Повітряну битву в Кременчуці на «Energy volley cup» виграв «Нафтохімік»

23.04.2019, 11:27 Переглядів: 4 923

  

На волейбольному майданчику зійшлися за «золоті» та «бронзові» нагороди

Фінальні поєдинки III Відкритого чемпіонату СК «Нафтохімік» з волейболу «Energy volley cup» відбулися 16 квітня у спортивному комплексі «Нафтохімік».


 

Триразові переможці чемпіонату «Нафтохімік»


Минулі два роки чемпіонат проходив за участі 10 команд, які грали кожна з кожною в одне коло, у фінал потрапляли чотири команди та з’ясовували переможців. Цього року система розіграшу змінилась: команди поділили на дві групи – 5 та 8 команд – за приблизною силою. Чемпіонат тривав протягом чотирьох місяців з листопада до березня. До фінальних змагань дійшли лише по чотири команди у лізі А та лізі Б.



У боротьбі за «бронзу» зійшлися минулорічні «бронзові» та «срібні» призери змагань. «Вагонобудівник», який минулого року став третім намагався підтвердити свій статус. А «срібний» призер минулого року - «Радалівка» в боротьбі за вихід обіграв «Кредмаш».



Боротьба між «Радалівкою» та «Вагонобудівником» була запеклою - команди билися за кожне очко. Перший сет був за «Радалівкою», два наступних за «Вагонобудівником», потім «Радалівка» зрівняла серію в 4 сеті.



Затамувавши подих розпочався вирішальний сет, який остаточно поставив крапку в матчі. «Вагонобудівник» та «Радалівка» йшли очко в очко, гравці боролися за кожен м'яч, проте удача більше посміхнулася «Радалівці», яка стала «бронзовим» призером чемпіонату.


 


Фінальний бій між «Нафтохіміком» та «Кредмашем» обіцяв бути не менш захоплюючим. «Кредмаш» напередодні став переможцем Відкритого чемпіонату в Горішніх Плавнях, а от «Нафтохімік», як кажуть з корабля на бал, з поїздки на чемпіонат України одразу вийшов на фінальну гру з сильним суперником.


У першому сеті «Кредмаш» потріпав нерви «бронзовим» призером чемпіонату України в Другій лізі, поступившись лише на два очки (25:23). Проте наступні два сети пройшли під диктовку «Нафтохіміка» з повним контролем м'яча - 25:9 та 25:12. Таким чином «Нафтохімік» всуху обіграв «кредмашівців» та втретє став чемпіоном Відкритого чемпіонату з волейболу «Energy volley cup».



Після гри тренер «Кредмашу» Віталій Савельєв розповів «Телеграфу», що «кредмашівці» оновили команду на 80%, тепер основу команди складають молоді гравці.


- «Кредмаш» цього сезону пережив зміну поколінь. Команда оновилася на 80%, тепер в її основний склад входять гравці які в минулому сезоні були на лаві запасних і молоді новоприбулі в команду. Потрапляння в фінал Energy volley cup можна без сумніву вважати успіхом в нинішньому сезоні! У фінальній грі проти ВК «Нафтохімік» нам не вистачило в першу чергу досвіду в протистоянні з командами такого рівня, при тому що в першій партії хлопці чинили гідний опір і на рівних боролися з бронзовим призером Другої ліги чемпіонату України, що дає підстави з оптимізмом дивитися в майбутнє команди.


 

Срібний призер чемпіонату - "Кредмаш"


Переможцями у лізі А стали:

1 місце - «Нафтохімік»
2 місце - «Кредмаш»
3 місце - «Радалівка»


Кращими гравцями у лізі А стали:

  • кращий блокуючий - Олександр Мельников «Нафтохімік»
  • кращий розігруючий - Володимир Широков «Нафтохімік»
  • кращий нападник - Ігор Цісик «Радалівка»
  • кращий захисник - В'ячеслав Воєвода «Кредмаш»
  • кращий гравець - Сергій Борець «Нафтохімік»


 

Капітан «Нафтохіміка» Віталій Резніков отримує кубок переможців 


Капітан «Нафтохіміка» Віталій Резніков поділився після гри, що важко далася гра після участі в чемпіонаті. Волейболісти «Нафтохіміка» 10 годин їхали в дорозі, провели три дні поспіль важких ігор, наступного дня вийшли на роботу й одразу вийшли на фінальну гру з ВК «Кредмаш».


- Першу партію трохи провалили, підійшли не так серйозно до суперника. У другій та третій партіях реабілітувалися, рахунок був таким, яким повинен був бути на початку. «Кредмаш» команда хороша, перспективна, у них багато молодих гравців, які розвиваються. Вони з кожною грою зростають, - розповів Віталій Резніков.


Також капітан чемпіонів зауважив, що рівень чемпіонату з кожним роком зростає, проте немає очевидного стрибка, адже в місті немає волейбольної школи.


- Немає волейбольної школи в Кременчуці. Немає підростаючого молодого покоління, які можуть складати конкуренцію іншим гравцям. Це, мабуть, один з найбільших мінусів. - додав капітан «Нафтохіміка».


Переможцями у лізі Б стали:

1 місце - «Горизонт» с. Опришки
2 місце - «Адреналін» Кременчук
3 місце - «Мегаспорт» Кременчук


ВК «Арніка-Органік» з Глобине - переможець 1 кола ліги Б.


Кращими в номінаціях у лізі Б стали:

  • кращий блокуючий - Сергій Ступак «Горизонт»
  • кращий розігруючий - Олександр Рокитний «Адреналін»
  • кращий нападник - Євген Куценко «Горизонт»
  • кращий захисник - Тетяна Тонконог «Мегаспорт»
  • кращий гравець - Євген Куценко «Горизонт»

Команда «Горизонт», на фото тренер переможців Олександр Новицький у другому ряді, другий ліворуч 


Тренер переможців у лізі А Олександр Новицький розповів «Телеграфу» про те, що в команді «Горизонт» є аж три волейбольні покоління, які разом грають та разом з односельцями розвивають волейбол в Опришках.


- Граємо в чемпіонаті вперше, але постійно спостерігаємо за результатами змагань, адже Олег Бугаєць наш вихованець та мій учень. Його батько грає за «Горизонт», тому ми всією душею за «Нафтохімік». Ми приїжджали дивилися на змагання, тому виникло бажання взяти участь в чемпіонаті. Довго не могли знайти спонсора, але Крюків Юрій Кузьмич з ПСВ «Колос» нам допоміг.


За словами Олександра Михайловича, команда в чемпіонаті була «сірою конячкою», яка попри дебют виграла чемпіонат в лізі Б.


- З кожним туром ми бачили, що ми можемо, й з'являвся азарт. Хочу подякувати Денису Юрійовичу (організатору турніру - ред.) за те, що організували цей турнір й не відмовилися від нас, не подивилися, що ми з села. Як виявилося у нас багато друзів. Ми дуже раді, що стали маленькою частинкою цього змагання. - додав Олександр Новицький.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Олександр Литвиненко, Альона Душенко Джерело відео: Виталий Стельмах
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх