Через неадекватні комунальні тарифи українці опинилися за межею бідності

16.11.2018, 16:00 Переглядів: 3 023

 

Одним із найболючіших питань для українців сьогодні є підвищення ціни на газ. Люди з острахом чекають на нарахування за комунальні послуги, які їм доведеться сплатити вже цього місяця. Зважаючи на те, що 60% населення країни перебуває за межею бідності, то за таких умов для переважної більшості українців постає питання: як вижити?


В нинішніх українських реаліях підвищення ціни на газ ще більше посилює існуючу неплатоспроможність населення, у зв’язку з чим можемо спостерігати пропорційне зростання заборгованості. Разом із тим, твердження влади щодо можливості компенсації частини коштів на оплату комунальних послуг слід сприймати не більше ніж чергові обіцянки.


Сьогодні партія «Батьківщина» вимагає скасувати рішення про подорожчання газу! Якщо це не зробить чинна влада, то це буде зроблено одразу після президентських виборів. Математичний підрахунок свідчить, що ціна на газ не повинна перевищувати 2700 гривень за тисячу кубометрів. Нагадаємо, що нинішня ціна – 8500 гривень.

Якщо взяти критерій платоспроможності, то саме українські ціни є найвищими в Європі.

Субсидії, про які дуже часто говорять представники влади, є по суті тимчасовою подушкою, яку вже дуже скоро виб’ють з-під ніг. В бюджеті на 2019р. грошей на субсидії заплановано в 1,5 разів менше, ніж на цей рік. Відповідно, кількість отримувачів будуть швидко зменшувати, а борги українців за послуги ЖКГ будуть стрімко зростати.



«Після президентських виборів український газ буде спрямований на потреби громадян, і вони платитимуть за нього вдвічі менше, ніж зараз. Це не популізм і не утопія. Для цього потрібна лише політична воля, адже усі рішення про підвищення ціни можуть бути скасовані президентом», – запевнила Юлія Тимошенко.

«Українського газу повністю вистачає для забезпечення побутових потреб наших громадян, і коштувати він має максимум 90 доларів за тисячу кубометрів», – повідомила лідер «Батьківщини».


Закиди в тому, що ціни на газ зростають через підписаний в 2008 меморандум з МВФ, Тимошенко назвала брехливими. Вона нагадала, що дія меморандуму завершилася з підписанням нової програми співпраці з Фондом. Крім того, за офіційним повідомленням самого Міжнародного валютного фонду, у структурі зовнішнього боргу України жодної копійки, яку б запозичив уряд Тимошенко, з 2012 року немає.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх