В Україні хочуть заборонити тестувати косметику на тваринах

18.01.2019, 07:05 Переглядів: 2 615 Коментарів: 1

 

Крім того, розширять перелік інгредієнтів, які не дозволено додавати в косметичну продукцію

Кабмін опублікував для громадських обговорень документ «Про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію». На сайті Міністерства охорони здоров’я України розповіли про основні зміни, що прописані у відповідному проекті постанови.


Повідомляють, що новий технічний регламент на косметичну продукцію розроблений на основі Регламенту Європейського Союзу №1223/2009. Відповідно до цього, в Україні хочуть розширити перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів. Наразі у списку 400 найменувань, якщо зміни ухвалять, буде 1328. Також проект постанови передбачає використання лише дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів.


У МОЗ вважають, що законодавчі переміни допоможуть українцям користуватися якісною та безпечною косметичною продукцією. До того ж, українські виробники косметичної продукції в середньостроковій перспективі зможуть експортувати свою продукцію до країн ЄС, а іноземні виробники - розміщувати свої виробництва на території України.


Ще одна зміна відноситься до заборони тестувати косметику на тваринах. Це допоможе іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу.


МОЗ України планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції. Це рішення зумовлено тим, що в Україні на сьогодні відсутні затверджені методології альтернативних випробувань безпеки косметики.


Кожен може запропонувати пропозиції та зауваження до проекту постанови. Їх варто надсилати до Міністерства охорони здоров’я України протягом місяця у письмовому та/або електронному вигляді за адресою:

  • 01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7;
  • e-mail: ivanzadvornykh@gmail.com, Задворних Іван Сергійович, тел.: (044) 200-06-69;
  • e-mail: pharm.moz@gmail.com, Міщенко Ольга Володимирівна, тел.: (044) 200-06-68.
Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: brovary.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
18 січня 2019 09:14

эт правильно лучше тестировать на нас.


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх