У Кременчуці відкрилася виставка картин художників з Литви

23.02.2019, 13:01 Переглядів: 6 061

  

Наше місто відвідали митці з міста-побратима Алітуса

22 лютого о 15:30 в Кременчуцькій міській художній галереї (вул. Коцюбинського, 4) відкрили виставку картин литовських художників «Від Німана до Дніпра». Відвідати її можна до 17 березня.

 

Директор галереї Оксана Бойко представила двох митців з Алітуса: Агне Варпукявічюте і Ану Ворнукявічене. Потім Оксана оголосила про відкриття одразу трьох виставок, а саме:

  • сучасний литовський живопис «Від Німана до Дніпра»;
  • «У акварелі жіночий характер»;
  • «Кінусайго. Шовковий живопис».

- Картини їздять по Литві і Україні з 2018 року, у нас побували в таких містах: Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Тернопіль. Логічне завершення туру відбулось у Кременчуці. Хочеться відзначити цікаву річ – Алітус – невеличке місто, але  в ньому живе ціла плеяда талановитих митців, - зазначила Оксана Бойко.


 

 

Також директор галереї нагадала, що виставка картин литовських художників створена за підтримки Посольства Республіки Литви, Муніципалітету міста Алітус, Кременчуцької міської ради та Управління культури і туризму. Куратором виставки виступив Евалдас Грінюс (директор громадської організації «EGARTA»), ініціатором проекту – Петро Подолець (голова Національного союзу художників України (НСХУ) м. Рівного), координатором організаційної діяльності – Гінтарас Біла.

 

До мікрофона запросили заступника міського голови Руслана Проценка:

 

- Алітус – це місто, що на сьогоднішній день поки що крайнє серед наших побратимів, але за невеликий період ми зробили дуже багато. Сьогоднішня  виставка дуже цікава, тому що ми бачимо роботи не лише українців, а й литовців, тож кожен глядач зможе знайти щось нове.


 

 

Наступний, хто виступив, був директор інституту розвитку Кременчука Андрій Мельник:

 

- Найактивніше в цьому році ми співпрацюємо саме з Алітусом. У нас найбільше спільних заходів з Литвою, в тому числі й з містом-побратимом. Я переповнений теплими почуттями до наших гостей, які символізують сьогодні всіх литовських жінок. Вони дуже схожі на українок. У нас і кухня схожа, і картини схожі. І я хотів би побажати вам творчої наснаги і великих-великих досягнень.


 

 

Художниця Агне поділилася, що хоч це й останнє місто в турі, в Україні вона вперше.

 

Після виступу всі бажаючі роздивлялися і обговорювали картини. У великій залі грав саксофон, а у малій — читали поетичні збірки Таїсія Цибульська і Вікторія Сопільняк.

 

Нагадуємо, що договір про побратимство Кременчука з Алітусом підписали 20 жовтня 2017 року. Для кременчужан це дванадцяте місто-побратим.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Артем Кузьменко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх