Волейболісти «Нафтохіміка» з Кременчука пробилися до «Фіналу чотирьох»

13.03.2019, 13:39 Переглядів: 3 287

 

Кременчужани позмагаються з юнацькою збірною, «Подолянами» та «Західрембуд»

Із 8 до 10 березня у Кременчуці відбувся 3-й тур чемпіонату України серед чоловічих команд Другої ліги. «Нафтохімік» у рідних стінах ЦКСіД «Нафтохімік» прийняв команди з Києва КСЛІ та Маріуполя - ГУНП у Донецькій області.


Заключний тур першого етапу змагань закріпив право лідерів остаточно оформити путівки до «Фіналу чотирьох». Лідери групи А - збірна України U-15, яка не зазнала жодної поразки, в заключному турі впевнено обіграли ДЮСШ «Орбіта» та ДВУОР.


Другий квиток до «Фіналу чотирьох» завоювали кременчужани, які вдома здолали впертий опір КСЛІ-1 – 3:1 (19:25, 25:17, 25:14, 25:20) та колектив ГУНП у Донецькій області – 3:1 (25:17, 25:23, 26:28, 25:12).



- Якщо проаналізувати суху статистику першої гри, то Олег Бугаєць із Сергієм Борцем удвох зробили гру. Виросли наші центральні блокери, з боку видно, як вони чітко й злагоджено працюють. Саша Мельников добре зіграв, необхідно віддати належне нашому досвідченому гравцю - Вові Тикулу. Віталій Резніков через свої травми не розкрився до кінця: намагаючись берегти його. Давали указівку Володимиру Широкову, щоб той грузив Бугайця. Він росте й розвивається на очах. Непогано увійшов Денис Нечосов, був у потрібний час у потрібному місці, також непогано зіграв на блоці.


Звісно, є недопрацювання, але це через те, що команда вікова. Важко всі три партії стабільно бігати й стрибати, - зазначив граючий тренер «Нафтохіміка» Денис Хрокало. - «Командний дух» згуртовує, у нас всі один за одного. Нас залишилося мало, тому кожен розуміє, що когось треба прикрити й допрацювати за іншого. Команда молодці. 


 


Головний тренер кременчуцької команди відзначив команди суперників.


- Хлопці молоді й добре зарядили нашу команду на перемогу. КСЛІ нам ще допоміг, їхня перемога у матчі з ГУНП (найближчим переслідувачем «Нафтохіміка» у турнірній таблиці - ред.) на якийсь відсоток підняла наші шанси на вихід до «Фіналу чотирьох» - нам спокійніше гралося в заключній грі. Випускники ліцею нам наостанок такий подарунок зробили, - зауважив тренер.


 


На гру з ГУНП у «Нафтохіміка» на майданчик  не зміг вийти граючий тренер Денис Хрокало, який у матчі з КСЛІ отримав травму.  


Другу домашню гру «Нафтохімік» розпочав упевнено, проте у другій партії кременчужани внесли інтригу, поступившись поліціянтам із Донецької області.  Проявивши злагодженість у діях, кременчужани не лише перемогли в третій партії, а й дотисли у четвертій. Дві домашні перемоги вивели «Нафтохімік» у другий етап чемпіонату України.


- ГУНП провів одну з хороших своїх ігор. Вони розуміли, що їм вже нічого не світить і зворотного шляху немає - тут або пан, або пропав, тому хлопці чинили нам сильний спротив.


Денис Хрокало відзначає, що цей тур вийшов по-бойовому цікавим: ГУНП не хотілося повертатися додому з двома поразками й вони боролися до останнього, а КСЛІ мав усі шанси взяти другу путівку у «Фінал чотирьох».


Результати першого етапу чемпіонату України у другій лізі 

в групі А

 


в групі Б

 


«Фінал чотирьох»: визначилися всі суперники


Якщо у групі А виділялися двоє лідерів, то в групі Б загальна картина апріорі виглядала складнішою. Там на дві путівки до квартету найсильніших із приблизно рівними шансами претендували три команди. Зрештою «Датський текстиль» зробив усе залежне від себе, щоби вибороти одну з путівок до другого етапу. Вони досить впевнено перемогли ВК «Рокосово» та «Севлюш» з рахунком - 3:0.


В Городку волейболісти ВК «Західрембуд» ледь самі собі не створили катастрофічні проблеми. Адже вони хоча й обіграли спортсменів ВК «Патріот» - 3:0, насправді в другому та третьому сетах успіх цілком міг бути на боці їхніх суперників. А втрата очка потребувала би наступного дня від «рембудівців» мінімум двох виграних партій у досить сильного суперника – ВК «Подоляни». Але ті дарувати очки нікому не збиралися і, спочатку розгромивши ВК «Патріот», за тим не залишили шансів і ВК «Західрембуд» - 3:0.


Таким чином, «Подоляни» прокрокували до «Фіналу чотирьох» із першого місця в групі, а ось у суперництві за друге «рембудівців» і «текстильників», за рівної кількості перемог та очок (відповідно, по 5 та 14), на користь перших зіграла трохи краща різниця у партіях – 15/5 проти 17/8.



Що відомо про суперників


Головний тренер «Нафтохіміку» Денис Хрокало розповів, що суперників крім збірної України U-15 команда не знає, адже раніше не зустрічалися на майданчику, тому про їх потенціал важко судити. Кременчуцька команда не збирається здаватися, тому їде на «Фінал чотирьох» з амбітними планами, не лише на суперників подивитися, але й себе показати. Переможець «Фіналу чотирьох» підвищується в класі виходить до першої ліги. Друге й третє місце також матимуть можливість підвищитися в класі, але тут залежатиме ситуація від регламенту та розкладів у першій лізі. Так минулого року через зняття харківської команди з чемпіонату через фінансові труднощі її місце посіла команда з Полтавщини "Фаворит". 




Стало відомо де відбудеться «Фінал чотирьох»


За інформацією Федерації волейболу України, команди які посіли з 1 по 4 місце гратимуть в одне коло в один тур. Тобто зіграють між собою «Подоляни», «Західрембуд», збірна України U-15 та «Нафтохімік».


Фінальний тур відбудеться з 11 по 14 квітня у Городку Хмельницької області.


Цікаво, що «Фінал чотирьох» проходитиме в місті Городок Хмельницької області - на домашній арені «Подолян». Городок - місто невеличке, лише близько 20 000 населення, а це в 10 разів менше ніж в Кременчуці. Транспортне сполучення з іншими містами не дуже розвинене. До 2011 року місто мало пряме залізничне сполучення зі станції Вікторія та Гусятин до Києва, проте через економічну затратність Укрзалізниці потяги скасували.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх