У Кременчуці «офтальмолог» продала пенсіонерці «цілющі» окуляри за 4300 грн, а потім ще й обікрала

22.04.2019, 09:19 Переглядів: 4 161 Коментарів: 2

Жінка хоче за допомогою власного сумного досвіду попередити інших кременчужан, щоб ті не втрапили у халепу

До редакції «Телеграфу» звернулася кременчужанка 1941 року народження, яка розповіла, що після візиту «офтальмолога» залишилася без 7,5 тис гривень.


За словами Людмили, інцидент трапився 18 квітня. У її двері подзвонила жінка, яка назвала повне ім'я Людмили. Представилася Євгенією Станіславівною, лікарем-офтальмологом та додала, що перевіряє зір у кременчужан.


Пенсіонерка впустила «лікарку» до квартири. Та, за допомогою якихось приладів, почала перевіряти зір Людмили. У результаті «перевірки» офтальмолог сказала, що у пенсіонерки високий очний тиск, початкова стадія катаракти та глаукома. Порадила лікування у медичному закладі. Але жінка відмовилася, адже майже не ходить, тому не може дозволити собі ходити по лікарях.


У свою чергу «лікарка» запропонувала придбати спеціальні окуляри, які «покращують зір після кількох годин використання протягом певного часу». Жінка озвучила ціну окулярів - 5800 гривень. Але для пенсіонерки, яка є дитиною війни, запропонувала знижку 25%, тож зійшлися на ціні 4300 грн.


Людмила одягла окуляри та пробула в них, за її словами, 2-3 хвилини. Після цього «лікарка» знову вдалася перевіряти зір пенсіонерки і сказала, що очний тиск знизився.


«Офтальмолог» пробула у квартирі Людмили понад годину. Коли пенсіонерка згодилася купити окуляри, то дістала пакетик, в якому зберігалися гроші. Загалом, як повідомила жінка, у неї було 7500 грн. З цієї суми вона відрахувала 4300 та віддала «лікарці».


Вже біля дверей гостя попросила у Людмили води. Оскільки жінка дуже повільно пересувається, за цей період, як гадає кременчужанка, «лікарка» викрала у Людмили гроші, що залишалися в імпровізованому гаманці.


Пенсіонерка повідомила, що 18 квітня, жінка намагалася продати окуляри ще одній мешканці будинку. Проте у тієї не виявилося коштів.


Також Людмила зателефонувала своїм знайомим, щоб поділитися бідою. Ті розповіли про випадок, який стався в минулому році з їх знайомою. Вона нібито також купила «цілющі» окуляри.


Під час візиту «лікарка» заявила пенсіонерці, що вона ніби працює у лікарні «Кременчуцька», на вулиці Павлова. Людмила у якихось паперах розгледіла прізвище, ім'я та по-батькові лікарки. «ТЪ» зателефонував у приймальню директора лікарні «Кременчуцька» та запитав, чи працює у них Євгенія Станіславівна. Нам відповіли, що в штаті такого лікаря немає.


Також перевірили кабінет, який офтальмолог назвала як своє місце прийому пацієнтів. У тому кабінеті справді приймає окуліст, проте з іншим ім'ям.


Людмила не зверталася у поліцію, та, скоріш за все, не буде цього робити. Вона розповіла свою історію для того, щоб вберегти інших довірливих кременчужан від халепи.


За інформацією прес-служби Кременчуцького відділу поліції, за три місяці 2019 року по місту зареєстрували 137 шахрайств різного роду, зокрема й за участю псевдолікарів та псевдосоцпрацівників.


Аби вберегти себе та гроші від шахраїв, у поліції радять не впускати нікого в помешкання. 


Окрім цього, рідним одиноких пенсіонерів бажано забрати з квартири цінні речі, адже довірливість людей похилого віку часто грає з ними злий жарт.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

77
22 квітня 2019 10:51

Господи, ну когда же наши пенсионеры перестанут быть такими доверчивыми! Жизнь учит, учит...   Очень жаль.
          Хочу пожелать этому "окулисту" (хоть и нельзя желать) потерять в жизни в 1000 раз больше. Бумеранг обязательно вернется!


12 0
229
22 квітня 2019 11:10

"Аби вберегти себе та гроші від шахраїв, у поліції радять не впускати нікого в помешкання." Совет хороший, но с мая вступает новый коммунальный закон по которому жильцы обязаны впускать всех проверяющих ком. услуг или будет отключение. Это же сколько мошенников будет, страшно подумать, как с этим бороться? 


18 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх