Вчителі початкових класів Кременчука мають можливість збільшити власну зарплатню на 20%

17.01.2019, 10:00 Переглядів: 5 305 Коментарів: 1

Почалася реєстрація на сертифікацію педагогічних працівників. Для вчителів, що успішно пройдуть відповідну процедуру, передбачають щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу

15 січня 2019 року розпочалася реєстрація для участі у сертифікації педагогічних працівників. Про це стало відомо із сайту Міністерства освіти та науки України.


Участь у сертифікації має добровільний характер. Оскільки цього року проект є пілотним, то взяти участь можуть до 1 тис вчителів по всій Україні. Крім того, в цьому році пройти сертифікацію можуть учителі початкових класів, які мають стаж роботи на відповідній посаді не менше двох років.


– Щоб долучитися до пілоту могли педагоги з усіх регіонів, ми попередньо визначили максимальний обсяг заяв, які можуть бути подані від кожної з областей. Він розрахований на пропорційних засадах – залежно від кількості вчителів початкових класів», - зазначила Міністнрка освіти і науки Лілія Гриневич.


Відповідно до наказу МОН, з Полтавської області зареєструватися на сертифікацію можуть лише 35 вчителів.


 


Згідно з даними Українського центру якості освіти, станом на 16 січня 11 вчителів з Полтавщини сформували реєстраційні картки.


Реєстрація триватиме до 1 лютого 2019 року включно.


Для тих вчителів, які успішно пройдуть сертифікацію, передбачається щомісячна доплата в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховуватиметься як проходження чергової (позачергової) атестації з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої категорії.


Про перелік документів, які необхідні для реєстрації, та інші деталі проекту можна дізнатися тут.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: mon.gov.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 031
17 січня 2019 11:05

Хоча б щось... Бо не хочуть йти молоді спеціалісти (вчителі початкових і не тільки) в школу . Наприклад зарплата на гуртках (різноманітних) розвитку дитині виходить майже в 1,5-2 рази більша вчителя початкових класів, крім того є більше  можливістей додатково підробляти в вільний час .


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх