Кременчужанам показали кованих голубів, які прикрасять сквер Ізюмова

21.05.2019, 17:02 Переглядів: 5 447 Коментарів: 1

 

Птахи кременчуцької породи прикрасять майбутній фонтан

Кременчуцькі ковалі для майбутнього сквера Андрія Ізюмова, який буде знаходитися на вулиці Маслова, виготовили кованих голубів. Як повідомив Геннадій Тертичний, для виготовлення птахів використали кременчуцьку породу голубів.


- Голубів брали виключно кременчуцької породи - тієї самої, яку в кінці ХІХ століття вивів знаменитий кременчуцький голова Андрій Ізюмов. На сьогодні, цих справжніх рідкісних голубів можна побачити тільки в нашому розпліднику. Я є по праву спадковим розвідником цієї породи голубів вже в 4 поколінні, - зазначив Геннадій Тертичний. 


 


При створенні скульптури голубів породи «Крюківський» та «Кременчуцький» були збережені стандарти й історична приналежність породи, тому вони трохи відрізняються від початкового проекту. Це не окрема скульптура, а ціла композиція, яка складається з фонтану, на якому будуть встановлені голуби, декоративні лавочки, урни і ліхтарі. За словами виробників, практично всі роботи вже виконані, через пару тижнів буде готовий сам фонтан. Проект облаштування скверу розробила кременчуцька художниця Оксана Бойко, а здійснюють ідею кременчуцькі ковалі.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Геннадій Тертичний
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
22 травня 2019 08:58

Хто такий Ізюмов, що на його честь сквер? Розшифруйте, будь ласка. Це той сквер, що зараз над ним працють біля Молодіжного парламенту?


2 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх