Двоє футболістів «Кременя» завоювали кубок у складі студентської збірної України

31.05.2019, 10:31 Переглядів: 3 170

  

Голкіпер Ярослав Котляров та захисник Ернест Астахов зіграли у складі студентської збірної України

Двоє футболістів «Кременя» Ярослав Котляров й Ернест Астахов завоювали кубок «Карпатський простір» у складі студентської збірної України. Наші гравці перед «золотим матчем» вже підіймали над головою кубок переможців й сподіваємося повторять у спіх вже завтра, 1 червня, у Кропивницькому.


   


Щорічний міжнародний турнір «Карпатський простір» під егідою Всеукраїнської футбольної асоціації студентів другий рік поспіль відбувся в Ужгороді з 27 по 30 травня. Цього року в змаганнях взяли участь збірна студентів України, збірна студентів Молдови та збірна студентів Закарпаття. За останню грають представники закладів вищої освіти Словаччини, Угорщини та Закарпатської області. За збірну України грають представники вишів з усієї країни. Цей турнір для підопічних Анатолія Бузніка став остаточною репетицією перед Всесвітньою Універсіадою, яка в липні пройде в італійському Неаполі.


У складі “жовто-блакитної” дружини в основі зіграли двоє футболістів “Кременя” воротар Ярослав Котляров та захисник Ернест Астахов.

У першому матчі студентська збірна України розгромила збірну Закарпаття - 4:0.


 


Суперництво пройшло за відчутної переваги збірної України, доля ж протистояння була вирішена ще до перерви, коли влучними ударами відзначилися Співаков, Удод і Радченко. Після проведених у другому таймі замін гольові моменти у воріт господарів виникали вже не так часто, але під завісу матчу Голодей ще раз змусив їх розпочати з центра поля. 4:0. Наступний поєдинок підопічні Анатолія Бузніка проведуть 30 травня зі студентською збірною Молдови.


Студентська збірна України - збірна вузів Ужгорода - 4:0 (3:0)
Голи: Співаков (6, з пенальті), Удод (18), Радченко (44), Голодей (79).

Студентська збірна України: Котляров, Кушніренко, Співаков, Заїка, Астахов, Завійський, Дорошенко, Костишин, Радченко, Удод, Миколаюк. На заміну виходили: Богдай, Заставецький, Охранчук, Балацький, Бичек, Голодей, Понєдєльник, Кодря, Різник.

В перерві між матчами збірники змогли піднятися на Невицький замок.


 


Замок уперше згадується на початку XIV ст. як опорна база місцевого феодального бунту проти королівської влади Карла Роберта Анжу. У XIV ст. замок переходить до володінь роду графів Другетів, які будують на місці дерев'яного замку кам'яний. У 1644 році під час релігійних воєн трансільванський князь Юрій І Ракоці зруйнував замок.


 


У фінальному поєдинку студентська збірна перемогла збірну Молдови з рахунком - 7:0. Й футболісту “Кременя” Ернесту Астахову вдалося відзначитися у ворота суперника.


- У першому таймі підключився по флангу, мені віддали передачу й обігравши суперника змістився у центр. Метрів з 15 лівою ногою перекинув м'яч через голкіпера. - поділився з “Телеграфом” Ернест Астахов, який у складі збірної провів два матчі.



 


Якщо для Еренста Астахова цей виклик у збірну був дебютним, то для голкіпера "синьо-білих" Ярослава Котлярова другий виклик. Один раз Ярослав отримав виклик у збірну U-20. 


- Умови підготування хороші, правда суперники слабкі. - додав Ярослав Котляров.


Студентська збірна з рахунком 7:0 розгромила студентську збірну Молдови, яка напередодні програла з великим рахунком і господарям. Слід зазначити, що суперництво збірної України з молдованами проходило в супроводі сильного дощу, але це не завадило нашим хлопцям порадувати високою влучністю. Досить сказати, що з 10-ти ударів у площину воріт результативними виявилися сім. Ось так би й у липні на Всесвітній універсіаді в італійському Неаполі. 


За підсумками звітних змагань кращим воротарем визнали гравця студентської збірної України та "Кременя" Ярослава Котлярова, а кращим нападником - його партнера по команді Михайла Удода.


Студентська збірна України - Студентська збірна Молдови - 7:0 (3:0)

Голи: Удод (14), Кушніренко (24), Астахов (32), Костишин (55), Понєдєльник (80), Голодей (83), Балацький (87).

Студентська збірна України: Котляров, Астахов, Кушніренко, Співаков, Заїка, Завійський, Дорошенко, Понєдєльник, Костишин, Удод, Бичек. На заміну виходили: Голодей, Балацький, Охранчук, Кодря, Богдай.


 


В інтерв'ю Українській асоціації футболу тренер Анатолій Бузнік зізнався, що зі складом збірної визначився лише на 50%, адже частина гравців травмовані, частина ще перебуває в командах, тому остаточне рішення стосовно того, хто летітиме на Універсіаду до Неаполя визначить 21 червня. Збір у Києві відбудеться 21 червня, а вже 30 червня команда вилітає до Неаполя.


До речі, Ернест Астахов та Ярослав Котляров встигають на “золотий матч” з “Минаєм”, який відбудеться у Кропивницькому.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх