Бібліотека поповнилася книжками від небайдужих кременчужан. Навіть раритет принесли!

9.12.2018, 09:05 Переглядів: 2 208

 

Під час акції #ЩедрийВівторок центральна бібліотека ім. Горького поповнила свій асортимент на 118 книжок.

У цьому році Україна офіційно долучилася до всесвітнього благодійного руху #GivingTuesday. Його суть полягає в тому, що мільйони людей по всій земній кулі у вівторок, після Дня подяки, роблять добрі справи і не соромляться ділитися цим в соціальних мережах, таким чином закликаючи інших. Цього року проведення акції випало на 27 листопада.


В межах ініціативи Щедрого Вівторка Українська бібліотечна асоціація оголосила Всеукраїнську акцію дарування книг для бібліотек України.

Ми задали кілька питань Манжеліївській Наталії - провідному бібліотекарю відділу абонементу центральної бібліотеки ім. Горького.


– Чи саме у вівторок почалась ця акція?

– В нашій бібліотеці це почалось, мабуть, з неділі. Ми відкрились і жіночка одразу подарувала нам 6 книжечок. А так нам їй постійно дарують. Навіть у понеділок, 3 грудня, зранку стоять 3 стовпчики книжок, ми їх ще не встигли розібрати. Також молодий хлопець приходив, питав як можна подарувати. Дарують всяку літературу, ось вам можу показати книжечку 39-го року видання. В нас такі книжки окремо стоять, ми пишаємось тим, що вони в нас є, це ж раритет. Є в нас і ще старіші, а ця просто під руку потрапила.


 


– Ваша бібліотека отримала 118 нових книжок. Яка кількість людей зробила цей внесок?

– У Щедрий Вівторок мабуть близько десяти. Так кількість назвати важко, але є зошит, куди ми їх записуємо. Є ще такі люди, які просто дарують, прізвище та ім’я для зошита не кажуть. От наприклад, була у нас така ситуація, не під час акції: ми відкрились, а у нас в коридорчику стоїть пакет з книжками, і на ньому написано "подарунки для бібліотеки".


– Чим посприяла міська влада?

– Цього року міська влада допомогла тим, що виділила на всі бібліотеки дорослої системи 92 тис грн. На ці гроші куплено близько тисячі книжок. Організували це так, що кожна бібліотека обирає саме ті книжки, які потрібні її читачам. От в нас є картотека: ми записуємо, що вони хочуть прочитати, чого в нас немає, і ми докуповуємо.


– Книжки яких ще жанрів вам подарували саме у Щедрий Вівторок?

– Нам подарували світові бестселери у перекладі українською мовою. Це зараз дуже популярно. Одна з таких книг - це Ден Браун "Янголи і демони".


– Тобто зараз читача цікавить саме українська мова?

– Так, так. Особливо молодого читача.

Автор: Артем Кузьменко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх