Чорні-чорні кременчуцькі наплічники підкорили закордон і Ukraїner

31.10.2018, 16:30 Переглядів: 4 135

 

Кременчуцькі стартапери, які змогли

30 жовтня на youtube-каналі проекту Ukraїner з'явилось відео про кременчуцьких стартаперів, які колись вирішили, що досить працювати на когось і започаткували власну справу - взялися за створення ідеального наплічника-трансформера. Менш ніж за рік виник бренд Blackpack з передзамовленням на місяць вперед, продажами закордон і  клубом прихильників.


Спершу, як і в багатьох, хто стартує з нуля, у них не виходило нічого. Але вони вперто продовжували створювати наплічник своєї мрії. І от що з цього вийшло:



Ідея створити власний бренд почала зароджуватися в Олександра Начоси та Артема Свергуна понад 5 років тому. Олександр завжди мав бажання створювати щось своїми руками. Почали з футболок. Взимку 2017 року Олександр зробив перший власний макет наплічника:


— Перший тестувався десь місяці 3–4. Кожен день я носив його просто як виріб для свого комп’ютера, для своїх документів. Намагався виявити, що з ним так, що не так. І десь уже в травні попробували доробити ті косяки, які були. Виправили, доробили, продали десь так 5–10 виробів.


Сьогодні команда Blackpack — це Артем Свергун, Олександр Начоса та Юлія Беркеля:



— Посада Артема офіційно називається «посіпака». Він відповідає за те, щоби рюкзак повністю вирізати, усі тасьомки та молнії. На мені висить відповідальність, щоби продукт зшити, знайти шляхи для втілення тої чи іншої ідеї, - розповідає Олександр. - На Юлії висить місія схожа на мою: вона також шиє, вносить свої побажання. І це просто ідеальний тандем: я вмію шити, складати, але в мене туго зі структуризацією цієї діяльності. Так ми й доповнюємо одне одного.


Зараз наплічники Blackpack замовляють у країни колишнього СНД, Польщу, Естонію та Канаду. Найбільше автори пишаються тим, що продукт робиться саме в Україні:


— Український продукт може бути не то шо не гіршим, ніж десь у Європі, але й може бути кращим, як по функціоналу, так і по якості, і ще по ціні. Ми не сильно намагаємось конкурувати в ціновому діапазоні, намагаємось вкласти в нього більше функціоналу, більше якості, тому й ціна дешевою не виходить.


Blаckpack приділяє чимало уваги деталям. Артем жартує, що на їхніх сумках навіть свисток є:


— Це коли ти тіпа такий не вмієш свистіти, але свистиш у свисток і: «Васяяя, сюди йди!». Я з Кременчука, тут так роблять, а свистіти я не вмію. Тут є ще карабінчик. Він не звичайний, його можна навіть у зварочних рукавичках відкрити. Є такі карабінчики, де треба собі пальці під ноги загинати. А тут вдів варішки і все вийшло. Намікає, що ти молодець і в тебе все вийде навіть у варішках. Є ще кишенька для води. Якщо бутилка висока, то можна її защепити ще. Це зручно для людей автостоперів, алкашів. Тобто турбота є, тому що завжди приємно від людей чути тіпа «ви зробили мою поїздку фантастичною». Він не такий як усі.


Команда Blackpack вірить, що з малого починається велике. Вкладаючи у власну справу всі свої сили та кошти, Артем, Сашко та Юля не забувають також про допомогу іншим. І в цьому вони готові ставати прикладом для великих підприємств:


- Все просто. Вбиваєш дракона — спасаєш принцесу. Рюкзаки продаються й нема нічого зазорного в тому, щоби купити дві пачки підгузників і відвезти до дитячого будинку. Це якось по-людськи. Навіть цим самим дітям дати просто старт. Якщо ми можемо це робити, ми втрьох, таке мале підприємство, то на шо спроможні великі гіганти. Ми, мабуть, будемо старатися так робити, щоби люди теж старалися.


Майстри впевнені, що в Україні багато талановитих людей, які просто бояться ризикнути й розпочати свою справу:


— Кого не спитаєш, хтось має якусь уяву, то він зразу боїться, бо на то треба гроші. Він навіть не знає які гроші, не має уяви скільки йому потрібно, він навіть не починав. Уявляє, шо треба мільйон доларів. І всі такі жадні на поради. Колись були якісь питання, задаєш комусь, а він тобі каже, шо не буде відповідати. Коли ти маєш уже якийсь досвід, сильний сам, то навчи бути сильними інших. Здорова конкуренція це теж здорове діло.


Повністю інтерв'ю читайте тут.

Автор: Руслана Горгола Відео: Ukraїner Джерело відео: youtube.com
Теги: стартап
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх