"Народний фронт" вимагає від уряду збільшити фінансування на потреби учасників АТО

12.02.2019, 11:36 Переглядів: 1 204

 

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак звернувся до уряду з вимогою збільшити за результатами першого півріччя суму, яка передбачена в державному бюджеті на компенсацію житла для учасників АТО, які одночасно є внутрішньо переміщеними особами. 


Цю вимогу він озвучив сьогодні під час засідання Верховної Ради.

"Ми звертаємось до уряду переглянути суму за результатами першого півріччя і збільшити фінансування на потреби АТО-ВПО - 200 млн грн", - наголосив керівник фракції "Народний фронт".


Максим Бурбак зауважив, що сьогодні учасники АТО-ВПО зібрались на мітинг: "Вимоги цих людей прості – вони хочуть жити на території України у власних домівках. І вони на це заслуговують. Кожен з них боровся проти російського агресора на сході, боровся за Україну. Після служби їм немає куди повертатись, їхні будинки залишилися на окупованих територіях".


Максим Бурбак нагадав, що у 2017 році завдячуючи його ініціативі та наполяганню Комітету у справах ветеранів та людей з інвалідністю, вперше у законодавстві України з'явився термін учасники АТО-ВПО.

Парламентар нагадав, що завдяки роботі парламенту у Державному бюджеті на 2018 рік на закупівлю житла для цієї категорії населення початково було виділено 25 млн грн, а після першого півріччя суму видатків було збільшено до 41,7 млн грн.

"Як результат - у 2018 році 54 учасника АТО з числа внутрішньо переміщених осіб змогли купити собі житло та розпочати нове життя", - зазначив він.



Максим Бурбак повідомив, що зараз в Україні зареєстровано майже 3,5 тис учасників АТО-ВПО. З них на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування на першочергове отримання житла – 1700 людей.

"Ми об'їхали всю Україну, поговорили з головами ОДА, зустрічалися з органами місцевого самоврядування для того, щоб вони запускали місцеві програми для закупівлі квартир учасникам АТО-ВПО", - розповів керівник фракції "Народний фронт".

За його словами, в бюджеті на 2019 рік на програму компенсації житла для АТО-ВПО виділено всього лише 25 млн грн: "Цього недостатньо!".


"Мною було ініційовано збільшення фінансування по цій програмі на суму 200 млн грн. Розумію, що бюджет повинен бути збалансований, розумію, що є інші видатки, які треба передбачити в бюджеті. Але я переконаний, що цією каденцією парламенту ми повинні вирішити питання забезпечення житлом учасників АТО-ВПО. Це наш з вами обов’язок -  цього парламенту і цього уряду. Дати цим людям новий стимул до життя в Україні", - наголосив Максим Бурбак.


"Тому ми звертаємось до уряду переглянути суму за результатами першого півріччя і збільшити фінансування на потреби АТО-ВПО - 200 млн грн. Ми повинні платити борги нашим захисникам України", - резюмував керівник фракції "Народний фронт".

 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх