«Не зовсім дякую, Віталій Олексійович» - Порошенко звернувся до мера Кременчука

16.03.2019, 15:26 Переглядів: 7 938

 

Міський голова Кременчука та перший віце-мер завітали на засідання Ради регіонального розвитку Полтавської області

У Полтаві відбулося засідання Ради регіонального розвитку Полтавської області на якому був присутній Президент України Петро Порошенко. На засідання завітала й делегація з Кременчука у складі міського голови Віталія Малецького та першого заступника Володимира Пелипенка.


Мер Кременчука виступив перед присутніми з докладом. Його виступ був схожим на щорічний звіт перед громадою Кременчука.


Віталій Олексійович розповів про комунальну техніку, яку за три роки місто закупило аж 71 одиницю. Також серед проблем мер виділив, що 20% дорожнього фонду, які мають залишатися на ремонт в містах розподіляються в ручному режимі на обласному рівні.


- До міст, сел та селищ вони не доходять. І в цьому треба ставити завдання обласній владі робити зрушення, - сказав мер Кременчука.


Згадав Малецький  також про сотні посаджених дерев та квітів. Він зауважив, що недостатньо на місцях залишати 25% екологічного збору, його необхідно збільшити до 75%, це дозволить компенсувати викиди, які впливають на здоров’я людей. Після слів Малецького зал підтримав його оплесками.


- Дякую, колеги. Дякую… На сьогодні децентралізація... - намагався продовжити виступ міський голова Кременчука.


- Не зовсім дякую, Віталій Олексійович, - вигукнув Президент Петро Порошенко перебивши виступ мера Кременчука. – Нам треба створити механізм по екологічному податку, який залишає в суб’єктах місцевого самоврядування і підприємству тоді коли викиди зменшуються. А коли підприємство нарощує викиди, платить… а місцеве самоврядування використовує це, а екологія не покращується, і це пропонують Президенту, то так не буде. Ми маємо рятувати людей.


 


Президент додав, що Кременчук користується потужною підтримкою Президента й підтримкою через благодійні програми.


Також торкнулися й медичної сфери. Малецький поділився досвідом впровадження пологових сертифікатів, на що йому відповів Президент: «Подивіться, це те про що я кажу. Сертифікат підписує міський голова. З точки зору політиканів – це підкуп виборців. Я такий підкуп виборців схвалюю. Тим паче під час всієї каденції міського голови й міської ради».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх