Уряд планує змінити порядок виплати субсидій боржникам

27.03.2019, 16:31 Переглядів: 3 170

 

Із готівкової форми тих, хто допускав построчення оплати, хочуть перевести на безготівкову.

Мінсоцполітики хоче змінити порядок виплати субсидій боржникам. Про це розповів міністр соцполітики Андрій Рева на брифінгу 26 березня, де представили перші результати монетизації субсидій. Порядок планується такий: боржника спочатку позбавляють субсидії, доки не погасить борг. А після відновляють виплати, але в безготівковій формі, щоб людина не накопичувала борги.


«За нинішнім законодавством, якщо людина має заборгованість більше одного місяця на суму понад 340 грн, ми не призначаємо субсидію на наступний період, поки вона цей борг не погасить. Після того, як людина погасить такий борг, їй може бути призначено субсидію, але я думаю, що ми внесемо зміни, й той, хто допускав прострочення з оплати, маючи на руках гроші, які їм виплатили, буде протягом наступного року отримувати субсидію вже в безготівковій формі. А потім, якщо все буде нормально, вони знову можуть перейти на варіант із готівкою», - сказав цитує УНІАН Андрія Реву.


Разом із тим, міністр повідомив, що наразі немає «панічних заяв» від надавачів послуг щодо боргів, пише прес-служба Мінсоцполітики. Проте Рева наголошує, що Мінсоцполітики хоче мати механізм контролю за сплатою компослуг, аби люди не накопичували борги.

Для того, щоб змінити механізм виплат, уряд має внести зміни до Порядку призначення субсидій. Востаннє його змінювали в лютому — передбачили монетизацію в готівковій формі та ввели більш жорсткі правила дла боржників. Так, раніше субсидії позбавляли за борг понад три місяці, і цей термін скоротили до двох місяців.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх