«Люди бідкаються»: мешканці чотирьох будинків у Кременчуці третю добу без світла

15.04.2019, 16:03 Переглядів: 3 195

 

2-поверхові будинкочки на вулиці Яровій під'єднані до трансформатора, що знаходиться на приватній території

Мешканці чотирьох будинків у Кременчуці, що на вулиці Яровій (у районі колісного заводу) третю добу чекають світла. Електроенергія пропала після 17.00 у п'ятницю, 12 квітня. З того часу люди дописують у Фейсбук у «Службу допомоги мера», але там їх посилають вирішувати проблеми до голови ОСББ та відповідають, що терміни відновлення електропостачання невідомі.

 

 

 

«У нас часто проблеми з електроенергією. Сидимо без світла по два тижні. Мер не вживає ніяких заходів. Трансформатор знаходиться на приватній території. А ми ні відремонтувати, ні ввімкнути його не можемо. Що робити, куди звертатися - вже й не знаємо», - написала в «ТелеграфЪ» одна з мешканок будинку на вулиці Яровій, 7.

Сьогодні зранку епопея з відновленням електропостачання продовжилася. Люди зібралися біля злощасного трансформатора. Нарешті приїхали електрики та почали щось лагодити. 

 

У мікрорайоні розташовано чотири 2-поверхівки на 44 квартири. Три будинки входять в ОСББ, четвертий — гуртожиток. Як розповіла голова ОСББ пані Світлана, трансформатор, дійсно, знаходиться на приватній території. Мешканці неодноразово зверталися до виконкому, прохаючи вирішити проблему, але вона не вирішується роками. Сьогодні на місці побував Валентин Курченко-Гай (в одній особі - депутат міськради і заступник директора департаменту ЖКГ з питань ОСББ).

Ми теж звернулися до нього із запитанням: як виконком вирішуватиме проблему мешканців?

- Рішення проблеми вже є. УКБ (комунально-виробниче підприємство «Управління капітального будівництва») виступило замовником робіт з будівництво нової лінії електропередач. Тільки-но «Полтаваобленерго» прийме мережі, будинки перепідключать. Річ у тім, що трансформатор, який знаходиться на приватній території, перевантажений. Там на території працює кілька суб'єктів господарювання, їм самим не вистачає потужностей трансформатора. Якщо будинки відключать, то це лише частково зніме їхню проблему, - каже Валентин Курченко-Гай.

У системі електронних закупівель ProZorro розміщений договір, який УКБ уклало з ТОВ ЕМС на реконструкцію мереж житлових будинків на вулиці Яровій, 1, 3, 5, 7.

  

Начальник УКБ Микола Воловик підтвердив, що роботи за договором виконані, нова лінія побудована та здана в експлуатацію.

- Йде процес передачі в «Полтаваобленерго». У травні ми повністю завершимо цю процедуру, і будинки перепідключать, - каже Микола Воловик.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх