Двоє кременчужан намагаються пройти в наглядову раду Міністерства у справах ветеранів

28.02.2019, 11:00 Переглядів: 3 880 Коментарів: 1

 

Голосування на сайті Міністерства у справах ветеранів триватиме 24 години

Сьогодні, 28 лютого, відбудеться рейтингове інтернет-голосування за кандидатів до складу Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів. Серед кандидатів є полтавець Ігор Мочалов та Олег Биков і Володимир Кавуліч з Кременчука. Рейтингове Інтернет-голосування за кандидатів до складу Громадської ради триватиме 24 години, з 15.00 28 лютого до 15.00 1 березня. За результатами інтернет-голосування 35 осіб, які наберуть найбільшу кількість голосів, увійдуть до складу Громадської ради при Мінветеранів.


Загалом у голосуванні беруть участь 165 учасників бойових дій та правозахисників із Київщини, Черкащини, Дніпропетровщини, Хмельниччини.


Полтавець Ігор Мочалов - військовий пенсіонер, має статус члена сім’ї загиблого ветерана війни, адже його син Олександр загинув при виході з Іловайська. Ігор Мочалов також є головою ГО «Полтавські родини полеглих захисників України». У мотиваційному листі вказав, що 4 роки тому «розпочав захист прав і законів своєї сім’ї – сім’ї полеглого захисника свободи і незалежності України». Він вважає, що причиною більшості проблем є законодавство, і робота при Громадській раді дасть можливість сприяти необхідним змінам.


Олег Биков уродженець Вінницької області є керівником ГО «Єдиний Кременчуцький Регіональний центр юридичного захисту ветеранів». Серед засновників громадської організації є Костянтин Красовський та однопартієць Олега Бикова з «Соціалістичної партії» Сергій Костецький. З 2008 року по теперішній час співробітник адвокатської контори «Бикових».


Також Олег Биков входив до робочої групи при комітеті Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю з питань розробки структури та напрямків майбутнього Міністерства України у справах ветеранів.


Мотиваційного листа Олег Биков не надав.


Володимир Кавуліч - народився у Кременчуці в 1989 році, закінчив школу в Супрунівці. У 2013 році переїхав до Києва де й дотепер живе. З перших днів був активним учасником Революції гідності, згодом пішов добровольцем, де в складі "Карпатська Січ" перебував на ротації в селі Піски Донецької області. З 2016 року є головою контрольно-ревізійної комісії ГО "Всеукраїнське обєднання учасників бойових дій Оболонського району міста Києва".


В мотиваціному листі Володимир зазначив, що є наснага допомогти ветеранам у вирішенні гострих соціальних проблем: реабілітація до цивільного життя, сприянання розвитку бізнес-ідей, запобігання корупції та спекуляції у виділенні соціальних благ УБД, інвалідам війни та сім'ям загиблих. 


 


Громадська рада має запрацювати на початку березня. Очікується, що члени цієї ради здійснюватимуть консультативно-дорадчу підтримку міністерства.


Обов’язками Громадської ради стануть:

  • Здійснення громадського контролю за діяльністю міністерства;
  • Інформування ветеранських та волонтерських організації про політику держави із захисту ветеранів;
  • Розроблення положень та документів для Мінвету;
  • Надання психологічної допомоги та фізичної реалібітації ветеранам.


Детальна інформація про кожного кандидата розміщена на сторінці рейтингового інтернет-голосування. Проголосувати можна за кількох кандидатів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

26
28 лютого 2019 11:25

Быков *** и ***


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх