121 повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства зафіксували на Полтавщині

17.03.2019, 15:06 Переглядів: 1 788

 

78 інформацій, наданих поліції спостерігачами та громадянами, не підтвердилися

На Полтавщині зареєстровано вже 121 повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства, про це повідомляє прес-служба поліції в Полтавській області. Як повідомив начальник поліції області Андрій Замахін, з початку виборчої кампанії на Полтавщині складено 25 адміністративних протоколів відносно порушників виборчого законодавства.


19 протоколів складені на порушників порядку виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації різних політичних партій без відповідних реквізитів (ч. 2 ст. 212-13 КУпАП). 3-и задокументовані факти стосуються недотримання вимог розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами (ст. 212-14 КУпАП). 

 

Серед задокументованих порушень у цій сфері також є 3 хуліганства (ст. 173 КУпАП). 78 інформацій, наданих поліції спостерігачами та громадянами, не підтвердилися.


Також на днях поліція провела перевірку факту ймовірного поширення фіктивної друкованої продукції передвиборної агітації. Мікроавтобус «Мерседес», заповнений ймовірно фіктивними агітаційними матеріалами на підтримку одного із кандидатів у президенти, встановили ввечері, 14 березня.


В автомобілі виявили 4500 примірників «газети» без обов’язкових реквізитів. На часі поліція опитує 18 осіб, які, за попередніми даними, приїхали Мерседесом до Миргороду із Запоріжжя з метою поширення «підроблених» агітаційних матеріалів. Поліції ще належить з’ясувати особу замовника і дослідити поліграфічну продукцію.


Також є припущення, що викритий факт пов'язаний з іншими зареєстрованими повідомленнями про поширення листівок від імені того ж самого депутата на підтримку одного з кандидатів у Миргороді, Зінькові та у Решетилівці. Відомості про подію зареєстровані. Поліція проводить перевірку.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх