Кременчуцька «Батьківщина» звітує про роботу

6.02.2019, 16:00 Переглядів: 1 562

 

Депутати фракції ВО «Батьківщина» підвели підсумки роботи у 2018 році.

Не зважаючи на меншість у залі міської ради (4 депутати), батьківщинівці активно відстоювали ідею зниження цін на газ та опалення, піднімали питання екологічної ситуації у місті, ремонту доріг та мосту, виступали з ініціативою звільнити пенсіонерів від сплати за комунальні послуги.


Найгучніші питання, які порушували депутати «Батьківщини» в залі міської ради, були і залишаються актуальними для кременчужан. Саме фракція «Батьківщина» на чолі з Олександром Головачем постійно вимагає скасування росту тарифів на газ. Депутати «Батьківщини» звернулися до всіх депутатів міської ради прийняти негайне звернення до президента України і провели мітинг, але інші фракції ініціативу одразу не підтримали. Лише через два місяці, коли мешканці міста отримали платіжки, кременчуцькі депутати наважилися підтримати «Батьківщину» і проголосували за звернення до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення.


 

Інше гучне питання, яке до цього часу лишається відкритим, це забруднення повітря підприємствами північного промвузла та сморід у місті. З 2016 року на сесію міської ради фракцією «Батьківщина» виносилися проекти рішень щодо перевірки підприємств, встановлення нових систем очищення промислових викидів. В результаті депутатам «Батьківщини» вдалося переконати колег підтримати звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції Центрального округу, Генеральної прокуратури України та власників ПрАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» щодо вирішення питання забруднення повітря та порушення екологічних норм в м. Кременчуці.


 

Депутати «Батьківщини» постійно вимагають від міської влади навести лад у роботі комунального господарства та тримають на контролі питання ремонту доріг і мостів. Влітку з проїжджої частини Крюківського мосту був знятий верхній шар асфальту. Проте, довгий час ремонтні роботи асфальтобетонного покриття затягувалися. Батьківщина вимагала негайно провести ремонт проїжджої частини Крюківського мосту та покарати винних у затягуванні ремонту, звільнити з посади директора Департаменту житлово-комунального господарства, як відповідального за виконання дорожніх робіт у місті.


Транспортні питання стосувалися не лише мосту. Після особистого втручання заступника голови Полтавської обласної ради Євгена Холода протягом 10 днів було повністю відновлено дорожнє покриття по вулиці Вовка в с. Нова Знам’янка. До того часу дорога була у жахливому стані, звернення місцевих мешканців до районної і обласної рад ігнорувалися не один рік.


Депутат кременчуцької фракції «Батьківщина» Віталій Таценюк пропонував удосконалити маршрути громадського транспорту, провести повну перевірку автозаправних станцій, особливо тих, де є послуга заправки скрапленим газом, провести інвентаризацію всіх АЗС міста. Гучними ініціативами Таценюка були пропозиції звільнити пенсіонерів віком від 70 років від сплати за комунальні послуги та зобов’язати власників кар’єрів сплачувати кошти у спеціальний фонд. Кошти фонду депутат запропонував надавати матерям з новонародженими дітьми.


 

Також, у вересні 2018 року за підтримки депутата Полтавської обласної ради від ВО «Батьківщина» Євгенія Холода було відкрито офіс Центру захисту кременчужан, діяльність якого спрямована на надання консультативної та первинної юридичної допомоги громадянам у вирішення різних проблемних питань. Окрім того, на базі Центру захисту проводяться безкоштовні курси «Цифрова грамотність» для людей, які не вміють користуватися комп’ютером та бажають навчитись.


 

З вересня 2018 року спільними зусиллями депутатів фракції «Батьківщина» та Центру захисту кременчужан було вирішено більше 300 колективних та індивідуальних звернень з різних проблемних питань, серед них:


- вирішено питання відновлення водопостачання до будинків № 70, 72, 74 по вулиці Київській, де внаслідок пориву водогону вимкнули воду. Окрім того, розглядається питання щодо будівництва у 2019 році обвідної гілки водопроводу для даних будинків.

- вирішено питання впорядкування дитячого майданчику біля житлового будинку № 59 по вулиці Київській. Дитячий майданчик був засипаний «гранвідсівом», який є шкідливим для дітей. За сприяння депутатів фракції «Батьківщина» покриття дитячого майданчика змінено і його територію засипано піском.

- вирішено питання ремонту та прийняття на обслуговування приладу обліку теплової енергії житлового будинку № 3 по вулиці Ватутіна. Мешканці будинку за власні кошти встановили лічильник обліку теплової енергії. Протягом тривалого часу КП «Теплоенерго» повірку лічильника, його ремонт або заміну не здійснювали. За сприяння депутатів фракції «Батьківщина» спеціалістами КП «Теплоенерго» прилад обліку було перевірено, відремонтовано та повернуто в експлуатацію.


 

Депутати фракції «Батьківщина» беруть активну участь у громадському житті міста, постійно приймають участь у загальноміських заходах та акціях. У 2019 році депутати Кременчуцької міської ради від фракції «Батьківщина» продовжують захищати та відстоювати інтереси мешканців міста Кременчука.


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх