Невдовзі кременчужанки матимуть змогу безкоштовно обстежитися на наявність онкології

2.01.2019, 18:01 Переглядів: 6 732 Коментарів: 5

 

У пологовий будинок придбали нове обладнання: мамограф та лапароскоп. Перший використовують для діагностики онкозахворювань у жінок, другим роблять операції без розрізів

Сьогодні, 2 січня, під час вручення сертифікатів «першим» кременчужанам 2019-го року, міська влада розповіла про нові пристрої для пологового будинку. За інформацією міського голови Віталія Малецького, найближчим часом у Кременчуцькому перинатальному центрі II рівня запрацює пристрій для діагностики онкологічних захворювань у жінок – мамограф.


Поки мамограф не функціонує, тому що зараз відбувається ліцензування.  Лікарня подала документи для проходження відповідного процесу в кінці грудня 2018 року. Орієнтовану дату, коли пройдуть ліцензування, не назвали. Та за словами мера Віталія Малецького, в тестовому режимі мамограф почне працювати з наступного тижня.


Мамограф коштує 3 мільйони 200 тисяч гривень.


За словами директора перинатального центру Радомира Сербіна, це перший комунальний мамограф. До цього відповідний пристрій був лише в приватних клініках, де скористатися ним була можливість лише за кошти. Тепер кременчужанки матимуть змогу обстежитися безкоштовно.


 


Аби послуга була безкоштовною, жінка має отримати направлення від сімейного лікаря або гінеколога за місцем проживання.

Головний лікар окреслив процедуру, яку може пройти пацієнтка. Отже, кременчужанка робить мамографію. Потім, за необхідності, звертається за консультацією до спеціалізованого лікаря - мамолога. За додаткової вимоги можна на базі перинатального центру зробити УЗД молочної залози. Після цих процедур жінка зможе отримати комплексний висновок.


– Не потрібно їхати по приватних клініках, шукати лікарів по всьому місту чи їхати в інші міста. Все зроблено на місці, - пояснив Радомир Сербін.


Також лікар порадив жінкам після 40 років перевіряти молочні залози кожного року.


Щодо лапароскопа, то його планують почати використовувати у березні 2019-го року. Згідно з поясненням Радомира Сербіна, за допомогою цього пристрою деякі операції можна буде здійснювати без розрізу черевної порожнини, а обійтися кількома проколами. Лапароскоп допоможе зменшити кількість ускладнень та період післяопераційного перебування.

Фото: Александр Попенко
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

1 088
2 січня 2019 19:04

Как бы там не было, но в данном случае, Респект Городской власти.


21 0
158
2 січня 2019 20:20

Почему в статье не указано название и модель маммографа?


7 1
738
1
3 січня 2019 09:08

 Гарна новина для кременчужанок! спочатку треба до сім. лікаря, щоб дав направлення до гінеколога, а той-, щоб на мамографію. Кілька днів бюрократичної проволочки, зате безкоштовно, що радує! А, чого просто не зайти до пологового будинку і зайняти чергу. Якщо, жінці це не потрібно, ніхто туди просто так не піде! Ну у нас усе, щоб "натужитися" 


8 1
4 363
1
3 січня 2019 10:02

Цитата: Туся
Ну у нас усе, щоб "натужитися" 
ну наконец-то, а то уже переживаю, что мамограф бесплатный появился, а зрады нема!
Цитата: Туся
Якщо, жінці це не потрібно, ніхто туди просто так не піде!
потрібно після 40 усім . Тепер тре порахувати, якщо хоть кожна друга піде-шо там за черга буде....перш за все треба натужувати мозок.


2 4
738
1
3 січня 2019 14:44

 Нашим жінкам не має коли бігати по лікарям! Туди вже звертаються, як вже добряче "припече".   Після 40 потрібно усим. Як би можновладні мужі так переймалися жіночим здоров,ям, то пенсію в 60  років би не зробили. А, то ж отакі, як zzzzzzzzzzzzz , сидять в кабінетах,напружують мізки і вигадують різну охінею.


6 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх