Писати великими буквами й правду: продукти маркуватимуть по–новому

10.12.2018, 09:33 Переглядів: 3 674

 

За такими ж правилами штампують етикетки в Європі

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №8450 «Про інформацію для споживачів харчових продуктів». За відповідне рішення проголосував 231 народний депутат.


Законопроектом вводиться заборона на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.


Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках читабельними.


Також визначається, що обов'язкова інформація про харчові продукти не повинна ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.


Документ передбачає, що на упаковці продуктів має бути розміщена інформація про харчові домішки, допоміжні речовини, а також продукти, які можуть спричиняти алергічні реакції. Також має бути надана інформація, чи піддавався продукт розморожуванню.


Окрім того, інформація про продукт на упаковці має бути читабельною, не повинна ховатися або спотворюватися іншими текстами або малюнками. Інформація про алергени має бути виділена шрифтом, стилем або кольором у переліку інгредієнтів. Інформація про продукти та їхній склад має бути вказана державною мовою. Продуктам заборонено приписувати лікувальні властивості.


Також мають бути запроваджені однакові вимоги інформування про продукти, які продають дистанційно. Окрім того, на упаковці продуктів має бути зазначена інформація про використані рафінованої олії або жирів рослинного походження. Законопроект був розроблений для приведення українського законодавства у відповідність до положень регламенту Євросоюзу про надання споживачам інформації про харчові продукти.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх