«Пішов на футбол, а потрапив на хокей», - нападник «Кременчука» Кривошапкін на майстер-класі

15.05.2019, 17:33 Переглядів: 2 581

 

У Кременчуці та Кривому Розі відбувся майстер-клас із зірками хокею

Професійний майстер-клас з зірками хокею відбувся для кременчужан на льодовій арені “Айсберг” 14 травня. 50 юних хокеїстів віком від 9 до 14 років були розділені на дві групи. Маленьких чемпіонів поділили на 6 зон, де вони виконували різноманітні вправи, після цього діти з зірками хокею зіграли двосторонню гру.


   


Цікаво, що переможцем фінального голосування став Кривий Ріг, проте активність кременчужан також відзначили відкритим майстер-класом для вихованців місцевої дитячої школи.



Виконавчий директор УХЛ Олексій Брага розповів “Телеграфу”, що протягом трьох сезонів проводили майстер-клас в Києві.


- З колективом прийняли рішення, що цього року необхідно розширити географію й провести майстер-клас з голосуванням на сайті. Активні міста де присутні хокейні клуби провести майстер-клас з гравцями нашої хокейної ліги. У зв'язку з цим на сайті УХЛ провели глобальне голосування, де виграв Кривий Ріг, але такої активності від батьківського комітету Кременчука ми не очікували. Ми не мали права не приїхати. Величезна вдячність батьківському комітету, який підтримав наше починання, наш проект. Сподіваюсь, що наступного року приєднається ще більше міст. - сказав Олексій Брага.


 


За словами Олексія Браги, подібні майстер-класи дозволять молоді по ближче поспілкуватися з хокеїстами на яких вони рівняються. Також це перспектива та вертикаль, яка повинна бути в кожній школі.


У Кременчуці майстер-клас проводили українські хокеїсти з різних клубів:

  • Євген Аліпов - триразовий чемпіон України, екс-гравець «Сокола», «Беркута» і харківського «Динамо», асистент головного тренера «Компаньйона» (2010-2012), головний тренер національної збірної Грузії (2012-2015), головний тренер юніорської збірної Україна (2015/16), нині - тренер ДЮСШ «Крижинка» (Київ)
  • Данило Бабчук - захисник МХК «Динамо», переможець юніорського Чемпіонату світу в Дивізіоні 1Б (2018)
  • Гліб Кривошапкін - нападник «Кременчука», переможець юніорського Чемпіонату світу в Дивізіоні 1Б (2018), срібний призер чемпіонату України (2018) і юніорського чемпіонату Білорусі (2017)
  • Вадим Мазур - нападник «Донбасу», триразовий чемпіон України, гравець національної збірної України
  • Сергій Мікульчик - нападник «Крижаних Вовків», володар Кубка Салея (2014 року), бронзовий призер молодіжного Чемпіонату світу в Дивізіоні 1А (2013)
  • Олексій Янішевський - нападник «Дніпра», чемпіон України (2015), срібний призер чемпіонату України (2019)

 


Перед майстер-класом дівчат та хлопців познайомили з тренерами, які поділяться з ними своїм досвідом. Величезне захоплення викликав у маленьких кременчужан гравець ХК “Кременчук” Гліб Кривошапкін, який був вдягнений у форму національної збірної.


- Так, мені сподобався майстер-клас з хокеїстами. Найбільше сподобалося з Кривошапкіним. - поділився після майстер-класу 9-річний захисник “Кременчука” Володимир, який займається хокеєм вже два роки.


Як нападник “Кременчука” пішов на футбол, а потрапив на хокей


Підступитися на льоду до нападника “Кременчука” Гліба Кривошапкіна не так і легко, він постійно знаходиться в оточенні малечі, намагається кожному підказати, кожному приділити увагу. Як зізнався “Телеграфу” сам хокеїст він не вперше бере участь в подібних майстер-класах.


- Як тільки розпочинався жіночий хокей, й показували подібні вправи. Емоції позитивні. Дивишся на маленьких й згадуєш себе в дитинстві, коли робив перші кроки. Хороший спогад, мені приємно тут бути. - розповів нападник “Кременчука”.


 


У дитинстві маленький Гліб думав, що стане футболістом, а вийшов хокеїстом.


- Коли навчався у першому класі до нас прийшов мій перший тренер. Він запропонував нам пограти у футбол. Повернувшись додому я сказав батькам, що буду футболістом. Спочатку я не ходив на тренування, але тренер сам зателефонував батькам й сказав, що в мене є потенціал. Мене батьки привели на тренування, ми пограли у футбол, а потім тренер запропонував вдягти ковзани. “Що це?” - запитав я. - згадує Гліб Кривошапкін. - Мене вдягли у форму. І я стою перед цим величезним катком, хочеться вийти, але страшно. Один з дорослих хлопців підхопив мене та почав катати.


Для маленького Гліба спочатку хокей був захопленням, тренувався двічі на тиждень, проте згодом хокей став його життям.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх