Кременчужани отримають рахунки за жовтень без субсидій - перерахунок зроблять у листопаді

5.11.2018, 13:03 Переглядів: 9 005

 

Затримка у призначенні субсидій пов'язана із тим, що уряд вніс зміни у Порядок їх призначення, і тепер управління соцзахисту чекають на оновлення комп'ютерного програмного забезпечення

Кременчужани отримають рахунки за жовтень без субсидій. Так, фірма ВАС, яка здійснює нарахування за компослуги, уже почала виставляти рахунки, і суми субсидій на опалювальний сезон у них не фігурують - інформація не передана управліннями соцзахисту населення. 


Департамент соцзахисту повідомляє, що ті, кому повинні бути призначені субсидії з жовтня на опалювальний сезон, обов'язково їх отримають, але вже у листопаді - одразу за два місяці. Затримку у призначенні субсидій пояснюють тим, що 17 жовтня Кабмін ухвалив Постанову № 841, якою внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій. І у зв'язку з цим потрібно внести зміни до програмного комплексу, який застосовується для розрахунку розміру субсидій.



«


«На сьогоднішній день Міністерством соціальної політики України доопрацьовуються зміни до програмного комплексу, після надходження яких в області буде проведена робота з обрахування розміру житлових субсидій на опалювальний сезон.


З 15 листопада поточного року буде розпочата робота з надання сім’ям повідомлень про розмір призначеної субсидії. 


Крім того, в квитанціях зі сплати за житлово-комунальні послуги за листопад буде відображено суму призначеної субсидії за два місяці (жовтень-листопад). Тобто громадянам буде проведено перерахунок вартості отриманих послуг з урахуванням суми призначеної субсидії», - сказано у повідомленні департаменту на сторінці у Фейсбук. 


Прийом документів на призначення субсидій на опалювальний сезон продовжується, нагадали кременчужанам. За чинним Положеням можна оформити субсидію з початку опалювального сезону (із жовтня), навіть якщо подати документи протягом двох місяців з початку опалювального сезону (тобто по грудень включно). Потрібно подати заяву та декларацію. Орендарі додатково надають договір оренди (найму) житла. 


За більш детальною інформацією звертатись до управлінь соціального захисту населення за місцем проживання:


Крюківський район: вул. І. Приходька, 90, тел. 6-13-63, 6-01-20,
Автозаводський район: пр. Свободи, 66, тел. 77-32-28, 77-29-95. 


Також, нагадаємо, оформити субсидію можна у Центрі надання адміністративних послуг. 


Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Politeka
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх