З кременчужан більше братимуть за воду, коли водоканал введе будинковий облік

14.04.2019, 09:32 Переглядів: 3 949

На даний час «Кременчукводоканал» скаржиться на недоплату в межах 5-6 млн грн на реалізацію води і гадає: чи вкрали її мешканці, чи не вкрали

КП «Кременчукводоканал» сподівається отримати додатково 5,6 мільйонів гривень за рахунок будинкового обліку води у багатоквартирних будинках. Про це заявило керівництво підприємства 11 квітня під час засідання бюджетної депутатської комісії.


- Як тільки будуть встановлені та взяті на облік прилади в багатоповерхових будинках, і всі будуть розраховуватися за цими приладами обліку, фінансове становище підприємства суттєво поліпшиться, - заявив на комісії директор КП «Кременчукводоканал» Віктор Солодяшкін.


Поки що будинковий облік не ведеться, але приладами обладнано 25% багатоповерхівок (це 362 будинки), і на підприємстві аналізують показники.


- Там, де ми поставили прилади обліку, аналіз показує: щомісяця втрати холодної та гарячої води становлять близько 50 тисяч кубометрів. Тобто по приладах ця вода пройшла, але мешканці за неї не заплатили. В когось, може, десь бачок унітаза тече, а в когось магніт на лічильнику (у квартирі – ред.), - каже директор водоканалу.



Сергій Галка, технічний директор підприємства, доповнює, що, зокрема, у лютому будинкові лічильники води показали різницю в 68 тисяч кубометрів.


- Я не буду казати, вкрали люди цю воду, чи не вкрали, але вона зайшла в будинки, а люди за неї не заплатили, - зауважує Сергій Галка.


У  поточному році на встановлення будинкових лічильників для водоканалу в міському бюджеті передбачено 10 мільйонів гривень. Потрібно обладнати приладами обліку близько 800 будинків.


Депутати дискутували з приводу того, куди саме дівається неоплачена вода. Говорили про стан будинкових мереж. При цьому директор департаменту ЖКГ Іван Москалик підкреслив, що будинкові мережі належать співвласникам будинку. Там, де не створені ОСББ, за них відповідають керуючі компанії, а не водоканал.


Як раніше писав «ТелеграфЪ» Закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» передбачає, що приладами комерційного обліку є будинкові лічильники. Показники квартирних лічильників теж враховуються, проте КМУ має затвердити методику розподілу різниці між квартирними та будинковими лічильниками.



За законом, приладами обліку води багатоквартирні будинки мають бути обладнані до серпня 2020 року – тобто вже зовсім скоро на кременчужан чекає будинковий облік.


У індивідуальних будинках комерційний облік здійснюватиметься, як і раніше, за індивідуальними приладами обліку.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх