На передовій загинув боєць з Полтавщини Юрій Олійник

12.11.2018, 08:43 Переглядів: 4 315

 

У чоловіка залишилося двоє дітей

На передовій у зоні проведення Операції об'єднаних сил загинув боєць з Полтавщини Юрій Олійник. 


- Вчора, 10 листопада, загинув наш бойовий побратим, боєць 12 БТрО (згодом - 12 ОМПБ) Юрій Михайлович Олійник (Юра «Полтава»). Юра вийшов на своє останнє бойове завдання як сапер на Світлодарській дузі. Юрій Народився 1974 року на Полтавщині, Кобеляцький район. Жив у Києві на вулиці Туполєва, Святошинський район. Працював у Києво-Святошинському Дорожно-експлуатаційному управлінні трактористом. Прийшов із третьою хвилею мобілізації, з якою прийшло багато добровольців. Під час війни у 2014-2015 роках служив у 3 взводі 2 роти 12 батальйону, згодом – командиром відділення у 4 роті 12 батальйону. Отримав звання старшини. Був досвідченим бійцем і дуже хорошою людиною. І взводний, і ротний командири характеризують Юру з найкращої сторони. Фанат полювання. Любив хазяйнувати, смачно готував. Залишилося двоє дітей - син і дочка, 1996 і 1998 років народження. 15 листопада мав бути 44-ий день народження Юри. Слава Україні! Героям слава! – написав Володимир Кухар про загиблого добровольця, написав на своїй сторінці в фейсбук журніласт Володимир Кухар.


Командир бригади Руслан Татусь на брифінгу повідомив, що у суботу, 10 листопада, під час проведення заходів із недопущення проникнення ДРГ противника в проміжки між спостережними постами на Світлодарському напрямку від вибухового пристрою загинули старший сержант 72-ї окремої механізованої бригади Роман Селіхов (позивний Гера), 1976 року народження, а також сапер 12-го окремого мотопіхотного батальйону «Київ» 72-ї окремої механізованої бригади Юрій Олійник (1974 р.н.). Противник постійно намагається пробратись вглиб і наблизитись до наших позицій.


– Діяльність снайперської пари було помічено напередодні вночі поблизу однієї з позицій бойової охорони, недалеко від населеного пункту Луганське. Вогнем чергових вогневих засобів її діяльність вдалося припинити. Шкоди вогонь снайперської пари противника не завдав, проте для подальшого убезпечення виконання бойових завдань бойовою охороною, мною було прийнято рішення про прочісування цього району попереду наших позицій, – сказав Руслан Татусь.


Як говорить Татусь, командир групи та особовий склад мали бойовий досвід та відповідну підготовку. Їхній вихід забезпечувався вогнем батальйону, що обороняється, та вогневими засобами бригади. З групою прочісування було встановлено стійкий зв'язок. Під час висування групою було виявлено дві міни-пастки, які окупанти встановили на розтяжку. Вони, імовірно, призначалися для прикриття позиції снайпера. 
Але, під час подальшого просування, на відстані близько 700 метрів від наших позицій, противник привів у дію радіокерований фугас. Як наслідок, Юрій Олійник та Роман Селіхов загинули на місці, ще два бійці групи зазнали поранень. Резервна група в найкоротші терміни прибула на місце. Загиблих та поранених було оперативно евакуйовано. Інженерний підрозділ під прикриттям вогневої групи знешкодив виявлені вибухові пристрої та здійснив необхідні заходи щодо закриття цього району. 


– Старшина Юрій Олійник та старший сержант Роман Селіхов до останнього виконали свій обов’язок. На виконання вкрай складного та небезпечного завдання пішли особисто, щоб не наражати на небезпеку своїх підлеглих. Їхній вчинок завжди буде прикладом непохитної мужності та героїзму. Всі бійці групи представлені командуванням Об’єднаних сил до державних нагород. Юрій Олійник та Роман Селіхов – посмертно, – розповів комбриг.

 

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх