Мешканці будинку по Театральній більше місяця живуть з дірявим дахом після пожежі

14.03.2019, 12:02 Переглядів: 3 623 Коментарів: 3

 

Кременчужани чекають капітального ремонту даху, щоб почати відновлювати власні помешкання. Проте коли розроблять проект та реалізують його - невідомо

Вранці 10 лютого у двоповерховому будинку №46 по вулиці Театральній сталася пожежа. За словами мешканки будинку Тетяни, зайнялося на другому поверсі. У результаті пожежі вигоріли три квартири на другому рівні, пошкоджено 70% даху. Тетянину квартиру, яка знаходиться під помешканням, де була пожежа, «залили» шістьома машинами води.


 


Поки остаточна причина пожежі невідома. Кременчужанин Євген, який орендує на першому поверсі приміщення, розповів, що наразі в інституті у Харкові працюють над експертизою. Схоже, чоловік мав на увазі Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса.


Мешканка будинку Тетяна висловила припущення, що пожежа могла виникнути або через проблеми з електропроводкою, або через необережне поводження. Будинок старий, його звели у 70-х роках 19 століття. За її словами, проводку давно не ремонтували, а зі старого лічильника періодично летіли іскри. Проте лічильник нещодавно замінили.



Під час пожежі інспектор, ґрунтуючись на візуальному огляді та свідченні мешканців, встановив ймовірну причину пожежі. За інформацією головного інспектора ДСНС міста Кременчук Марини Мартиненко, ймовірна причина – необережне поводження з вогнем мешканців однієї з квартир.


Після пожежі з будинку винесли речі, які були не придатні для користування. Будинком опікується «Місто для людей», тож компанія допомагала ліквідовувати наслідки займання. Як розповів заступник директора «Міста для людей» Володимир Кургаєв, з будинку вивезли 2 контейнери сміття. Також накрили плівкою дах, яку, за словами мешканців будинку, періодично здуває вітром. Та її поправляють.


Щодо капітального ремонту даху, то «Місто для людей» не може здійснити такі роботи, адже Володимир Кургаєв вважає, що пожежа сталася не через провину компанії.


-         Це сталося по необережності, не по нашій вині пожежа була, - зазначив Кургаєв.


 


Через пожежу постраждали не лише кременчужани, квартири яких вигоріли, а й Тетяна, помешкання якої знаходиться під «погорільцями». Вода, якою гасили вогонь, лилася у Тетянину квартиру. Через це з’явилася пліснява та не стало електроенергії. Тетяна розповіла, що декілька днів не жила у себе вдома. Але нещодавно почала ночувати квартирі, бо більше не може «сидіти на шиї» у людей.


-         Навіть ремонт за свої кошти я не можу зробити, тому що немає даху, - розповіла жінка.


 


Мешканці будинку розповіли, що 6 березня ходили до міського голови Віталія Малецького. Той, за словами Тетяни, пообіцяв, що допоможуть і дах відремонтують.


-         Ми сподіваємося, що Віталій Олексійович пришвидшить цей процес, - зазначила Тетяна.


«ТЪ» звернувся до міської влади, щоб дізнатися, коли приблизно почнуть ремонтувати покрівлю. У прес-службі виконкому Кременчуцької міськради відповіли, що наразі розробляють проект. Коли розпочнеться ремонт - не відповіли. 

Фото: Артем Коваленко, Євгенія Каблучка
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Артем Коваленко, Євгенія Каблучка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
14 березня 2019 14:48

как можно жить в таком доме...блин 19 века и не поменять проводку ?  уверен что жильцы даже в своих квартирах проводку не меняли !!!   простите, но унитазы вы так же не меняли ?  и кто виноват ?  конечно все виноваты: мер, обслуж фирма, зам мера, приведения в доме и сам господь Бог.........но конечно не жильцы !  сами виноваты, сами спалили дом, а теперь ждут что кто то решит их проблемы.


9 4
137
14 березня 2019 17:41

Цитата: Maks

как можно жить в таком доме...блин 19 века и не поменять проводку ?  уверен что жильцы даже в своих квартирах проводку не меняли !!!   простите, но унитазы вы так же не меняли ?  и кто виноват ?  конечно все виноваты: мер, обслуж фирма, зам мера, приведения в доме и сам господь Бог.........но конечно не жильцы !  сами виноваты, сами спалили дом, а теперь ждут что кто то решит их проблемы.

В списке виновных забыли упомянуть президента.)) А так все правильно.


5 6
0
14 березня 2019 17:46

Цитата: Maks

как можно жить в таком доме...блин 19 века и не поменять проводку ?  

жили как умели... хотя если честно ситуация ужасно напоминает сценку из "Золотого Теленка" про Воронью слободку. квартира записана на известного адвоката  в ней почему то обосновалась бомжиха (но все на это смотрели безучастно) - тут бац! все сгорает - жители дружными рядами бегут в мерию, управдому, газеты и создают шабаш из раздела "даешь евроремонт или поскольку дом аварийный, то новую квартиру". гражданин адвокат тип владелелец пускай проявит участие и подсуетится в обеспечении правовой подоплеки этого вопроса)) 


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх