Сьогодні розпочалася реєстрація на ЗНО-2019

5.02.2019, 07:02 Переглядів: 1 938

 

Зареєструватися можна буде до 25 березня

З 5 лютого по 25 березня 2019 року триватиме реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Про це йдеться на сайті Українського центру якості освіти.


Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 18 березня 2019 року.

Щоб успішно зареєструватися для участі в ЗНО-2019, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до регіонального центру.


Реєстраційну картку необхідно сформувати за допомогою спеціального сервісу «Зареєструватися». Одним з перших кроків є обрання категорії особи.


Є кілька категорій:

  • Якщо у 2019 році особа завершує навчання в закладі загальної середньої освіти (школа, гімназія, ліцей тощо) – варто обирати категорію «Випускник закладів загальної середньої освіти 2019 року»;
  • Якщо учень (студентом, слухачем) закладу професійної (професійно-технічної) освіти здобуває в поточному році повну загальну середню освіту, – його категорія «Учень (слухач) закладів професійної (професійно-технічної) освіти»;
  • Якщо студент закладу вищої освіти (коледж) здобуває в поточному році повну загальну середню освіту, – його категорія «Студент закладу вищої освіти».
  • Якщо особа має атестат (здобула повну загальну середню освіту в попередні роки), незалежно від того, де навчається зараз (чи продовжуєте навчатися), – її категорія «Випускник минулих років».
  • Якщо особа навчаєтьсь у закордонному закладі освіти та здобуває в поточному році повну загальну середню освіту, – її категорія «Випускник, який здобуде в 2019 році повну загальну середню освіту в закордонному закладі освіти».


Як перевірити, чи опрацювали реєстраційні документи

Після того, як абітурієнт надіслав пакет документів для реєстрації до регіонального центру, є можливість за допомогою сервісу «Стан опрацювання документів» перевірити, на якому етапі опрацювання перебувають документи. Для цього необхідно увести номер реєстраційної картки до сервісу.


Зазначають, що реєстраційні документи в регіональних центрах опрацьовуються по мірі надходження. Обробка реєстраційних документів має тривати не довше 10 робочих днів із моменту їхнього надходження до регіонального центру.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: testportal.gov.ua
Теги: ЗНО-2019 ЗНО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх