У Кременчуцький колонії відбувся турнір із футболу

5.11.2018, 13:00 Переглядів: 1 824

 

Спорт — гарний спосіб перевиховання проблемних людей, вважає Ілля Кива

У неділю, 4 листопада, у Кременчуцькій виховній колонії пройшов турнір із футболу серед команд вихованців закладу. За перемогу змагалися чотири команди. Турнір проводився за ініціативи президента Всеукраїнської національної Федерації дворового футболу України Іллі Киви та під патронатом Федерації футболу України.


Власне, Кременчук став другим містом, де у вихованій колонії відбувся футбольний турнір. Першим став Київ, ще п’ять етапів змагань мають відбутися у виховних закладах для підлітків у Чернігівській та Запорізькій областях. Щоправда, фінальних змагань серед переможців турнірів не передбачається, зважаючи на закритість самих закладів.


— Всеукраїнська національна Федерація дворового футболу звернулася до нас із пропозицією підтримати цей проект, — зауважує представник ФФУ Юрій Титаренко. — Це дійсно соціальний проект, до якого ми охоче долучилися. Адже футбол — один із найпопулярніших видів спорту. Це здоровий спосіб життя і можливість поліпшити фізичну форму вихованців колоній. З іншого боку — це командна гра, що дозволяє розвивати комунікативні звички, вчить працювати у команді, щоб вихованці увійшли повноцінними громадянами в суспільство після того, як вийду із цієї установи. Турнір має радше фестивальну форму. Бо як раніше говорили, головне — не перемога, а участь. Це якраз той випадок. Переможця визначаємо заради морального стимулу, проте подарунки отримають усі учасники.


Що ж до нинішнього турніру, то участь у ньому взяли чотири команди вихованців колонії, по 5 гравців кожна. Команди зіграли між собою два тайми по 10 хвилин. Переможець визначився у фінальному двобої — кращими стали футболісти команди «Патріот».


Переможців і гравців турніру нагороджував президент Всеукраїнської національної Федерації дворового футболу України Ілля Кива, котрий заради такої місії приїхав до Кременчука. Хлопчакам він дарував футбольні м’ячі. Були також кубки, медалі для переможців, традиційні солодощі. Проте Ілля Кива також пообіцяв привезти футболістам спортивне взуття, побачивши, що частина хлопчаків грала турнір у звичайних черевиках.


 


Безцінним було і саме спілкування дорослих успішних чоловіків із хлопчаками, котрі потрапили у складні життєві умови. До речі, Ілля Кива співпрацює із Кременчуцькою виховною колонією із 2012 року. Тоді тут уперше провели змагання із дворового футболу. І домовилися, аби вихованців закладу декілька разів на тиждень відвідував тренер і проводив заняття з футболу.


— Цих хлопців потрібно не у колонії за колючим дротом ховати, а віддавати у військове училище, — переконаний Ілля Кива. — На жаль, ці діти нікому не потрібні. Держава не бачить цієї проблеми і не хоче розуміти, що тут відбувається перший етап знищення особистості. Бо процесу соціалізації таких дітей не існує, немає програми реабілітації і повернення дітей у суспільство. Хлопчик у 14 років потрапляє сюди, повнолітнім виходить — і не зовсім розуміє, як жити далі. І тоді він потрапляє вже до інших виправних закладів. Насправді це нормальні діти, які дещо активніші, сміливіші, швидші. І цю енергію потрібно направляти у правильне русло.
Відповідаючи на запитання журналістів, Ілля Кива зауважив, що він не стільки прагне охопити виправні заклади футбольними турнірами, як дітей — увагою. Адже саме її бракує цим хлопцям. А будуть це змагання з футболу чи інші форми не так вже й важливо. Головне — увага і турбота. Адже це наші діти й майбутні громадяни. І частина відповідальності за їхні злочини та правопорушення лежить на дорослих, які свого часу не звернули уваги, відмахнулися чи закрили очі на проблемного підлітка. Тому Ілля Кива подякував президенту ФФУ Андрію Павелку та першому віце-президенту Вадиму Костюченку за те, що підтримали вихованців колоній цим проектом.


 


— Те, що ви зараз знаходитеся у складній ситуації, сподіваюся, не озлобить вас, а дасть можливість переосмислити своє ставлення до життя і до своїх вчинків, — Ілля Кива звернувся до хлопців. —Ви — майбутні чоловіки і ви маєте захищати: своїх матерів, майбутніх дружин, дітей, країну. Використайте цей час для того, щоб стати сильнішими, щоб змінюватися, рости, стати успішними у дорослому житті і гідними представниками суспільства. Ви цій країні потрібні сильними і мужніми, бо бруду їй і так вистачає.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх