Кременчук почав новий рік зі старими боргами

15.02.2019, 12:05 Переглядів: 2 233 Коментарів: 1

У міста не вистачає грошей на погашення заборгованості за тепло для бюджетних установ, у «Полтаваобленерго» просять розстрочку

Внаслідок невиконання бюджету-2018 Кременчук увійшов у новий рік зі старими боргами. Як повідомила 15 лютого на засідання депутатської бюджетної комісії віце-мер з фінансів Тетяна Неіленко, кредиторська заборгованість станом на 1 січня 2019 року виникла і перед постачальниками послуг, і перед постачальниками товарів. Проте, за її словами, за рахунок нового бюджету майже 50% заборгованості уже погашено.

- Найгірша ситуація з теплозабезпеченням бюджетних установ. За січень нам нараховано 14 млн грн по теплопостачанню. А в бюджеті на лютий передбачено всього 10 мільйонів, плюс із цієї суми нам треба гасити кредиторську заборгованість, - каже Тетяна Неіленко.

Вона додає, що зараз місто проситиме у «Полтаваобленерго» розстрочку в оплаті за тепло для бюджетних установ до травня-червня.

Нагадаємо, нещодавно виконком підвищив «Полтаваобленерго» тарифи на тепло, у тому числі й для бюджетних установ.

Що стосується інших платежів з бюджету, то, як зазначає Тетяна Неіленко, насамперед фінансуються поточні витрати по захищених статтях (це зарплата, медикаменти, харчування, енергононосії).

- Капітальні видатки фінансуються повільно, і вони не є пріоритетом, - каже Тетяна Неіленко.

Капітальні видатки — це фінансування капітальних ремонтів, купівля предметів довготривалого вжитку. До речі, у міському бюджеті утворилася значна заборгованість за вже виконані будівельні роботи, особливо по галузі житлово-комунального господарства. На погашення цих боргів спрямують гроші з вільного залишку у сумі 10,8 млн грн (ті, які залишилися невикористаними з минулого року), На сесію міськради підготовлений відповідний проект рішення.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

767
15 лютого 2019 15:07

Странные они какие-то. Решение на поверхности же лежит! Надо ещё поднять выше тарифы и всё будет нормально!


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх