, керівник керуючої компанії МДЛ:


_ Наразі протікання у підвалі ліквідовано. Окрім цього, на червень запланований ремонт даху будинку. Ми контролюємо цю ситуацію», - підсумував Сергій Зінченко.

* * *

Если вы являетесь пользователем социальных сетей и до сих пор не подписаны на нас – сделайте это по быстрым ссылкам:


Facebook Instagram Twitter YouTube
       

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

95
31 травня 2019 15:33

А сами управляющие компании знакомы с данным перечнем?


9 0
364
31 травня 2019 16:00

А хто має утримувати в справному стані і ремонтувати внутрішньодворові тротуари і дороги?


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх