Мій проект – це виклик суспільству: Юлія Цибульська про участь у «Нових лідерах»

23.05.2019, 16:00 Переглядів: 5 617

  

Кременчужанка Юлія Цибульська другий рік поспіль підкорює відомий проект «Нові лідери» на телеканалі ICTV, який створений для підтримки українських революціонерів.

 У Кременчуці Юлію справедливо називають освітньою реформаторкою, адже у стінах її освітнього центру «Інша освіта» сотні студентів отримують знання за найсучаснішими світовими програмами.

 Проект Юлії у «Нових лідерах» теж присвячений освіті. Це буде інноваційне навчання жінок.


Стереотипи в наших головах


Її проект «Жіноча коаліція України» -  це трамплін для активних та дієвих жінок у сфери, де приймаються рішення, та потужна підтримка жіночих ініціатив.

Завдяки проекту вдасться підвищити рівень освіченості жінок в економіці, політиці, юриспруденції, психології.

Багато хто говорить Юлії, що нині така реформа не на часі, мовляв, краще зайнятися кричущими проблемами, яких нині у країні вдосталь. Але, якщо проаналізувати історію, то успіх  таких країн, як США, Великобританії, Японії, Франції, Німеччини спирався на оновлені системи освіти та проекти.  Вони формували новий клас людей, які могли керувати як бізнесом, так і державою.


- Всі проблеми у країні виникають якраз через те, що переважна більшість населення не має доступу до практичних освітніх ініціатив.. Чому саме жіноча коаліція? Це питання я чую кожного дня. Так, Україні більш-менш пощастило з гендерними цінностями і наші жінки мають права нарівні з чоловіками. Юридично. Але фактично, приміром, в органах влади, більшість на керівних посадах складають чоловіки. Так само бізнес, особливо вища його ланка. То чому так? Скажете, жінки не хочуть в політику? А, можливо, їх «не пускають»?  Існують невидимі бар’єри, які стають на шляху жінки, коли вона, активна та дієва, будує свою кар’єру. Чоловіки в деяких сферах, де жінкам - зась,  тримають статус-кво. Така ж ситуація і в бізнес-середовищі. Чи знали ви, що жінка отримує на 30% менше зарплатню, ніж чоловік, на одні й ті ж самій посаді? Жінка повинна постійно доводити свою професійну придатність через упереджене ставлення до неї на роботі. І справа не в конкретному роботодавцеві - це сучасні  тренди, про які кажуть всі світові ЗМІ. З іншого боку, часто жінки недооцінюють себе через зневіру оточення та поширені стереотипи, і з цим треба боротися,  - зазначає кременчужанка.


   


Мета Юлії – перемогти цю зневіру і стереотипи суспільства, навчити їх власній справі, економічним основам, політичній грамотності.

«Жіноча коаліція» стане потужною інституцією для жінок, що не тільки захищає, але й адвокатує, рекламує та залучає їх до суспільно-політичного життя країни.


 

- Для мене цей проект – виклик всьому українському суспільству на готовність підтримати такі необхідні освітні проекти. Це виклик стереотипам і виклик страхам мільйонів жінок, які ми будемо перемагати завдяки поширенню практичних знань та власним прикладом, - розповідає Юлія Цибульська.


75% і 25%


Сьогодні останній день голосування за проект Юлії на сайті «Нових лідерів». За шанс втілити свої проекти в життя змагались більше 500 учасників, до голосування допустили 274 ініціативи.

Дуже символічно, що серед них 75% чоловіків і 25% жінок.


 

Фото з сайту «Нові лідери»


Ініціативи Юлії завжди мали найбільшу підтримку у рідному місті. Тому вона вкотре звертається до кременчужан ознайомитися з її проектом і підтримати його власним голосом.

 

Проголосувати і дізнатися більше про проект «Жіноча коаліція України»  можна тут https://bit.ly/2YxCxJd

 

Мовою фактів: хто така Юлія Цибульська і як вона змінює життя кременчуцьких жінок


 


- Юлія Цибульська стала першою активісткою в Кременчуці, яка заснувала суто жіночу громадську організацію «Інша Жінка», мета якої - популяризувати сучасну освіту у форматі менторства та перейняття чужого успішного досвіду, в тому числі у форматі зустрічей «жінка для жінки».  На рахунку організації - ряд заходів, які збирали не менше 700 учасниць і відомих в Україні спікерок. І кожна жінка, яка виходила після такого заходу, вже була іншою.


- В регіоні створюється кластер соціально-активних жінок, розвивається й популяризується жіноче підприємництво, обмін досвідом, генерування нових ідей та реалізовуються спільні проекти.


- Нині великого розголосу у Кременчуці набирає її “Інша школа бізнесу”  для жінок. Менторки, серед яких керівниці великих підприємств, власниці малого та середнього бізнесу, коучі, навчать,  як втілити свою мрію в реальність. Найкраща учасниця бізнес-школи отримає 30 тисяч для втілення своєї ідеї в життя.


- Великою популярністю у Кременчуці користуються безкоштовні курси з вивчення найпопулярніших іноземних мов (польська та англійська) в стінах її освітнього центру “Інша освіта”.

 

- У Кременчуці відбулися 7 бізнес-сніданків про «НЕ-успіх, помилки та невдачі, яким я дякую». 7 спікерок вражали кременчужанок відвертими історіями про подолання страху, зневіри, зради, відсутності підтримки. Мета - підтримати та надихнути жінок, показати їм зворотню сторону успіху. Що поряд є жінки, які також боряться за свої цінності та цілі. І якщо в тебе не вірить ніхто – повірять Інші Жінки.

 

Автор: natali7
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх