Тотальна українізація: Верховна Рада підтримала законопроект про українську мову

25.04.2019, 11:21 Переглядів: 6 732 Коментарів: 52

 

Тепер його має підписати Президент

Україну нарешті охопить тотальна українізація - Верховна Рада у другому читанні підтримала закон про мову, яким пропонується значно розширити використання української мови як державної у державних установах, ЗМІ, виробництві і розповсюдженні фільмів, у рекламі і книговиданні. Тож цілком можливо, що «ТелеграфЪ» у майбутньому повністю українізується;).


За проголосували 278 депутатів. Документ прийняли з поправками, озвученими нардепом від «Народного фронту», головою парламентського комітету з питань культури і духовності Миколою Княжицьким під стенограму. Перед фінальним голосуванням нардепи погодили правки до законопропроекту.




Закон №5670-д зареєстрували у Верховній Раді ще у січні минулого року. У жовтні 2018 року парламент ухвалив його у першому читанні законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Відтоді тривала підготовка документу до другого читання. Документ викликав запеклі дискусії і всередині Верховної Ради, і за її межами. 

 

Закон має регулювати застосування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території України. В той же час, дія його не поширюється на сферу приватного спілкування та здійснення релігійних обрядів. Тобто один з одним Ви можете і надалі спілкуватися будь-якою мовою, але «кожний громадянин України зобов’язаний володіти державною мовою як мовою свого громадянства».


 

У владі

У проекті вказують на коло осіб, які повинні вільно володіти українською мовою, починаючи з Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та інших вищих посадовців. Зокрема, вільно володіти українською мовою зобов’язані члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Перевірку рівня володіння державною мовою цими особами здійснює Центр української мови.

 

«Мовою засідань, заходів, зустрічей і робочого спілкування в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим та органах місцевого самоврядування в Україні, на державних і комунальних підприємствах, в установах та організаціях, інших суб'єктах господарювання державної і комунальної форм власності є державна мова», - йдеться у ст. 9.


У навчанні

Українську пропонують зробити обов'язковою в дошкільних, шкільних, позашкільних і вищих навчальних закладах. Навчання в університетах має вестися виключно українською, допускається викладання одного або декількох предметів на одній з офіційних мов ЄС. Всі культурно-масові заходи також хочуть зобов'язати проводити виключно державною мовою.


При цьому громадяни, які належать до національних меншин чи корінних народів, можуть навчатись у садочках і школах також своєю рідною мовою в окремих класах.  


Законом регулюється використання державної мови у сфері культури, на телебаченні і в друкованих ЗМІ, а також у рекламі.

 

У кіно

Проект передбачає, що мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна мова.

 

Знімати фільми (серіали, анімацію, документальні фільми) в Україні варто українською. Допускається включення окремих реплік на інших мовах при наявності української озвучки чи субтитрів, але тривалість субтитрованих реплік у фільмі не може перевищувати 15% всіх реплік.

 

Іноземні фільми розповсюджуватимуться та демонструватимуться в Україні в дублюванні або озвученні українською мовою. Поряд з державною мовою іноземні фільми можуть містити аудіодоріжки іншими мовами.

 

Театральні вистави на інших мовах повинні супроводжуватися субтитрами українською мовою.

 

На ТБ

Українську пропонують зробити обов'язковою для всіх ЗМІ. Передачі на інших мовах дублюватимуться українською. Телерадіокомпанії зобов'язані забезпечити синхронний переклад на українську мову, якщо хтось із учасників програми говорить іншою мовою.

 

«З метою задоволення потреб національних меншин, іноземної аудиторії чи з освітньою метою телерадіоорганізації можуть здійснювати мовлення іншими мовами. Сумарна тривалість іншомовних телерадіопрограм і передач не може перевищувати для загальнонаціональних мовників – 10% від часу добового мовлення, для регіональних та місцевих мовників – 20% від часу добового мовлення, а для суб'єктів державного іномовлення України – 60% від часу добового мовлення», - йдеться в п.6 статті 20.

 

Телерадіоорганізації також повинні забезпечувати переклад на українську мову жестів та/чи субтитрування офіційних та інших повідомлень.

 

Газети та сайти

Електронні ЗМІ зобов'яжуть мати сторінку українською мовою, яка повинна завантажуватися користувачеві за замовчуванням. Усі інтернет-представництва (сайти, сторінки в соціальних мережах тощо) засобів масової інформації, зареєстрованих в Україні, виконуються державною мовою.

Друковані ЗМІ (газети та журнали) виходитимуть повністю українською, включаючи рекламу.

 

За бажанням засновника, друкований ЗМІ може видаватися також у кількох мовних версіях паралельно, одна з яких – українська. При цьому тираж україномовної версії має становити не менше 50% сукупного тиражу.

 

Книжки також видаватимуться переважно українською, але можуть мати й інші мовні версії.

Іспит з мови



Відповідно до проекту закону, володіння державною мовою є обов’язком громадянина. Кожен, хто хоче отримати українське громадянство, повинен скласти іспит на знання мови. Розробкою іспиту займатиметься Національна комісія зі стандартів державної мови. Вона також видаватиме сертифікати про рівень володіння державною мовою посадовцям.


Законопроект передбачає створення лише двох державних інститутів для забезпечення стандартів та захисту державної мови:

  • Національної комісії зі стандартів державної мови. Комісію із 9 осіб призначатиме Кабінет міністрів строком на 6 років.  
  • Уповноваженого із захисту державної мови (включно зі службою мовних інспекторів).

Уряд призначатиме спеціального Уповноваженого з захисту державної мови, який перевірятиме як використовуватиметься українська мова держпосадовцями та у сфері обслуговування.


За перше порушення виноситимуть попередження з проханням усунути недоліки. Тих, хто цього не зробить можуть оштрафувати.



Приниження української мови


Спроби запровадити багатомовність на офіційному рівні прирівнюються до повалення конституційного ладу. Документ передбачає також юридичну відповідальність за «публічне приниження чи зневажання української мови» і навмисне спотворення державної мови в офіційних текстах.


Слідкувати за цим буде Уповноважений із захисту державної мови. Він, зокрема, розглядатиме скарги щодо недотримання вимог законодавства про державну мову і складатиме протоколи. Для прикладу, закон передбачає штрафи за недотримання норм закону для власників закладів  сфери обслуговування.





Коли почнеться тотальна українізація


Закон «Про державну мову» прийнятий в другому читанні і його ще має підписати Президент. Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що Петро Порошенко підпише документ. Якщо це відбудеться, то закон набуде чинності через 2 місяці після опублікування, однак найбільш важливі його норми почнуть діяти пізніше:

  • щодо обов’язкового володіння державною мовою, а також щодо мови книговидання і книгорозповсюдження - через 2 роки;
  • українською на телебаченні, радіо, у транспорті, науці, рекламі, інформації про товари та послуги заговорять через шість місяців;
  • в культурі, пресі, електронних інформаційних системах, проектній та технічній документації, охороні здоров’я – через рік;
  • в освіті – з 1 вересня, року, наступного після року набуття чинності законом (тобто з 1 вересня 2020 року).
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 52

0
25 квітня 2019 11:44

недоторканнiсть коли знiмуть?


59 12
0
25 квітня 2019 11:49

Yes baby


16 37
294
25 квітня 2019 11:59

Мова - це, в першу чергу, самоповага громадян та безпека держави. Поляки змогли зберегти свою ідентичність та відновити свою державу після російської імперії саме завдяки своїй мові та еліті, яка розуміла її важливість. Так переможемо. Слава Україні!


38 67
92
25 квітня 2019 12:00

Нарешті!


31 58
938
25 квітня 2019 12:19

Цитата: Veles

Нарешті!

я теж це хтів написати, але не встиг ))

Нарешті ТЪ буде українською.

 


29 58
0
25 квітня 2019 12:35

Ну да благодаря Мове мы и победим. Конечно же... 

Элита уже нарешала - оглянитесь вокруг, рабочих мест тьма, зарплаты отличные, люди не бегут в другие страны, транспорт на уровне, дороги без ям, улицы убраны, за комуналку у всех есть деньги платить. 

Если экономика страны рухнула, то тут хоть на Хинди разговаривай и приводить в пример далекие времена не стоит, сейчас все по другому. 


73 25
1 457
25 квітня 2019 12:43

Еще один бегун от грязных улиц...убирать за собой надо...и начинать с себя, а не валить свои проблемы на других...любители выдавать свои проблемы за общие...

21 53
0
25 квітня 2019 12:46

Цитата: antikola
Еще один бегун от грязных улиц...убирать за собой надо...и начинать с себя, а не валить свои проблемы на других...любители выдавать свои проблемы за общие...

ахахахах)) Ну иди убирай, за всеми. Обслуживай все электроопоры, мети дворы, ремонтируй маршрутки, ложи дороги и про ливневки не забудь. 


43 17
278
25 квітня 2019 13:10

Цитата: wtf100500
Ну да благодаря Мове мы и победим. Конечно же... 

"Досіть скігліти, беріть лапату."

Мова - це один з елементів побудови сильної, самостійної, багатої держави. Так само, як у школі вас навчали багатьом предметам одразу (хоча наразі знадобилася тільки фізра), так і державу неможливо побудувати, якщо нехтувати якимись важливими факторами. Треба розвивати все і одразу.

Цитата: wtf100500
Ну иди убирай, за всеми.

Кожен повинен не смітити і прибирати за собою. Якщо вас цього не навчили - дуже прикро.

Цитата: ulyanov
Слава Україні!

Героям слава!


28 51
0
25 квітня 2019 13:20

На что только не пойдёт нынешняя власть чтобы отвлечь стадо от первоочередных проблем: перейменування вулиць, декомунизация, украинизация. Лучше бы занялись параллельно борьбой с нищетой и бедностью, сытый гражданин более полезен для страны чем голодный. Но стаду важнее быть голодным и холодным с вложенными в уши лозунгами, чем сытым. Да и борьба с бедностью требует от власти шевеления мозгов, принятия решений и т.д.. А так толканули мовный закон - можно дальше ничего не делать. Глупому стаду этого достаточно, массовый психоз победил остатки разума. А сами как жили в нищете и нужде - так живите и дальше, глупцы.


64 23
0
25 квітня 2019 13:25

"один з одним Ви можете і надалі спілкуватися будь-якою мовою"

От спасибо, облагодетельствовали! Дышать тоже можно?


51 23
0
25 квітня 2019 13:34

Якщо ви хочете знати, що таке сучасний тоталітаризм - дивіться на цей закон, час в який він прийнятий та політичний підтекст.

 

Я, як громадянин, повинен знати українську мову. Це має контролювати та забезпечувати держава.

 

Но я, к сожалению или к счастью, не являюсь носителем украинского языка, очень хорошо его понимаю, даже западенксие диалекты, которые не соответствуют правилам этого языка.

А этот закон ничего абсолютно не даёт. Он подтверждает конституциию и даёт лёгкий намёк на языковую рознь.

 

Та зовсім друга справа - суржік. На ньому в нашому славетному місті розмовляє майже 70% молоді. І це реально кайфово. Коли це покоління підросте, вийдуть спеціалізди, вони вам будуть виписувати рецепти на ліки, будувати, обслуговувать в банках.

Але тоді про цей закон вже ніхто згадувать не буде. Справа зроблена.


33 17
278
25 квітня 2019 13:47

Цитата: Volvoвод
Лучше бы занялись параллельно борьбой с нищетой и бедностью

Дані Світового банку: "Як зазначається в матеріалах, рівень бідності знизився до 4,0% в 2018 році з 4,9% в 2017 році і 6,4% в 2016 році."

Пасажиропотік через аеропорти у 2018 році - 20,5 мільйона людей, приріст відносно 2017 року - 24%. На подорожі витрачено 7,8 мільярди доларів.

Зубажіння?!

 

Цитата: X-YZ
Я, як громадянин, повинен знати українську мову.

Ніхто вас не зобов'язує вивчати українську мову. Новообраний президент не знає мови - комусь щось є до того?

 

Цитата: krementrue
Дышать тоже можно?

Дихайте.


19 38
0
25 квітня 2019 13:56

Цитата: enic
Новообраний президент не знає мови - комусь щось є до того?
А Порошенко володіє українською? Чи він знає тільки завчені відповіді зі страшенним акцентом на англійській мові?

 

І як сприймати єкспромти типу "до цього цього не було"

 

Цитата: enic
Мова - це один з елементів
свободи!

 

І нагадаю вам про новорічне привітання Петра на трьох мовах.

І подивитесь, як цей закон приведе до дуже файних наслідків в Угорщині, Полщі Та Чехиї. Не кажучи про Францію, Німеччину та Канаду.

 

Цей закон - це тільки політика, нічого більше.


15 20
278
25 квітня 2019 14:08

Цитата: X-YZ
А Порошенко володіє українською?

Володіє помітно краще, ніж новообраний. Хоча достатньо русизмів, вухо ріже.

 

Цитата: X-YZ
І подивитесь як цей закон приведе до дуже файних наслідків в Угорщині, Полщі Та Чехиї

Де-де?

До яких наслідків? Не робіть з мухи слона. Якщо хтось і буде проти, то лише Угорщина. Але вони завжди проти, така їхня доля.

 

Цитата: X-YZ
це тільки політика, нічого більше.

Якраз це більше. Бо якби була лише політика, то так би не шкварчало звідусіль.


18 33
0
25 квітня 2019 14:33

Цитата: enic
хоча наразі знадобилася тільки фізра
нащо ви таке пишете, це вас дескредитує.

 

Цитата: enic
Де-де?
там де я написав. Коли за навчання (яке зараз є безкоштовним) братимуть гроші за ваших податків, звичайно, якщо ви їх платите.

 

Цитата: enic
Якраз це більше. Бо якби була лише політика, то так би не шкварчало звідусіль.
воно не шкварчить, прсто частина людей не розуміє якого дідька вона повинна робити те, що ніколи не робила діюча влада. Яка в свою чергу ініціює це тільки тоді, коли вже насправді в неї пришкварчало. "До цього цього не було"



Тут тульки написав коммент українською - безперечно мінус)) Фанні піпл


18 10
0
25 квітня 2019 15:09

Зато антимонопольный комитет разрешил Ахметова купить ещё два Облэнерго, теперь чувак самый крупный монополист в стране. А усім іншим мова та віра, ну так і переможемо. 


34 6
540
1
25 квітня 2019 15:13

Цитата: почемучка

Цитата: Veles

Нарешті!

я теж це хтів написати, але не встиг ))

Нарешті ТЪ буде українською.

 

Cпочатку навчіться писати українською а не на діалекті


28 9
190
25 квітня 2019 15:19

"...Данні світого банку...рівень бідності знизився ..." Конечно снизился, вот на тот процент, на который снизился уровень, и снизилось количество украинцев. "...Пасажиропотік збільшився..." - все валят с этого титаника.


36 8
1 031
25 квітня 2019 15:19

А как же борьба с коррупцией (суды) и снятие неприкосновенности с депутатов ? ..УПС !... Вибачаюсь : "А як же боротьба з корупцією або зняття недоторканності з депутатів ?"...


33 7
0
25 квітня 2019 15:27

Цитата: enic

Цитата: wtf100500
Ну да благодаря Мове мы и победим. Конечно же... 

"Досіть скігліти, беріть лапату."

Мова - це один з елементів побудови сильної, самостійної, багатої держави.

 

Швейцария, Австрия и так далее явно имеют другие приоритеты.


27 13
278
25 квітня 2019 15:56

Цитата: Juja
Швейцария, Австрия

Підкажіть, ці країни були частиною імперії, яка зараз підтримує війну на їх території?

 

Цитата: X-YZ
це вас дескредитує

Цитата: X-YZ
Тут тульки

Будь ласка, пишіть російською, якщо вам так зручніше. Боляче читати.

 

Цитата: vsio nadoelo
Конечно снизился, вот на тот процент, на который снизился уровень, и снизилось количество украинцев. "...Пасажиропотік збільшився..." - все валят с этого титаника.

Ви дивна людина smile

У кожній хлібині знаходите таргана?

Ви серйозно думаєте, що більше 20 мільйонів пасажирів - то всі звалили звідси?


16 28
0
25 квітня 2019 15:57

это рускоязычный геноцид! Ну ничево, это последние вздохи фюрэра и хунты вцелом! Надеюсь Владимир Александровичь после вступления в должность подкориктирует этот фашзакон в нужном направлении. И вообще, такое впичатление, что благодаря этому закону начнут строиться заводы и фабрики, а также пароходы! Что комуналка снизится и курс долара тоже и война прекратится. В эсср например таких ненужных законов не было..


15 27
0
25 квітня 2019 16:24

Цитата: стабільний пкращувач
пишіть російською
спасибо, что разрешили - я так этого ждал. Наверняка вы понимаете, что это просто опечатка, но дух борьбы уже не унять.

 

Ничего страшного, если будет референдум на тему языка и мовы - он покажет не сильно другое значение чем оценки комментов в этой статье.


20 9
4 363
1
25 квітня 2019 16:26

Цитата: Volvoвод
Глупому стаду этого достаточно, массовый психоз победил остатки разума. А сами как жили в нищете и нужде - так живите и дальше, глупцы.
выборы как раз это подтвердили...


12 26
0
25 квітня 2019 19:35

Ст. 10 Конституція України в останній чинній редакції від 30 вересня 2010 року.

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.

Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.


23 4
278
25 квітня 2019 19:46

Цитата: стабільний пкращувач
это рускоязычный геноцид!

Нащо та російська мова, якщо не вміти на ній навіть правильно писати?

 

Цитата: стабільний пкращувач
это последние вздохи фюрэра и хунты вцелом!

Що ж це за хунта така, що програє демократичні вибори? joy

 

Цитата: X-YZ
Ничего страшного, если будет референдум на тему языка и мовы

Не буде ніякого референдуму, риги покричать і заспокояться.

 

Цитата: X-YZ
оценки комментов

Ви зараз серйозно?


11 19
157
25 квітня 2019 20:47

Цей закон є дискримінаційним для мінімум третини населення країни для якої основна мова СПІЛКУВАННЯ (я не кажу про ділове мовлення) є НЕ українська. Тепер їх ЗМУШУЮТЬ примусово у власному житті використовувати лише одну мову в лише одному варіанті.

Отже тепер файні западенці (ой, файні то ж не українське слово, то місцевий суржик) не зможуть спілкуватися в державних установах, бо вони літературну українську розуміють на тверду трієчку. А більшість людей пенсійного віку (60+) не зможуть у повній мірі отримувати інформацію із ЗМІ, бо не володіють телевізійним українським суржиком (ЗМІ дуже часто люблять використовувати не літературні вислови власного виробництва).

Я можу продовжувати нескінченне довго тому, що... Мне вполне удобно читать на обоих языках и всё это делаеться что б отвлечь убогих УРАПАТРИОТОВ (это выражение, а не оскорбление) от действительно важных экономико-политических вопросов которые не терпят отлагательства.!!!!!!



Єдине з чим я можу погодитись це те що офіційний документообіг має бути лише на державній мові. Та й іспти на зняння мови є доречним для отримання громадянства.

Проте іспти не має підтверджувати що ви володієте мовою на рівні магістра, а має бути більше менш лояльним та має вимагати знання лише на базовому рівні, якого достатньо для спілкування у повсякденних ситуаціях. Бо інакше треба вилучити громадянство майже в усій Україні.


22 8
4 363
1
25 квітня 2019 21:12

Цитата: DarkFolko
Цей закон є дискримінаційним
о подобных законах в странах Прибалтики и Польши не расскажите?


11 19
0
25 квітня 2019 21:16

Владимир Зеленский намерен тщательно проанализировать закон о функционировании украинского языка на соблюдение конституционных прав всех украинцев после вступления в должность президента. 

Государство должно способствовать развитию украинского языка путем создания стимулов и положительных примеров, а не запретов и наказаний, осложнением бюрократических процедур, умножением количества чиновников вместо их сокращения.

Зеленский также отмечает, что законопроект о государственном языке рассматривался во время избирательного цикла, что сделало его заложником политической риторики.

Кроме того, закон был принят без предварительного достаточно широкого обсуждения с общественностью, к проекту закона было внесено более 2 тыс. поправок, что свидетельствует об отсутствии согласия...

 


18 13
278
25 квітня 2019 21:53

Цитата: Феникс
намерен тщательно проанализировать закон о функционировании украинского языка на соблюдение конституционных прав всех украинцев

Знову ви нам транслюєте лінію партії neutral_face

Ми вже знаємо, що Владімір Санич юрист ніякий. До того ж, він не володіє українською. Питання: як він зможе проаналізувати закон?


12 20
0
25 квітня 2019 21:53

Цитата: enic
більше 20 мільйонів пасажирів - то всі звалили звідси?

Нет. Много секстуристов прилетает пообщаться с местными брайдами))). Посмотрите статистику, сколько только одних турков прилетает только в одну Одессу. Превратили страну в бордель. Или это, по вашему, хорошо для страны? Укрепляет её имидж? Ах да...валюту приносит))) Деньги не пахнут?


17 15
278
25 квітня 2019 22:06

Цитата: Феникс
Посмотрите статистику, сколько только одних турков прилетает только в одну Одессу.

Наведіть статистику, дайте лінк.

 

Цитата: Феникс
Превратили страну в бордель.

Знову шаблонні фрази російської пропаганди.

Я ніколи не стикався з цією галуззю, тому нічого про неї не знаю. На відміну від вас.


12 15
0
26 квітня 2019 01:55

Цитата: enic
Я ніколи не стикався з цією галуззю, тому нічого про неї не знаю. На відміну від вас.

В отличие от Вас, я живу в реальной стране. А не в теплом кабинете, где статистика свидетельствует о росте благосостояния украинского народа. И общаюсь с реальными людьми, с их достоинствами и недостатками, а не с топ-блогерами российского ЖЖ, пишущими за деньги и продающими место для рекламы в своём блоге...И перестаньте смотреть ТВ. Пообщайтесь с людьми.



I це не

Цитата: enic
шаблонні фрази російської пропаганди.
. Перестаньте)))


13 10
4 363
1
26 квітня 2019 06:57

Цитата: Феникс
Перестаньте)))
как только вы перестаните копипастить чужие мысли с рашапомоек, и хоть как то ответите на хоть какие то вопросы, которые вам задают о вашем новом гаранте и его действиях.
Цитата: Феникс
я живу в реальной стране.
вы живёте в сериале с голобородько...перестаньте уже смотреть этот бред....


10 13
278
26 квітня 2019 09:08

Цитата: Феникс
В отличие от Вас, я живу в реальной стране.

На відміну від вас, я живу в країні, де триває війна.

 

Цитата: Феникс
а не с топ-блогерами российского ЖЖ, пишущими за деньги

Можете не натякати, я не знайомий особисто з Бігданом.

 

Цитата: Феникс
И перестаньте смотреть ТВ.

Я принципово не дивлюся ящик ще з 2001 року.

 

Щодо проституції. Я вважаю, що вона повинна бути легалізована, як це зроблено в цивілізованих країнах.

От цікаво, в Нідерландах російські боти теж плачуть, що "прєвратілі страну в бардель!" чи ні? laughing


9 9
0
26 квітня 2019 15:22

Цитата: enic
Щодо проституції.....вона повинна бути легалізована, як це зроблено ... в Нідерландах
 

Наркотики теж? I одностатевi шлюби? Гей-паради?

Не то вы с Европы копируете. Лучше уровень и качество жизни  простого гражданина копировать (чиновники у нас и так лучше, чем европейские живут).



И да...Сколько языков в хваленных Вами Нидерландах? Бедные голландцы, живут без "мовного закону"...


7 7
222
26 квітня 2019 15:38

Цитата: Феникс

Цитата: enic
Щодо проституції.....вона повинна бути легалізована, як це зроблено ... в Нідерландах
 

Наркотики теж? I одностатевi шлюби? Гей-паради?

Не то вы с Европы копируете. . ...

Это, видимо, и есть те європейські цінності, про которые нам твердили последние года.
А создавать хороший уровень жизни для простого украинца чинушам невыгодно, иначе беднее будут жить они


7 7
278
26 квітня 2019 16:33

Цитата: Феникс
Наркотики теж?

Марихуану - так.

 

Цитата: Феникс
I одностатевi шлюби?

Цитата: ТимТимыч
Это, видимо, и есть те європейські цінності

Яка вам в чорта справа, як там люди одне одного кохають?

 

Цитата: Феникс
Лучше уровень и качество жизни  простого гражданина копировать

Це не можна скопіювати в один момент. Асоціація і безвіз - це були кроки на цьому шляху.

 

Цитата: Феникс
Бедные голландцы, живут без "мовного закону"...

Підкажіть, ця країна була частиною імперії, яка зараз підтримує війну на їх території?


7 7
4 363
1
26 квітня 2019 18:28

Цитата: enic
в один момент.
здесь и сейчас! Вы же видите, зеленоботы даже сейчас не могут вдуплить про полномочия президента, поэтому они сползают на тему языка, им так выгодней-там то они ответить уже ничего не могут-полный нуль!


6 6
0
26 квітня 2019 22:31

Цитата: enic
Це не можна скопіювати в один момент. Асоціація і безвіз - це були кроки на цьому шляху.  

Зачем Украине кого-то копировать? Наша страна имеет все, что надо для достойной жизни народа. И могла бы быть на таком уровне, что безвиз и ассоциацию просили бы с ней. Почему граждане США или Великобритании не нуждаются в визе во все развитые страны, а граждане этих стран должны получать визу? Почему американские пенсионеры, выйдя на пенсию (даже просидев на Вэлфоре), могут себе позволить колесить по свету, а наши пенсионеры, построившие заводы для нынешних "бизнесменов", могут Доминикану увидеть только по "ОрелРешка"? Они что, меньше работали? 



Цитата: enic
ця країна була частиною імперії

И да! США были частью Британской Империи, что не мешает им говорить на английском (правда, наверное в отместку, немного издеваясь над Оксфордским английским).

)))


3 7
4 363
1
26 квітня 2019 22:32

Цитата: Феникс
Почему граждане США или Великобритании не нуждаются в визе
Цитата: Феникс
Почему американские пенсионеры,

для того что бы себе ответить-почитайте историю этих стран, мгновенный вы наш!


6 4
0
26 квітня 2019 22:33

Почему в Италии уменьшают пенсионный возраст до 60 лет, говоря, что "это мировая практика", а нам говорят об обратном?


3 6
4 363
1
26 квітня 2019 22:35

зеленоботы непременно хотят сравнить конечный результат, но ни как не путь к нему....видимо мозг так устроен....


5 3
0
26 квітня 2019 22:45

Цитата: zzzzzz
почитайте историю этих стран, мгновенный вы наш!

У США более многовековая история? А может быть дело всё-таки в продажных "гетьманах", думающих о собственном состоянии, а не о достоянии страны? 



Где золото гетьмана Полуботка?))) В Англии...как впрочем золото и всех других "гетьманов".


5 6
4 363
1
26 квітня 2019 22:47

Цитата: Феникс
Почему в Италии уменьшают пенсионный возраст до 60 лет, говоря, что "это мировая практика", а нам говорят об обратном?
вопросов больше не имею-вы полностью показали свой интеллект.



Цитата: Феникс
У США более многовековая история?
scream


4 5
0
26 квітня 2019 22:52

Цитата: zzzzzz
вы полностью показали свой интеллект.

Ответил бы также. Но админ вечно банит по вашим кляузам. Аревидерчи))


4 7
0
27 квітня 2019 07:47

Цитата: zzzzzz
они сползают на тему языка,

Я тоже заметил, что Они (власть), сползают к теме языка, когда хотят народ разделить или готовят ему какую-нибудь пакость. Заметил это ещё с закона Кивалова-Колесниченко...То рыги пакость сотворили, потом в 2014 показательное - "Москалюга" от Бенюка и компании с трансляцией по ТВ...теперь опять поднята тема языка. 

Разделяй и властвуй (лат. divide et impera) — принцип государственной власти, к которому часто прибегают правительства государств, состоящих из разнородных частей, и, согласно которому, лучший метод управления таким государством — разжигание и использование вражды между его частями.


7 7
4 363
1
27 квітня 2019 09:01

Цитата: Феникс
Ответил бы также
так вы ответили же!
Цитата: Феникс
Почему в Италии уменьшают пенсионный возраст до 60 лет, говоря, что "это мировая практика", а нам говорят об обратном? У США более многовековая история?
smile
Цитата: Феникс
, когда хотят народ разделить или готовят ему какую-нибудь пакость.
--разделить народ....вас кто то ущемляет в плане языка? явная пропаганда-мыадиннарод и т.д. 
Цитата: Феникс
разжигание и использование вражды между
чем собственно вы сейчас и занимаетесь тут.





Цитата: Феникс
админ банит не по кляузам, а по вашим действиям.Мания преследования по языковому принципу ?


4 7
0
27 квітня 2019 20:54

Цитата: zzzzzz
админ банит не по кляузам, а по вашим действиям.

Т.е. когда забанили Nik и при этом оставили zzzzzz, хотя было написано, что забанены оба - это было правильно? Ник забанен до 4 мая, а зззззз пишет... Есть подозрение, что ТЬ имеет некоторые полит.симпатии...и они явно не на стороне нового президента.


4 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх