«Вже була готова «цукерка», залишилося лише з’їсти у 8 раунді»: Сергій Радченко розповів, чому, попри очікуваний результат, поляк Адам Бальскі зміг перемогти

31.12.2018, 17:07 Переглядів: 4 185

  

Чому результат бою з поляком залежав не лише від кременчужанина та коли боксер зійдеться у поєдинку з Усиком розповів у інтерв’ю Сергій Радченко

22 грудня кременчуцький боксер Сергій Радченко зійшовся у бою з поляком Адамом Бальскі. Згідно з рішенням суддів, попри нокдаун у виконанні Радченка, кременчужанин програв. В інтерв’ю «Кременчуцькому Телеграфу» Сергій Радченко розповів, чому поєдинок закінчився таким чином та чому подібна ситуація трапляється з багатьма боксерами.



- Сергію, розкажи, як проходила підготовка до бою? Чи завчасно ти знав, коли відбудеться бій?


- Бій в моїх планах з’явився за три тижні. Почалися переговори, надійшла пропозиція. Але було дуже багато розбіжностей з промоутером, тому я думав, що бій у Польщі зірветься. Планував, що будемо готуватися до бою, що задумувався на 15 грудня в Києві, коли свій титул Чемпіона світу захищав Артем Далакян. Нам було байдуже, на які дати готуватися. Ще був варіант на 22 грудня у Броварах. Тоді в головному бої боксував Денис Берінчик. Тобто, у нас було два варіанти. Ми не планували «терміново готуватися». Як ви пам’ятаєте, 23 листопада у нас був бій проти грузина. І оскільки бій був не занадто важкий, ми запланували ще один через місяць. Тому тренування йшло своїм ходом і ми паралельно визначалися, чи то будемо боксувати дома, чи то на виїзді. Звичайно, бою на виїзді віддавали більшу перевагу, адже це цікавіше. І суперник цікавіший, достатньо високо стоїть у світовому рейтингу. І виграти на виїзді набагато цікавіше, ніж боксувати вдома.


 

- Якщо не польський боксер, з ким би ти бився в Україні? Це був би теж Адам Бальскі чи інший боксер?


- Ні, не Адам Бальскі. Зазвичай таких боксерів, як Адам Бальскі, просто так промоутери на чужу територію бояться відпускати. Це ми не боїмося їздити на чужу землю і боксувати там, розуміючи, яким може бути суддівство і відношення. Тому Адама Бальскі навряд би сюди відпустили. Але планувалося, що привезуть боксера за кордону, можливо з Європи: з Польщі чи Німеччини.


- Де ти готувався до бою?


- Там, де і до попереднього бою. Вийшов затяжний один великий збір. Готувався на 23 листопада в Києві в «SpartaBox». Іноді приїжджав до Кременчука. До речі, хотів подякувати Андрію Агеєву, який завжди, коли я приїздив до Кременчука, допомагав у плані тренування. Також дякую Артему Капецю, який завжди запрошував в зал СК "Спурт" на Водоканалі, щоб дати можливість в будь-який час потренуватися і максимально добре підготуватися. Хлопцям велике спасибі.


Загалом основну частину підготовки я проходив у Києві. Після бою 23 листопада я приїхав на тиждень до Кременчука, відпочив кілька днів і почав тут тренуватися, поки точно не визначилися з датами й де я буду боксувати. Одразу поїхав до Києва, де провів кілька тижнів, там у мене була конкретна спаринг-сесія.


Окрему подяку Сергій висловив кременчуцькому психологу Костянтину Слісенку.


- Останнім часом ми з ним працюємо і завдяки цьому в мене кардинально змінився підхід до тренувань. Найважливіше – це психологічний настрой під час моїх боїв. Тому думаю, далі буду продовжувати з ним працювати, - додав боксер.


- Під чиїм керівництвом готувався до бою?


- Як і під час минулого бою головним тренером був наш кременчуцький боксер В’ячеслав Сенченко. У його команді був Євгеній Костенко, який допомагав в підготовчому таборі. Він, до речі, і полетів зі мною на бій. Як вас зустріли в Польщі?


- Чи була можливість прогулятися новорічними вуличками?


- У цьому плані поляки молодці, спасибі їм велике. Вони максимально старалися, щоб ми добре дібралися: зустріли, відвезли в готель. Прогулятися вийшло в день зважування. Була можливість прогулятися по центру міста Радом. Це місто, де ми боксували. Подивилися їх новорічну обстановку, яка на великий подив, набагато гірша, ніж у Кременчуці.


 


- Повернемося до бою. На жаль, під час бою був відсутній головний тренер. З чим це пов’язано і хто допомагав на ринзі цього разу?


- Так, дуже шкода, що так вийшло. Але так склалися обставини, що в SpartaBox» промоушен був запланований теж на 22 грудня у Франції. Там боксував їх спортсмен Андрій Великовський, був титульний бій з французом. Від самого початку Сенченко мав летіти зі мною. Віктор, катмен, також мав летіти з нами. Але озвучили, якщо буде підтвердження, то зі мною полетить помічник, асистент В’ячеслава. Так і вийшло. Вони полетіли у Францію. До речі, вони там виграли технічним нокаутом у 8 раунді. Вітаю їх з цим, молодці, забрали пояс. А я полетів з Костенко та з нашим кременчуцьким спортсменом ММА Юрієм Данилейко. Він був в роді катмена. Напередодні Юрію провели курс молодого бійця. Розповіли, які ліки повинні бути в кутку рингу, куди що прикладати, де мазати вазеліном. Задача катмена зробити тейпування на руки й під час бою слідкувати, щоб, наприклад, максимально прибрати розсічення чи гематому. У зв’язку з цим підготували тейпи у Києві й прилетіли в Польщу з готовими тейпами.


 

- Ти провів непоганий бій. У 8 раунді відправив суперника в нокдаун. Чого не вистачило для перемоги?


- Так, сумно згадувати, там бій не вдалося зробити до кінця те що хотілося. Поки до кінця не можу зробити оцінку, адже не бачив бій з боку. Судячи зі слів поляків, менеджерів і промоутерів деяких боксерів, мені стало зрозуміло, що бій був за мною. Зараз розумію, що треба було ще більше працювати. Тоді б можливо цей нокдаун стався ще раніше і до кінця бою Адам Бальскі не достояв.


 


- Щодо суддівства, така тенденція спостерігається не вперше. Завжди така ситуація з нашими спортсменами в Польщі?


- З приводу суддівства я мовчу. Це не пов’язано з Польщею. Багато вболівальників, дякую їм за це, залишали такі коментарі типу «куди дивляться судді, хай передивляюся бій». Особливо, коли був прямий ефір в Інстаграмі, було дуже багато обурень. Насправді зараз вже не варто обурюватися, але так скрізь. І в Україні було таке, що привозили хлопців, які вигравали у наших і віддавали в кращому випадку нічию або нахабно перемогу. Були такі випадки, коли під час нокдауну спортсмен падає. Рефері робить вигляд, що він послизнувся, тягне час, щоб боксер відновився, і вони продовжують бій, не рахуючи це нокдауном. Адже нокдаун – це програний раунд, завдяки якому можна отримати 2 бали. Тому скрізь таке суддівство.


Чому це відбувається? Тому що промоутери розкручують своїх боксерів, вони вкладають гроші й відповідно, піднімають їх по у рейтингу. І коли їх боксер програє, то технічно «відкочується» назад. Виходить, що пророблена робота, витрачені гроші, все дарма. Тому йдуть на такі не зовсім хороші моменти й судять, як їм треба. Я вже на суддівство не ображаюся і коли б’юся на виїзді, то розумію, що ніхто просто так перемогу не віддасть. Звичайно були інші ситуації, коли давали перемогу. Але це треба з кулака на кулак бити суперника протягом всіх раундів, а це дуже складно. З Адамом Бальскі було трохи образливо, адже він вже «все»... вже була готова цукерка, залишилося лише з’їсти у 8 раунді. Як він вистояв - не знаю. Навіть поляки дивувались «як він вистояв?». Але для себе я зробив висновки, що треба ще більше тренуватися, працювати так, щоб суперник не «плавати» по рингу, а лише міг повзати. Як би це жорстоко не звучало, але лише так можна вигравати бої на виїзді.


 

- Після бою ти сказав польським журналістам, що прагнеш реваншу з Кшиштофом Гловацьким


- Так, дуже хотілося б провести матч-реванш, тому що в тому бої все було неоднозначно і хотілося б підготуватися до цього бою і боксувати. Адаму Бальскі також сказав, що із задоволенням провів би матч-реванш. Але я більш ніж впевнений, що ці бої навряд чи вийде провести. З Адамом Бальскі так точно ні, думаю, вони не ризикнуть запросити знову. А з Кшиштофом Гловацьким через фінансові питання бій може не відбутися. Хоча все може бути.


- Ти у своїй ваговій категорії входиш до четвірки найкращих боксерів України. Чи є в  планах провести бій з Усиком? Ти з ним проводив спаринги, допомагаючи готуватися до бою, знаєш його з середини. Чи хочеш зустрітися з ним на ринзі?


- Відповім так: не важливо, хто це буде, Саша Усик чи інший боксер. Взагалі цікаво проводити бої з сильними боксерами. Як всі помітили, я завжди готовий на виїзд, і з тим же Кшиштофом Гловацьким, коли мені зателефонували за два днів до бою, я зібрав речі та поїхав, незалежно від того, який він боксер і в якому статусі. Тому я за будь-який хороший бій.


Із Сашою Усиком також було б цікаво. Можливо українцям було б особливо цікаво. Але на сьогодні Саша Усик абсолютний чемпіон світу у нашій ваговій категорії й проводить бої з чемпіонами світу та з іменитими боксерами. У нього є амбіції перейти в суперважку вагу та битися з чемпіонами в цій категорії. Тому для того, щоб провести бій з ним, мені треба або наговорити щось, щоб спровокувати. Але це не мій формат гидоту людям казати. Тому цей варіант відпадає. Залишається варіант, що ми проводимо з командою заплановані бої, підіймаємося в рейтингу й у випадку, якщо Саша не перейде в суперважку вагову категорію та я буду в рейтингах в топ 10, тоді це більш реально відбоксувати з ним за якийсь з титулів.


- Скоро Новий рік. Що побажаєш кременчужанам?


- Кременчужнам я хочу сказати величезне спасибі за підтримку в моїх боях. Найважливіший момент, це підтримка завжди звучить в незалежності від результату двобою. Це дуже приємно, дає додаткову мотивацію, хочеться ще більше робити так, щоб вас радувати. Взагалі Кременчук хочу привітати з Новим роком та з різдвяними святами. Побажати добробуту в наших родинах, здоров’я і щоб всі мрії у новому році здійснилися.

Автор: Альона Душенко, Євгенія Каблучка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх