Скелелази брати Пічки підкорили Харків

10.12.2018, 07:35 Переглядів: 2 634

 

Змагання стали завершальними у цьому році

Завершальний етап змагань серед молодих спортсменів року, що минає відбувся з 22 по 25 листопада у Харкові. Відкритий чемпіонат Харківської області серед юніорів, юніорок юнаків і дівчат зібрав найсильніших спортсменів, які змагалися на швидкість, болдерінг (важкість). 


Чемпіонат проходив у 2 етапи: 23 листопада на базі спортивного комплексу ХФТІ проходили змагання на швидкість, та на важкість для молодших груп. 24 та 25 листопада - болдерінг для вікової групи від 2008 року і старше в центрі скелелазіння «МуравейНик». 


У змаганнях взяли участь спортсмени з Дніпропетровської, Харківської, Кропивницької (раніше Кіровоградської), Донецької, Луганської, Київської, Полтавської, Одеської, Хмельницької, Житомирської областей та міста Києва.


У дисципліні швидкості Демид Пічка в групі 2010-2009 завоював 1 місце, в групі 2007-2008 Ігор Пічка також здобув золото.


В дисципліні та важкість для вікових груп 2009 й молодше проходив у 2 етапи: кваліфікація та фінал на базі спортивного комплексу ХФТІ. У кваліфікації пропонувалося 5 трас різного рівня складності з верхньою страховкою. Для фіналу підготували 2 траси.


На кваліфікаційному етапі змагань з болдерінгу в центрі скелелазіння «МуравейНик» для спортсменів вікових груп 2008 й старше підготували 10 трас різної складності, переважно на рельєфах. Для фіналів підготували 3 траси.


За підсумками змагань за складністю Пічка Демид в групі 2010-2009 зайняв 2 місце, а в болдері Пічка Ігор в групі 2008-2007 зайняв 5 місце.


Через тиждень в Києві на базі ЦАО «Гіперіон» пройшло закриття сезону в лазінні на важкість. Дитячий скелелазний фестиваль «Junior Climbing Jam - 2018» зібрав юних скелелазів з усієї України. Для кваліфікації підготували по 10 трас різної складності, з верхньою страховкою, для кожної вікової групи. Для фіналу змагань підготували по 1 трасі, з фіксацією часу.


За результатами дитячого скелелазного фестивалю «Junior Climbing Jam - 2018» Демид Пічка в групі 2010-2009 зайняв 2 місце, в групі 2007-2008 Ігор Пічка завоював 1 місце.


Спортсменів підготував тренер Шалагин Михайлом.


Лазіння на важкість - це один з найбільш поширених видів скелелазіння, який користується більшою популярністю, ніж лазіння на швидкість і болдерінг. Метою лазіння на важкість є досягнення вершини або TOP (фінальної зачепи). Для важкості має значення рельєф, величина і форма зачіп, крутизна схилу. Тому для підготовки до лазіння на важкість необхідний стенд (переважно це стенди з висотою від 10 м до 14 м), який моделює різні кути нахилу площин, структурні форми й нависання. Так само не варто забувати про різноманітність трас, і їх модифікацію.


У скелелазіння важливими якостями є витривалість, хороша техніка, вміння концентруватися і швидко приймати рішення, зібраність і організованість, сила, гнучкість і пластику. Труднощі, в порівнянні з іншими видами, вимагає сили волі, максимум тактичної й технічної грамотності, хорошої фізичної підготовки. Тому лазіння на важкість - це те, що дозволить вам повною мірою відчути радість подолання і незрівнянний смак перемоги.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Таня Пічка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх