НКРЕКП перевіряє газових операторів, які завищують нарахування в платіжках: до «Кременчукгазу» не дійшли

13.03.2019, 16:03 Переглядів: 3 230 Коментарів: 1

Перевіряють не дотримання норм споживання газу, а інший чинник — приведення обсягів газу до стандартних умов

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розпочала перевірки 8 облгазів на предмет завищення нарахувань у платіжках. Про це 12 березня повідомила на своїй сторінці у Фейсбук голова НКРЕКП Оксана Кривенко.



«Щодо донарахування у платіжки споживачів природного газу. Ми вже учора одночасно розпочали планові та позапланові перевірки діяльності 6 операторів газорозподільних мереж, - це Вінницягаз, Волиньгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Харківгаз, Чернігівгаз. Сьогодні стартувала перевірка Закарпаттягаз та Хмельницькгаз.
#Марафонперевірок триватиме до середини квітня. Результати будуть публічно оприлюднені та обговорені», - написала голова НКРЕКП.


«Кременчукгаз» під перевірку наразі не потрапив і навряд чи порапить. Раніше, 5 березня, НКРЕКП анонсувала широкомасштабну перевірку 20 операторів газових мереж у 15 областях України. Перевірка проводиться на предмет донарахування додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Йдеться про те, що деякі газові оператори, попри заборону НКРЕКП, застосовували коефіцієнти, внаслідок чого росли суми в платіжках. «Кременчукгаз» дані коефіцієнти не застосовував.


Водночас у платіжках кременчужан є додаткові нарахування, але іншого характеру: це й так званий «борг Яценюка», і завищені норми споживання газу для абонентів, які не мають лічильників. Нагадаємо, «Кременчукгаз» не визнав норми споживання природного газу, затверджені урядом — і в останніх платіжкках (за лютий) нарахована оплата за 6,78 куб м газу (замість 3,28 куб м) на одну людину на плиту.



Раніше НАК «Нафтогаз України» порадив активніше звертатися на урядову гарячу лінію 15-45, щоб врегулювати питання норм. Кременчужани можуть спробувати: раптом НКРЕКП перевірить і ПрАТ «Кременчукгаз».


Довідка:

За даними аналітичної системи YouControl, яка використовує відкриті дані з державних реєєстрів, 45,8% акцій належить ПАТ Нейчерел Енд Ліквіфайд Петролем з острову Мен, а кінцевим бенефіціарним власником ПрАТ «Кременчукгаз» є Віктор Попов, мешканець Херсонської області. Він одночасно є й керівником групи компаній «Содружество», що володіє 26% акцій «Кременчукгазу», (А також Попов є власником істотної участі АТ «Херсонгаз»). Ще 25% акцій ПрАТ «Кременчукгаз» належить державному НАК «Нафтогаз України». Іронія в тому, що нещодавно НАК висловився про «ганебне шоу жадібних облгазів» - і згадав при цьому «Кременчукгаз», який у суді добився призупинення норм споживання газу без лічильників, затверджених урядом. Відтак, НАК — серед акціонерів цих «жадібних».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

85
13 березня 2019 17:39

Ща позвоним.


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх