Мешканці 5-поверхівки на Першому Занасипі кілька років «ловлять» у миски воду, що тече зі стелі

7.12.2018, 18:02 Переглядів: 3 693

 

Проблема почала «розтікатися» на сусідні квартири

До «Телеграфа» зі скаргою звернулася мешканка багатоповерхівки за адресою вулиця Велика Набережна, 15. Антоніна Дерев’янко розповіла, що з початку грудня в її квартирі зі стелі капає вода, і цю проблему ніхто не вирішує.  


Кременчужанка проживає на четвертому поверсі. За її словами, на початку грудня зі стелі дитячої кімнати почала капати вода. Сьогодні вночі Антоніна вилила півмиски, що натекла з учорашнього вечора.  


 

Одразу, коли почала затікати вода, зіпсувалася й електропроводка. Тож у дитячій кімнаті тепер немає світла. 


Антоніна розповіла, що чотири рази телефонувала в «Місто для людей». Першу заявку залишила 1 чи 2 грудня. Після другої або третьої скарги прийшла представниця «Міста для людей», сфотографувала підтікання, ніяких актів не складала.


Вчора Антоніна зателефонувала на «аварійку» і сказала, що потрібен акт на затоплення.


- Прийшов слюсар, в квартиру навіть не зайшов. Сказав, що я нічого не знаю, в мене немає ніяких паперів, хочете завтра йдіть до керівництва. А я не можу піти, в мене маленька дитина, - поділилася Антоніна.


Після цих слів слюсар пішов на дах. Сказав, що всі стоки чисті. На цьому його візит закінчився.


З 2016-го року воюю…

У квартирі Любов Петрулько, сусідки Антоніни, вода тече з 2016-го року. У неї на 4 поверсі порижіли шпалери на стелі в коридорі та туалеті, частково в усіх кімнатах.


З 27 листопада, за словами Любові, почало текти «конкретно». З дверної рами почала капати вода. Через це рама розбухла від води, тож зачинити двері з коридору до кімнати вже немає можливості.


 


Жінка розводить руками та запитує, хто буде відшкодовувати всі збитки? Судитися коштів немає, і що робити – не знає. З 2016-го року регулярно скаржиться в «Місто для людей», але проблему ніхто не вирішує.


 


Жінка висунула версію, що такою бездіяльністю хочуть покарати її сусіда-боржника з 5 поверху. Буцімто таким чином хочуть змусити чоловіка погасити борг.


Почало текти до появи заборгованості

Дмитро Аносов, мешканець квартири на 5 поверсі, розповів, що стеля почала текти 4-5 років тому. До появи боргів. За його словами, весною підтікає періодично, а взимку – постійно.


Чоловік каже, що скаржився з цього приводу, але коли саме не уточнив.


 


Що говорять в «Місті для людей»

Заступник директора управляючої компанії «Місто для людей» Володимир Кургаєв повідомив, що ремонт даху цього будинку стоїть в плані. Відремонтувати вчасно не встигли, бо підвела погода.


На запитання, чому ремонт не здійснили раніше, адже скаржаться мінімум два роки, Володимир Павлович відповів, що таких дахів у них багато було, близько 130. Тому відремонтувати усі за сприятливих погодних умов не встигли.


Наразі єдиний варіант – це розчищати сніг з даху. Володимир Кургаєв пояснив, що проводити ремонтні роботи можна буде лише при температурі повітря +7 та відсутності опадів протягом кількох днів.



Додано


Заступник директора управляючої компанії «Місто для людей» Володимир Кургаєв пояснив причину, чому в будинку тече. За його словами, будинок №15 за адресою Велика Набережна панельний, тобто складається з блоків. На 5 поверсі між сполученням кімнат є шви. Шви мають властивість розширюватися і звужуватися, тому можуть з’являтися тріщини. І вони можуть бути невидимими, працівники «МДЛ» перевіряли.


Також Володимир Кургаєв додав, що у 2018 році на цьому будинку відремонтували 60 квадратних метрів даху. Тоді під час перевірки виявили протікання й усунули його.


Щодо числа, коли звернулися мешканці в «Місто для людей», то Володимир Павлович зазначив, що офіційно це зробили 6 грудня 2018 року. Після скарги працівники одразу прибули на місце. 7 грудня «Місто для людей» також працювало над усуненням проблеми цього будинку.


Фото: Олександр Попенко
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Олександр Попенко Відео: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх