Любителів Путіна й «Руського мира» затримали на Полтавщині

8.12.2018, 22:32 Переглядів: 6 273

 

На замовлення кураторів з Російської Федерації вони готували та поширювали друковані матеріали

Служба безпеки України викрила одну з громадських організацій за антиукраїнську діяльність, яка поширювала "Руський мир" на Полтавщині. За інформацією прес-служби СБУ, 7 грудня, Управління СБУ в Полтавській області провела обшук у групи представників проросійських громадсько-політичних структур, в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 КК України ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України")


Оперативники спецслужб встановили осіб з-поміж мешканців Полтави, які сповідуючи відверті проросійські погляди. На замовлення кураторів з Російської Федерації вони готували та поширювали друковані матеріали, які мали на меті сформувати вигідну країні-агресору думку. В такий спосіб вони вносили дестабілізацію у суспільно-політичну ситуацію як на території регіону, так в і державі загалом, оскільки значна частина з виготовлених примірників друкованої продукції направлялась в інші регіони нашої держави.


За вказану деструктивну діяльність, фігуранти отримували грошову винагороду від російських спонсорів, а керівник т.зв. Правління Всеукраїнського союзу громадських організацій «Об’єднання організацій співвітчизників «Русское содружество», Сергій Проваторов, отримав у листопаді державну нагороду РФ «медаль Пушкіна» від президента РФ Володимира Путіна.


В ході проведення санкціонованих обшуків, вилучили примірники друкованої продукції, символіку країни агресора, яка заборонена на території України, а також комп’ютерну техніку.



Російські сайти одразу зреагували назвавши обшуки - "полюванням на відьом". Обшуки відбулися саме в день народження так званого голови «Русского содружества», Проваторов якраз за святкував за столом зі своїми знайомими, коли до них нагрянули з обшуком. 


Також обшуки провели в історика Юрія Погоди і в глави Російської громади Полтавщини Віктора Шестакова.


Погода - один з найвизначніших фахівців з історії Полтавської битви, періоду гетьманування Івана Мазепи. Також в нульових роках він написав двотомник з історії полтавської міліції.


Поет й історик Віктор Шестаков - керівник Російської общини Полтавщини. У 1990-ті роки він був відомий як лідер томської рок-групи "Дети обруба". 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Управління СБУ в Полтавській області
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх