Батьки маленьких кременчужан з вадами слуху вимагали від депутатів не закривати нічну групу у дитсадку

21.02.2019, 16:03 Переглядів: 3 194 Коментарів: 4

  

Міський голова підтвердив, що групу не ліквідують

На черговому засіданні сесії Кременчуцької міськради депутатка Оксана Піддубна оголосила власний депутатський запит щодо дитсадка №32. Вона розповіла, що до неї звернулися батьки дітей з вадами слуху, які навчаються у Дитячому навчальному закладі №32 «Оленка». Натомість батькам повідомили, що з 1 вересня 2019 року нічну групу ліквідують.


Стало відомо, у що дитсадку є дві денні групи: для слабочуючих (6 осіб) та глухих (7 осіб) дітей. Окрім того, є одна нічна група, в якій залишаються маленькі кременчужани для підготовки до навчання в спеціалізованих закладах Миргорода і Кременчука.


-         Тут допомагають повноцінно розвиватися малечі не лише Кременчука, а й Кременчуцького району. Нічна група – це вкрай необхідна умова для соціальної адаптації глухих та слабочуючих дітей для підготовки для самостійного навчання в спеціалізованих школах Миргорода і Полтави… У разі ліквідації нічної групи, діти з вадами слуху не зможуть отримувати спеціалізовану сурдопедагогічну освіту в школі за відсутності батьків, оскільки не будуть адаптовані навчатися відокремлено від батьків, - пояснила Оксана Піддубна.


Також депутатка додала, що закриття нічної групи не призведе до значної економії коштів. Адже функціонування групи забезпечує няня, заробітна плата якої в рік обходиться бюджету в близько 70 тисяч гривень.  


За словами Оксани Піддубної, не вирішить проблему й переведення дітей в інші заклади.  


Натомість міський голова Кременчука Віталій Малецький, що обговорював це питання з батьками на прийомі.


-         Була мотивація у Геннадія Федоровича (директор департаменту освіти - автор) зекономити гроші. Він розказував, що діти з Кременчука не ночують. Ми вчора взяли списки конкретно по кожній дитині, там лише одна дитина з Глобинського району. Там ночують наші діти з різних районів Кременчука. Питання вирішено позитивно, група залишається. Геннадій Федорович зекономить на своїх преміях і все буде добре, - повідомив Віталій Малецький.


-         Якщо Департамент освіти буде надалі так оптимізуватися, я думаю що треба буде оптимізувати його керівництво, - додав мер.

Депутати проголосували за депутатський запит Піддубної. «За» - 22 депутати. Рішення прийнято.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

59
21 лютого 2019 16:19

питання було вже вирішено позитивно,  все залишилось як і було ДО  запиту пиддубної, навіщо вона привела дітей з плакатами не зрозуміло? 


1 3
240
21 лютого 2019 17:33

ночная группа?? неужели у нас еще существует такая дикость как круглосуточные детские сады? да это почти что интернат! и вот *** ***** на ******, всех!!!

ЗЫ. что-то Поддубная в припадке энузиазма стала береги терять - одно дело горлать там где надо, а другое рисоваться вот в таких мерзских делишках. 


4 15
240
21 лютого 2019 18:06

а с каких это пор слово "костёр" стало матерным и его стали модерировать звездочками? smile


2 2
4 360
1
21 лютого 2019 18:11

Цитата: Saidis
с каких это пор слово "костёр"
призыв к насилию воощето


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх